Yamaha - Ανάκληση μανιταριών κινητήρα για MT-07

Επίσημα αξεσουάρ Yamaha, που θα αντικατασταθούν δωρεάν με βελτιωμένα εξαρτήματα
Ανάκληση MT-07
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/3/2024

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία YAMAHA MOTOR CO.LTD. σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., Γενικό αντιπρόσωπο, Εισαγωγέα και Εθνικό Διανομέα των μοτοσυκλετών Yamaha, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης, αξεσουάρ μοτοσυκλετών Yamaha (Κάτω Προστατευτικά Κινητήρα - 1WS-F11D2-01-00).

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 7 τεμάχια και αφορά στον παραπάνω κωδικό που πιθανώς έχουν τοποθετηθεί σε μοτοσυκλέτες Yamaha, τύπου ΜΤΝ690, παραγωγής 2014-2023. Στις επηρεαζόμενες μοτοσυκλέτες, ενδέχεται, η τοποθέτηση Κάτω Προστατευτικού Κινητήρα στην δεξιά πλευρά να έρθει σε επαφή με το πεντάλ του πίσω φρένου. Κάτι τέτοιο, θα είχε ως αποτέλεσμα, να επηρεαστεί η απόδοση φρεναρίσματος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποκλειστεί ο αυξημένος κίνδυνος ατυχημάτων και, κατ’ επέκταση ο κίνδυνος τραυματισμού κατά την διάρκεια λειτουργίας μοτοσυκλετών που φέρουν το εν λόγω αξεσουάρ.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των μοτοσικλετών που έχουν προβεί στην εν λόγω τοποθέτηση παρακαλούνται όπως, κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, προσέλθουν στον πλησιέστερο Συνεργάτη του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών YAMAHA ανά την Ελλάδα, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να αντικατασταθούν, με νέα βελτιωμένα εξαρτήματα. Επισημαίνεται πως σχετική ενημέρωση θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών και την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. στα τηλέφωνα 210 6293595, 561.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες