Ο Πρόεδρος της Kove Xue Zhang αγωνιζόμενος στο ράλι HAT Sanremo-Sestriere 2023!

Πρώτη φορά η Kove σε ευρωπαϊκό ράλι, με τον μoναδικό Πρόεδρο εταιρείας της γενιάς του που αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες που κατασκευάζει ο ίδιος
motomag - Ο Πρόεδρος της Kove Zhang Xue στον αγώνα ράλι Sanremo-Sestriere
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/9/2023

Η κινέζικη Kove, που ευτύχησε να δει τις μοτοσυκλέτες της να τερματίζουν όλες στην πρώτη της συμμετοχή στο Rally Dakar το 2023, συμμετείχε στις αρχές Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά σε αγώνα ράλι στην Ευρώπη, στο ιταλικό HAT Sanremo-Sestriere, με τον δημοσιογράφο και αγωνιζόμενο Klaus Nennewitz, τον εισαγωγέα της εταιρείας στην Ιταλία και ιδιοκτήτη της Pelpi Int., Cesare Galli και… τον ίδιο τον Πρόεδρο της Kove, Xue Zhang!

Ο Xue Zhang μπορεί να είναι κοντούλης για αναβάτης ράλι, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, όμως το πείσμα του είναι αντιστρόφως ανάλογο με το ύψος του. Ασταμάτητος, και οραματιστής, ο Πρόεδρος της Kove μέσα από σκληρή δουλειά δείχνει να πετυχαίνει ένα-ένα όλα τα όνειρα που είχε πριν από 30 χρόνια.

Πριν από 30 λοιπόν χρόνια, ένας άσημος και νεαρός τότε Κινέζος αναβάτης μοτοσυκλέτας ξεκίνησε να παρενοχλεί συστηματικά ένα τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ζητώντας μια ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του, ώστε με την τηλεοπτική προβολή να βρει χορηγούς για τους αγώνες. Το πείσμα του συγκεκριμένου αναβάτη ήταν τόσο μεγάλο, και οι ενοχλήσεις του τόσο επίμονες, που το πρακτορείο αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία. Στη συνέχεια, γύρισαν μια ταινία μικρού μήκους από την “επίδειξη” του αναβάτη με τη μοτοσυκλέτα του -ένα πραγματικό ερείπιο-, η οποία είναι τόσο σουρεαλιστική, ώστε να αγγίζει τα όρια του cult!

Σε αυτή βλέπουμε τον Xue Zhang -για αυτόν πρόκειται-, να ανοίγει την καρδιά του στο τηλεοπτικό συνεργείο, να μιλά για τον χωρισμό των γονιών του, να προσπαθεί να πείσει με τις -ανύπαρκτες τότε- ικανότητες του στο enduro, και όταν συναντά “πόρτα”, να μην κάνει πίσω, και να ακολουθεί το συνεργείο για 160 λασπωμένα χιλιόμετρα στη βροχή, θέλοντας να πραγματοποιήσει τον στόχο του! Γεμάτος ενέργεια και αυτοπεποίθηση, και απόλυτα ακατάβλητος μπροστά σε όλα τα εμπόδια, ο προερχόμενος από μεγάλη φτώχεια Xue Zhang παρέχει εθιστικό θέαμα στον φακό, ενώ τότε μάλλον τον θεωρούσαν όλοι γραφικό, και κανείς δεν πίστευε πως θα κατάφερνε κάτι ιδιαίτερο.

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Κι όμως. Ο αναβάτης - μηχανικός, αστέρας των τοπικών ειδήσεων στα βάθη της Κίνας κατάφερε να αγωνιστεί σε εθνικά Off-Road Πρωταθλήματα στη χώρα του, αλλά και να ιδρύσει το 2017 τη δική του εταιρεία μοτοσυκλετών, την Kove, η οποία ξεχώρισε με το καλημέρα από τις περισσότερες κινέζικες εταιρείες λόγω της εξέλιξης και παραγωγής δικών της μοτοσυκλετών -και όχι rebadged δικύκλων άλλων κατασκευαστών-, αλλά και από την άμεση αγωνιστική εμπλοκή της σε κορυφαίες διοργανώσεις όπως το Rally Dakar, το ESBK, και το WSBK (WorldSSP300, όπου πήρε και τους πρώτους της βαθμούς το 23).

