Yamaha Racing Heritage Club 2024 - Οδηγώντας μαζί με Rossi, Agostini, C. Sarron, κ.α.!

Αν έχεις αγωνιστική μοτοσυκλέτα Yamaha κάποιας εποχής μπορεί να βρεθείς να οδηγείς δίπλα σε αγωνιζόμενους-θρύλους της Iwata
motomag Αν έχεις αγωνιστική μοτοσυκλέτα Yamaha κάποιας εποχής μπορεί να βρεθείς να οδηγείς δίπλα στον Valentino Rossi
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/5/2024

Το φετινό Yamaha Racing Heritage Club θα τιμήσει ιστορικές αγωνιστικές επετείους της ιαπωνικής εταιρείας με τους θρυλικούς αναβάτες Valentino Rossi, Giacomo Agostini, Christian Sarron να δίνουν το παρών στις εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες πίστες της Ευρώπης.

Για πρώτη φορά το Yamaha Racing Heritage Club (YRHC), λανσαρίστηκε στην EICMA 2021 ώστε να διαφυλάξει την αγωνιστική κληρονομιά της εταιρείας των τριών διαπασών με τους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους κάποια αγωνιστική μοτοσυκλέτα να μπορούν να εγγραφούν στο club. Στη συνέχεια μέσω αυτού οι ίδιοι μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες διοργανώσεις που πραγματοποιούνται αρκετές φορές μέσα στο χρόνο, οδηγώντας δίπλα σε παγκόσμιους θρύλους των αγώνων.

Για το 2024 το Yamaha Racing Heritage Club θα τιμήσει ιστορικές αγωνιστικές επετείους της ιαπωνικής εταιρείας όπως την 60ή επέτειο του πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Yamaha, όταν ο Phil Read κατέκτησε τον τίτλο στα 250 κυβικά το 1964 με τη θρυλική RD56, την 50η επέτειο της ένταξης του 15πλού Παγκόσμιου Πρωταθλητή Giacomo Agostini στον κατασκευαστή και της κατάκτησης του πρώτου του τίτλου με τη μάρκα, την 40η επέτειο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 250 κυβικών του Christian Sarron το 1984, την 25η επέτειο του ντεμπούτου της YZF-R7, την 25η επέτειο της πρώτης νίκης της YZF-R6 στο WorldSSP, και πολλές άλλες.

Αν έχεις αγωνιστική μοτοσυκλέτα Yamaha κάποιας εποχής μπορεί να βρεθείς να οδηγείς δίπλα στον Valentino Rossi

Το YRHC θα διοργανώσει εκδηλώσεις σε διαφορετικές ημερομηνίες με τους Agostini και Sarron να δίνουν το παρών στο Sunday Ride Classic στην πίστα Circuit Paul Ricard στις 18 και 19 Μαΐου, ενώ από τις 24 έως τις 26 Μαΐου στην εκδήλωση Coupes Moto Legende στην πίστα Circuit de Dijon-Prenois μαζί με τους Agostini και Sarron θα βρεθεί και ο δύο φορές πρωταθλητής Johnny Cecotto.

Επόμενη στάση του YRHC θα είναι το Yamaha Racing Experience το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Ιουλίου στην πίστα της Jerez. Σε αυτήν την εκδήλωση θα δούμε και τους αναβάτες της Yamaha οι οποίοι αγωνίζονται στα WSBK και WSSP, ενώ ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι ποιος άλλος ο θρύλος του MotoGP και ambassador της Yamaha Valentino Rossi. Τελευταίος σταθμός του Yamaha Racing Heritage Club θα είναι το Veterans Motocross des Nations (VMXoN) στο Foxhills της Αγγλίας το οποίο θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου με τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Alessio Chiodi να δίνει το παρών.

Yamaha Racing Heritage Club 2024 – Τιμώντας τους θρύλους αναβάτες της ιαπωνικής εταιρείας

Μαζί με όλους αυτούς τους αναβάτες θρύλους θα βρεθούν όπως είναι λογικό και αρκετοί τυχεροί ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους κάποια σπάνια αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Yamaha και έχει κάνει εγγραφή στο YHRC.

Αν έχετε στην κατοχή σας κάποια αγωνιστική δίχρονη μοτοσυκλέτα της Yamaha από τις περιόδους 1955 έως 2003 η οποία έτρεξε σε Grand Prix, ή κάποια τετράχρονη αγωνιστική μοτοσυκλέτα από το 1987 έως το 2009 που έλαβε μέρος σε WSBK, WSSP, EWC, ή κάποια δίχρονη αγωνιστική μοτοσυκλέτα που έτρεξε στο Παγκόσμιο Motocross έως το 1999 ή κάποια αγωνιστική μοτοσυκλέτα που έλαβε μέρος στο Dakar ή σε αγώνα Rally Raid έως το 2007 και θέλετε να παρευρεθείτε σε κάποια από τις εκδηλώσεις μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ.

Ετικέτες

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Υψηλή τεχνολογία κρατώντας την παραγωγή στην Ελλάδα
DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/5/2024

Με μία διαφορετική βραδινή εκδήλωση σε αέρα Μιλάνου με επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, και ακριβώς όπως θα διοργάνωνε μία αντίστοιχη ιταλική εταιρεία, η ελληνική DNA High Performance Filters γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, σε ένα Gala που αναδείκνυε τα φίλτρα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, στον μέγιστο βαθμό.

