Yamaha - Ανάκληση μανιταριών κινητήρα για MT-07

Επίσημα αξεσουάρ Yamaha, που θα αντικατασταθούν δωρεάν με βελτιωμένα εξαρτήματα
Ανάκληση MT-07
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/3/2024

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία YAMAHA MOTOR CO.LTD. σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., Γενικό αντιπρόσωπο, Εισαγωγέα και Εθνικό Διανομέα των μοτοσυκλετών Yamaha, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης, αξεσουάρ μοτοσυκλετών Yamaha (Κάτω Προστατευτικά Κινητήρα - 1WS-F11D2-01-00).

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 7 τεμάχια και αφορά στον παραπάνω κωδικό που πιθανώς έχουν τοποθετηθεί σε μοτοσυκλέτες Yamaha, τύπου ΜΤΝ690, παραγωγής 2014-2023. Στις επηρεαζόμενες μοτοσυκλέτες, ενδέχεται, η τοποθέτηση Κάτω Προστατευτικού Κινητήρα στην δεξιά πλευρά να έρθει σε επαφή με το πεντάλ του πίσω φρένου. Κάτι τέτοιο, θα είχε ως αποτέλεσμα, να επηρεαστεί η απόδοση φρεναρίσματος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποκλειστεί ο αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων και, κατ’ επέκταση ο κίνδυνος τραυματισμού κατά την διάρκεια λειτουργίας μοτοσυκλετών που φέρουν το εν λόγω αξεσουάρ.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των μοτοσικλετών που έχουν προβεί στην εν λόγω τοποθέτηση παρακαλούνται όπως, κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, προσέλθουν στον πλησιέστερο Συνεργάτη του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών YAMAHA ανά την Ελλάδα, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να αντικατασταθούν, με νέα βελτιωμένα εξαρτήματα. Επισημαίνεται πως σχετική ενημέρωση θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών και την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. στα τηλέφωνα 210 6293595, 561.

Ετικέτες

Ανάκληση Honda CL 250/500 και Rebel 500 για το παξιμάδι τιμονόπλακας

Ανακοινώθηκε μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος ανακλήσεων RAPEX - Είμαστε σε αναμονή για το αν θα ισχύσει και στην Ελλάδα
Rebel
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/6/2026

Μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος ανακλήσεων RAPEX, ανακοινώθηκε η ανάκληση των Honda CL250A, CL250A3, CL500A, CMX500A και CMX500A2, με ημερομηνία παραγωγής 01.12.2022 - 31.03.2025, καθώς ενδέχεται το παξιμάδι τιμονόπλακας να μην έχει σφιχτεί σωστά.

Όπως αναφέρει η ανάκληση, "ενδέχεται το παξιμάδι της τιμονόπλακας να μην έχει σφιχτεί σωστά. Εάν χαλαρώσει ενώ η μοτοσυκλέτα βρίσκεται σε κίνηση, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το σύστημα διεύθυνσης και να προκαλέσει απώλεια ελέγχου, αυξάνοντας τον κίνδυνο πτώσης, όπως και να θέσει σε κίνδυνο άλλους χρήστες του οδικού δικτύου."

Μέχρι τώρα η ανάκληση έχει επισημανθεί σε Γαλλία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Σλοβενία και Σουηδία και είμαστε σε αναμονή για το αν θα ισχύσει και στην Ελλάδα.

Ετικέτες