Ο Πρόεδρος της Kove Xue Zhang αγωνιζόμενος στο ράλι HAT Sanremo-Sestriere 2023!

Πρώτη φορά η Kove σε ευρωπαϊκό ράλι, με τον μoναδικό Πρόεδρο εταιρείας της γενιάς του που αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες που κατασκευάζει ο ίδιος
motomag - Ο Πρόεδρος της Kove Zhang Xue στον αγώνα ράλι Sanremo-Sestriere
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/9/2023

Η κινέζικη Kove, που ευτύχησε να δει τις μοτοσυκλέτες της να τερματίζουν όλες στην πρώτη της συμμετοχή στο Rally Dakar το 2023, συμμετείχε στις αρχές Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά σε αγώνα ράλι στην Ευρώπη, στο ιταλικό HAT Sanremo-Sestriere, με τον δημοσιογράφο και αγωνιζόμενο Klaus Nennewitz, τον εισαγωγέα της εταιρείας στην Ιταλία και ιδιοκτήτη της Pelpi Int., Cesare Galli και… τον ίδιο τον Πρόεδρο της Kove, Xue Zhang!

Ο Xue Zhang μπορεί να είναι κοντούλης για αναβάτης ράλι, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, όμως το πείσμα του είναι αντιστρόφως ανάλογο με το ύψος του. Ασταμάτητος, και οραματιστής, ο Πρόεδρος της Kove μέσα από σκληρή δουλειά δείχνει να πετυχαίνει ένα-ένα όλα τα όνειρα που είχε πριν από 30 χρόνια.

Πριν από 30 λοιπόν χρόνια, ένας άσημος και νεαρός τότε Κινέζος αναβάτης μοτοσυκλέτας ξεκίνησε να παρενοχλεί συστηματικά ένα τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ζητώντας μια ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του, ώστε με την τηλεοπτική προβολή να βρει χορηγούς για τους αγώνες. Το πείσμα του συγκεκριμένου αναβάτη ήταν τόσο μεγάλο, και οι ενοχλήσεις του τόσο επίμονες, που το πρακτορείο αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία. Στη συνέχεια, γύρισαν μια ταινία μικρού μήκους από την “επίδειξη” του αναβάτη με τη μοτοσυκλέτα του -ένα πραγματικό ερείπιο-, η οποία είναι τόσο σουρεαλιστική, ώστε να αγγίζει τα όρια του cult!

Σε αυτή βλέπουμε τον Xue Zhang -για αυτόν πρόκειται-, να ανοίγει την καρδιά του στο τηλεοπτικό συνεργείο, να μιλά για τον χωρισμό των γονιών του, να προσπαθεί να πείσει με τις -ανύπαρκτες τότε- ικανότητες του στο enduro, και όταν συναντά “πόρτα”, να μην κάνει πίσω, και να ακολουθεί το συνεργείο για 160 λασπωμένα χιλιόμετρα στη βροχή, θέλοντας να πραγματοποιήσει τον στόχο του! Γεμάτος ενέργεια και αυτοπεποίθηση, και απόλυτα ακατάβλητος μπροστά σε όλα τα εμπόδια, ο προερχόμενος από μεγάλη φτώχεια Xue Zhang παρέχει εθιστικό θέαμα στον φακό, ενώ τότε μάλλον τον θεωρούσαν όλοι γραφικό, και κανείς δεν πίστευε πως θα κατάφερνε κάτι ιδιαίτερο.

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Κι όμως. Ο αναβάτης - μηχανικός, αστέρας των τοπικών ειδήσεων στα βάθη της Κίνας κατάφερε να αγωνιστεί σε εθνικά Off-Road Πρωταθλήματα στη χώρα του, αλλά και να ιδρύσει το 2017 τη δική του εταιρεία μοτοσυκλετών, την Kove, η οποία ξεχώρισε με το καλημέρα από τις περισσότερες κινέζικες εταιρείες λόγω της εξέλιξης και παραγωγής δικών της μοτοσυκλετών -και όχι rebadged δικύκλων άλλων κατασκευαστών-, αλλά και από την άμεση αγωνιστική εμπλοκή της σε κορυφαίες διοργανώσεις όπως το Rally Dakar, το ESBK, και το WSBK (WorldSSP300, όπου πήρε και τους πρώτους της βαθμούς το 23).

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Και φτάνουμε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2023, όπου η Kove πραγματοποιεί την πρώτη της αγωνιστική συμμετοχή σε ευρωπαϊκό ράλι, στο τουριστικό και εν πολλοίς εύκολο HAT Sanremo-Sestriere 2023, όπου αντί να χρησιμοποιήσει επαγγελματίες αγωνιζόμενους όπως έκανε στο Dakar αλλά και στα υπόλοιπα ράλι στα οποία συμμετέχει εξελίσσοντας την Rally Factory Edition μοτοσυκλέτα της, έβαλε στο τιμόνι των τριών συμμετοχών της έναν δημοσιογράφο, τον Ιταλό εισαγωγέα και… τον ίδιο τον Πρόεδρο!

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Το ράλι είχε 539 συμμετοχές -από επαγγελματίες αναβάτες με πολλές συμμετοχές στο Dakar έως και αρχάριους χομπίστες-, και 4 διαδρομές: την DISCOVERY (490 km), την CLASSIC (580 km), την EXTREME (780 km) και την EXTREME 1000 (985 km), ενώ ήταν πεδίο δοκιμής για πολλά εργοστάσια που… σερφάρουν το νέο κύμα ράλι μοτοσυκλετών με δυνατότητα καθημερινής οδήγησης και κυβισμό μεγαλύτερο των 450.

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Ανάμεσα στις συμμετοχές, ξεχώριζαν ο Roberto Ungaro με ΚΤΜ, ο Roberto Tonelli με GASGAS, ο Maurizio Gerini με Husqvarna, οι Cesare Zacchetti, Ottavio Missoni και Stefan Hessler με Suzuki, ο Andrea Perfetti με Triumph, ο Oriol Mena με Moto Morini, η Francesca Gasperi και ο Renato Zocchi με Honda, ο Sasa Di Benedetto με Royal Enfield, o CEO της Yamaha Γερμανίας Marcel Dissen μαζί με 4 ακόμα αναβάτης, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια Tenere, η ομάδα των εκπαιδευτών της BMW GS Academy, και πολλοί ακόμα. Ο Xue Zhang ήταν ο μόνος CEO κατασκευάστριας εταιρείας που συμμετείχε στο event, δίνοντας πολλούς πόντους στην Kove, και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο σημαντικότατο εμπορικά ευρωπαϊκό έδαφος.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει η Kove αναμένεται και στην Ελλάδα, και έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον να οδηγήσουμε τις μοτοσυκλέτες της.

Ετικέτες

Kevin Benavides - Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού

Ένα ράγισμα στο αριστερό του χέρι και τραύματα στο κεφάλι δεν του επιτρέπουν να αγωνιστεί στο rally της πατρίδας του
motomagKevin Benavides – Μένει εκτός του Desafio Ruta 40 λόγω τραυματισμού
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

15/5/2024

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Kevin Benavides, δεν θα λάβει μέρος στον αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου στην Αργεντινή, εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης MX, το οποίο τον άφησε με ραγισμένο αριστερό χέρι και τραύματα στο κεφάλι.

Ειδικότερα, ο νικητής του Dakar 2023 βρισκόταν το Σάββατο 11 Μαϊου στην πίστα Mantillo MX Park, κοντά στο σπίτι του στην Salta της Αργεντινής, προκειμένου να προπονηθεί. Δυστυχώς, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Benavides να εμπλέκεται σε ένα ατυχές “περιστατικό” - δεν διευκρινίζεται αν μιλάμε για σύγκρουση με κάποιον άλλο αναβάτη ή απλή πτώση. Αποτέλεσμα ήταν να ραγίσει το χέρι του και να χτυπήσει στο κεφάλι του. Επομένως, δεν θα συμμετάσχει στον rally αγώνα Desafio Ruta 40, ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί 1-7 Ιουνίου στην πατρίδα του, την Αργεντινή.

Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing ευχήθηκε από την μεριά της καλή και γρήγορη ανάρρωση στον Benavides, με τον Manager της ομάδας Rally, Andreas Holzl να δηλώνει ότι ο Αργεντινός βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό το πότε θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Οι τραυματισμοί του, ωστόσο, δεν εμπνέουν κάποια ιδιαίτερη ανησυχία.

Ετικέτες