Υπό την έννοια ενός εξαρτήματος που σε συντροφεύει σε όλη την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας καθώς δεν το αλλάζεις παρά μόνο το καθαρίζεις και το φροντίζεις, τα φίλτρα της DNA κερδίζουν επάξια τα φώτα της δημοσιότητας πριν κρυφτούν μέσα στο φιλτροκούτι, ή το αντικαταστήσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο αναβάθμισης.

Κι από την στιγμή που βοηθούν τον κινητήρα να κερδίσει ίππους, βελτιώνοντας παράλληλα την καύση και την κατανάλωση, αποτελούν και το πρώτο στάδιο σε κάθε βελτίωση. Για αυτό και ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την DNA είναι η αμεσότητα με την οποία παρουσιάζει τις προτάσεις της για τα νέα μοντέλα, ταυτόχρονα με την πρώτη τους εμφάνιση στα καταστήματα, πολλές φορές και νωρίτερα. Διότι πολλοί ιδιοκτήτες αγοράζουν φίλτρο της DNA με την παραγγελία της νέας μοτοσυκλέτας τους και πριν αυτή τους παραδοθεί!

Για να φτάσουν όμως να αποτελούν την πρώτη επιλογή, η οικογένεια Νικολαΐδη έδωσε έναν αγώνα να εδραιωθεί και να αποδείξει την αξία της, σε κάθε διαφορετική αγορά ανά την υφήλιο καθότι αποτελεί μία καθαρά εξαγωγική εταιρεία με την Ελλάδα να αποτελεί μικρό ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών της - Παρόλο που έχει υψηλό ποσοστό διείσδυσης στην ελληνική αγορά. Έπειτα από τον παραπάνω αγώνα, η DNA έδωσε -και δίνει συνεχώς- έναν ακόμη ξεχωριστό: Να κρατήσει την γραμμή παραγωγής εντός συνόρων, μία δύσκολη διαδικασία στην οποία εμμένει.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Όλη αυτή η ανοδική πορεία που αντανακλάται στην σημερινή εμπορική επιτυχία της DNA, αναπτύχθηκε σε μία συγκινητική συζήτηση που διεύθυνε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, θέτοντας ερωτήσεις στα μέλη της οικογένειας. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι, η αγωνία, οι θυσίες, αλλά και ανέκδοτες ιστορίες πίσω από κάθε περίοδο της λειτουργίας της DNA, με την οικογένεια να τις μοιράζεται με τους καλεσμένους της, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να κρύψει την συγκίνησή της.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Πολλές από αυτές τις ιστορίες και τις θυσίες, μπορούσε κανείς να τις καταχωρήσει σε κεφάλαια ανά όνομα φίλτρου, ένα στοιχείο που φανερώνει τον λόγο που όσα κατασκευάζει η DNA ξέφυγαν από το στάδιο του φίλτρου και έγιναν προϊόντα τεχνολογίας. Η αγωνιστική τους χρήση σε παγκόσμια πρωταθλήματα από εργοστασιακές ομάδες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την παραπάνω θέση.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Στη συνέχεια της βραδινής εκδήλωσης η DNA Filters χαιρέτισε ένα προς ένα τους καλεσμένους της και ευχήθηκε για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα με περισσότερες εταιρείες που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Με την δεύτερη γενιά στο τιμόνι της εταιρείας και μία υγιέστατη σταδιακή παράδοση της σκυτάλης που αποτελεί “case study” για τα ελληνικά δεδομένα και την προσκόλληση στο micromanagement που κατά κόρον παρουσιάζουν οι ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων, η DNA τρέχει ήδη τις εξελίξεις ώστε στο επόμενο επετειακό Gala που θα διοργανώσει να έχει εδραιωθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρείας:

 

Η DNA High Performance Filters γιόρτασε  με ένα εντυπωσιακό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας και υπεροχής.

     Την Τετάρτη στις 15 Μαΐου η εταιρεία DNA High Performance Filters επισφράγισε με ένα μοναδικό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η δεξίωση πραγματοποιηθηκε στον κατάμεστο χώρο του Universe Live Stage, στην Αθήνα και είχε τρομερή επιτυχία, ενώνοντας πολλούς επιχειρηματίες από τον χώρο της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό, εξαίρετους δημοσιογράφους του χώρου καθώς και σύσσωμους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

     Η βραδιά με παρουσιαστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν γεμάτη με όμορφες εκπλήξεις, περιλάμβανε ομιλία από τους ιδρυτές της εταιρείας αναδεικνύοντας την πορεία της DNA από μια μικρή νεοφυή επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία υψηλής απόδοσης φίλτρων. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή μουσική, γκουρμέ δείπνο και μια ειδική παρουσίαση που ανέδειξε τα ορόσημα και τα επιτεύγματα της εταιρείας.

     Ο CEO της εταιρείας Ντίνος Νικολαΐδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, δηλώνοντας: "Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας καθώς και της αδιάκοπης υποστήριξης των πελατών μας.”

Ενώ ο Managing Director, Μάριος Νικολαΐδης συμπλήρωσε “ Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά της αριστείας μας." ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι: “ η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει νέα τεχνολογικά  έργα που θα ανεβάσουν την χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, στην κατάταξη των εξιδεικευμένων επιχειρήσεων του χώρου”.

     Η εκδήλωση υπογράμμισε τη δέσμευση της DNA High Performance Filters στην καινοτομία και την αριστεία, θέτοντας τις βάσεις για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

     Η βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα και την υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού σε άλλα 20 χρόνια!

Ετικέτες