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Και φτάνουμε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2023, όπου η Kove πραγματοποιεί την πρώτη της αγωνιστική συμμετοχή σε ευρωπαϊκό ράλι, στο τουριστικό και εν πολλοίς εύκολο HAT Sanremo-Sestriere 2023, όπου αντί να χρησιμοποιήσει επαγγελματίες αγωνιζόμενους όπως έκανε στο Dakar αλλά και στα υπόλοιπα ράλι στα οποία συμμετέχει εξελίσσοντας την Rally Factory Edition μοτοσυκλέτα της, έβαλε στο τιμόνι των τριών συμμετοχών της έναν δημοσιογράφο, τον Ιταλό εισαγωγέα και… τον ίδιο τον Πρόεδρο!

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Το ράλι είχε 539 συμμετοχές -από επαγγελματίες αναβάτες με πολλές συμμετοχές στο Dakar έως και αρχάριους χομπίστες-, και 4 διαδρομές: την DISCOVERY (490 km), την CLASSIC (580 km), την EXTREME (780 km) και την EXTREME 1000 (985 km), ενώ ήταν πεδίο δοκιμής για πολλά εργοστάσια που… σερφάρουν το νέο κύμα ράλι μοτοσυκλετών με δυνατότητα καθημερινής οδήγησης και κυβισμό μεγαλύτερο των 450.

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Ανάμεσα στις συμμετοχές, ξεχώριζαν ο Roberto Ungaro με ΚΤΜ, ο Roberto Tonelli με GASGAS, ο Maurizio Gerini με Husqvarna, οι Cesare Zacchetti, Ottavio Missoni και Stefan Hessler με Suzuki, ο Andrea Perfetti με Triumph, ο Oriol Mena με Moto Morini, η Francesca Gasperi και ο Renato Zocchi με Honda, ο Sasa Di Benedetto με Royal Enfield, o CEO της Yamaha Γερμανίας Marcel Dissen μαζί με 4 ακόμα αναβάτης, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια Tenere, η ομάδα των εκπαιδευτών της BMW GS Academy, και πολλοί ακόμα. Ο Xue Zhang ήταν ο μόνος CEO κατασκευάστριας εταιρείας που συμμετείχε στο event, δίνοντας πολλούς πόντους στην Kove, και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο σημαντικότατο εμπορικά ευρωπαϊκό έδαφος.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει η Kove αναμένεται και στην Ελλάδα, και έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον να οδηγήσουμε τις μοτοσυκλέτες της.

Ετικέτες

Aprilia Tuareg Racing Team: Στο Africa Eco Race 2026

Jacopo Cerutti, Francesco Montanari και Marco Menichini στην σέλα της Tuareg Rally
Aprilia
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/1/2026

Η σεζόν της Aprilia Tuareg Racing Team ξεκινάει επίσημα με το 2026 Africa Eco Race, που άρχισε χτες 25/1 από την Ταγγέρη. Η ομάδα αποτελείται από τους Jacopo Cerutti, Francesco Montanari και Marco Menichini που όλοι αγωνίζονται πάνω στη σέλα της Tuareg Rally.

Η ομάδα της Aprilia Tuareg Rally έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες τα τελευταία δύο χρόνια, κερδίζοντας τους αγώνες αγώνες Africa Eco Race του 2024 και του 2025, το Baja Aragón, το Hellas Rally Raid, το Ro Rally Marathon και τα τρία τελευταία Ιταλικά Πρωταθλήματα Motorally.

Η Aprilia Tuareg Rally, αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi και αποτελεί σημείο αναφοράς στον χώρο των αγώνων rally raid. Μετά τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων ετών, η ομάδα θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Aprilia

Μετά τον αγώνα Africa Eco Race, η Aprilia Tuareg Rally θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tout Terrain Rally Cup, που αποτελείται από τέσσερις γύρους: Ισπανία (12-18 Απριλίου), Ελλάδα (25-31 Μαΐου), Ρουμανία (10-18 Ιουλίου) και Ιταλία (13-17 Οκτωβρίου).

Jacopo Cerutti: “Οι στόχοι μας είναι, φυσικά, να κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό και να διεκδικούμε τη νίκη τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα όσο και στο Africa Eco Race. Το επίπεδο έχει ανέβει σημαντικά φέτος, με πολλούς δυνατούς ανταγωνιστές, αλλά πάντα προετοιμαζόμαστε για τη νίκη και στοχεύουμε σε έναν τρίτο συνεχόμενο τίτλο. Είναι ένας εξαιρετικά απρόβλεπτος και απαιτητικός αγώνας, όπου τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο, οπότε θα τα δώσουμε όλα. Το ίδιο ισχύει και για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: ο στόχος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε από το ντεμπούτο μας.”

Francesco Montanari: "Ανυπομονώ να επιστρέψω στην έρημο. Ο κύριος στόχος μου στο Africa Eco Race είναι να πετύχω ένα αποτέλεσμα που κυνηγάω εδώ και δύο χρόνια. Θα αγωνίζομαι σε κάθε στάδιο μέρα με τη μέρα, δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό και στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προσπαθώντας επίσης να κερδίσω μερικά στάδια και να παραμείνω στις θέσεις που μετράνε. Είμαι επίσης χαρούμενος που φέτος θα αγωνιστούμε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο στόχος εκεί θα είναι να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, δεδομένου ότι τα πήγαμε καλά πέρυσι και θα ήθελα να το επαναλάβω, καθώς αυτοί οι αγώνες είναι περισσότερο στα μέτρα μου σε σύγκριση με το Motorally. Ελπίζω να περάσουμε καλά και να μπορέσουμε όλοι να κάνουμε το 2026 μια υπέροχη χρονιά, θα ήταν το κερασάκι στην κορυφή όλης της απίστευτης δουλειάς που έχει κάνει η ομάδα."

Marco Menichini: "H σεζόν 2026 βρίσκεται σε εξέλιξη και είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα Africa Eco Race. Οι μοτοσυκλέτες Tuareg Rally είναι απίστευτες. Μετά τις τελευταίες ενημερώσεις και δοκιμές, έχω μια εξαιρετική αίσθηση με τη μοτοσυκλέτα. Τα πάω καλά με την ομάδα, οπότε οι προσδοκίες είναι υψηλές και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ. Σε τόσο μεγάλους αγώνες, όλα μπορούν να συμβούν και είναι πάντα δύσκολο να κάνεις προβλέψεις, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Υπάρχει επίσης η νέα προσθήκη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο θεωρώ φανταστικό. Πέρυσι συμμετείχαμε σε δύο αγώνες, το Hellas Rally Raid και το Ro Rally Marathon, οι οποίοι ήταν και οι δύο φανταστικοί. Συναντήσαμε μια τεράστια ποικιλομορφία  εδάφους και η εμπειρία ήταν πολύ θετική. Δεδομένου ότι είναι ένα νέο πρωτάθλημα, δεν ξέρουμε ακριβώς τι να περιμένουμε, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό."

Vittoriano Guareschi: “Είχαμε ένα εξαιρετικό 2025, με πολυάριθμες δοκιμές με πολύ θετικά σχόλια και συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες, τους οποίους κερδίσαμε όλους. Αυτό μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση καθώς πλησιάζουμε στο 2026. Στο Africa Eco Race, θα ξεκινήσουμε με τον αριθμό 1 στη μοτοσυκλέτα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω μας. Αλλά είμαστε έτοιμοι: θα είναι ένας απαιτητικός αγώνας και μπορούμε να βασιστούμε σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα και σε δυνατούς, αποφασισμένους αναβάτες που είναι σίγουροι για τις ικανότητές τους. Φέτος, θα αντιμετωπίσουμε επίσης μια σημαντική νέα πρόκληση συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tout Terrain Rally Cup. Πέρυσι συμμετείχαμε σε δύο αγώνες, το Hellas Rally Raid και το Ro Rally Marathon, κερδίζοντας και τους δύο, επομένως ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να πετυχαίνουμε και στην Ευρώπη.”