Yamaha - Κέρδισε 2 Red Dot Design Βραβεία για το 2023

Αποκλειστικά με ηλεκτρικά δίκυκλα - Για το Trial TY-E 2.0 και για το e-scooter NEO’S
Yamaha Red Dot Awards 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/4/2023

Για 12η χρονιά η Yamaha Motor βραβεύεται στα εμβληματικά βραβεία σχεδιασμού Red Dot Design Awards, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για το 2023 η Iwata έλαβε μέρος στον διαγωνισμό αποκλειστικά με ηλεκτρικά δίκυκλα!

Το TY-E 2.0 είναι μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα Trial, που στόχο έχει όπως δηλώνει η Yamaha “να προσφέρει διασκέδαση (σσ. και δυνατότητες) που να ξεπερνούν συμβατικές μοτοσυκλέτες Trial με θερμικό κινητήρα, εκμεταλλευόμενη τα πλεονεκτήματα του ηλεκτροκινητήρα σε ροπή και επιτάχυνση στις χαμηλές στροφές”. Επιπλέον χάρη στην απουσία θορύβου και ρύπων, το TY-E 2.0 μπορεί χρησιμοποιηθεί και σε εξωτερικούς χώρους, εκεί όπου η νομοθεσία απαγορεύει τη χρήση βενζινοκινητήρα -στο εξωτερικό. Όσον αφορά στο design της μοτοσυκλέτας η Yamaha αναφέρει ως έμπνευση τις στατικές και δυναμικές κινήσεις του Trial, που υπαγόρευσαν στους σχεδιαστές λειτουργικό σχεδιασμό για αγωνιστική χρήση.

Το δεύτερο Red Dot Design Awards αφορά στο e-scooter της Yamaha που ακούει στο όνομα NEO’S και κυκλοφορεί και στη χώρα μας. Ένα λιτό σε design ηλεκτρικό scooter με δυο αφαιρούμενες μπαταρίες, και στόχο να προσελκύσει και αρκετούς οδηγούς αυτοκινήτων στον κόσμο των δυο τροχών που έχουν κουραστεί από το μποτιλιάρισμα των αστικών κέντρων.

Ετικέτες

Σκοτώθηκε νεαρός μοτοσυκλετιστής στην Λήμνο πέφτοντας στη θάλασσα από μεγάλο ύψος

Βαρύ πένθος στη Μύρινα
Σκοτώθηκε νεαρός μοτοσυκλετιστής στην Λήμνο πέφτοντας στη θάλασσα από μεγάλο ύψος
Από το

motomag

19/1/2026

Τραγωδία για την Λήμνο και την τοπική κοινωνία της Μύρινας καθώς ο 23χρονος Χαράλαμπος Πρασσάς σκοτώθηκε το μεσημέρι Κυριακής στην περιοχή του Ακρωτηρίου Τηγάνι κοντά στην παραλία Πλαγίσιος Μόλος ή αλλιώς Στβι.

Η ανακοίνωση από το Λιμενικό Σώμα στις 14.45 αναφέρει:

"Πρόκειται για πτώση οδηγού δικύκλου οχήματος στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Τηγάνι, νοτιοδυτικά της Λήμνου, έπειτα από τροχαίο ατύχημα. Ο οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, και μεταφέρθηκε με ναυαγοσωστικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμάνι της Μύρινας. Την ώρα του συμβάντος επικρατούσαν καιρικές συνθήκες ΒΔ ανέμων 7 μποφόρ."

Από τις πληροφορίες των τοπικών μέσων ο Μπάμπης Πρασσάς είχε γνώση της περιοχής και έκανε συχνά βόλτες με τους φίλους του, σε βόλτα βρισκόταν και εχθές όταν επιχείρησε να ανέβει σε ένα πιο απόκρημνο μονοπάτι της περιοχής και εκεί έχασε τον έλεγχο πέφτοντας στον γκρεμό.

Ο φίλος του σοκαρισμένος ειδοποίησε τις Αρχές και ακολούθησε κινητοποίηση από το Λιμενικό Σώμα, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή από ιδιωτικό σκάφος. Η προσέγγιση στο σημείο από την στεριά ήταν αδύνατη και από την θάλασσα δύσκολη εξαιτίας του καιρού. Δυστυχώς ο 23χρονος ανασύρθηκε από την θάλασσα νεκρός, όπως επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Λήμνου όπου και μεταφέρθηκε.

 

 

 

Με ανακοίνωσή του: Ο πολιτιστικός σύλλογος Θάνους εκφράζει τα ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένεια μετά την ξαφνική απώλεια του συγχωριανού μας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΡΑΣΣΑ .Ήταν ένα παιδί με ήθος και αρχές, ευγενικός αλλά μοίρα του έλαχε να φύγει με αυτόν τον τρόπο για το μεγάλο ταξίδι. Τα θερμά συλλυπητήρια και να αναπαυθεί η ψυχή του εν ειρήνη.

Η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του και ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Λήμνου. Ο Χαράλαμπος εργαζόταν ως υδραυλικός μαζί με τον πατέρα του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός, με ήθος και καλοσύνη, όπως αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν.

Με βαθιά θλίψη, συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν αύριο, Τρίτη 20 Ιανουαρίου και ώρα 15:00, τον Χαράλαμπο Πρασσά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, στο Ανδρώνι της Μύρινας.

babis_prassas