Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Yamaha Tenere 700 στον Γύρο του Κόσμου με τον Nick Sanders!

Το τελευταίο ταξίδι στη ζωή του Sanders!

Ο μεγαλύτερος δίτροχος ταξιδευτής του κόσμου, ο πρεσβευτής της Yamaha, Nick Sanders, ετοιμάζεται να κρεμάσει παπούτσια. Πριν το κάνει αυτό όμως, θα γυρίσει για άλλη μία φορά τον κόσμο, την τελευταία φορά όπως αποκάλυψε στο MOTO πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση στην μοτοσυκλέτα! Κι όπως μας είπε χαρακτηριστικά, ο άνθρωπος που γύρισε τον κόσμο επτά φορές από τις οποίες τις δύο δεν τις θυμάται, κάτι θα βρει να κάνει μετά από αυτό. Να μείνει ήσυχος και ακίνητος δεν γίνεται, αλλά το τι θα είναι αυτό που θα τον κρατά σε εγρήγορση έως τα βαθιά γεράματα, θα το αφήσει να του αποκαλυφθεί μετά το ταξίδι, την 8η φορά που θα γυροφέρει την Γη!

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, αυτή θα έρθει σε λίγο καιρό ενώ σχεδιάζεται η αναχώρησή του να μεταδοθεί ζωντανά, καθώς θα τον αποχαιρετά ο Πρόεδρος της Yamaha Europe, ο φιλέλληνας κ. Eric De Seynes με τον Nick να βάζει μπροστά και να φεύγει στην σέλα ενός Tenere 700 για να ολοκληρώσει το τελευταίο μοτοσυκλετιστικό ταξίδι της ζωής του!

Εκκεντρικός, αεικίνητος, πραγματικός μοτοσυκλετιστής και αρκετά… τρελός, ο Nick Sanders δεκαετίες τώρα έχει καταφέρει να κάνει αυτό που αγαπά. Δίχως να αποσκοπεί στο κέρδος και χωρίς ποτέ να είχε σκοπό να κάνει οτιδήποτε δεν θα του εξασφάλιζε το επόμενο ταξίδι, ο Nick έχει καταφέρει να καταρρίψει αναρίθμητα ρεκόρ, να κρατήσει για πολλά χρόνο το ρεκόρ Guinness για τον γύρο της Γης με ποδήλατο ενώ κρατά ακόμη το ρεκόρ Guinness για τον γύρο της Μ. Βρετανίας σε 22 ημέρες, επίσης με ποδήλατο.

Έναν από τους γύρους της Γης που δεν μπορεί να θυμηθεί, είναι εκείνος που κατάφερε να ολοκληρώσει σε 19 ημέρες και 4 ώρες, αν και δεν ήταν όλα του τα ταξίδια ζήτημα ταχύτητας και καλύτερου χρόνου. Αυτό το τελευταίο θέλει να το απολαύσει ακόμη περισσότερο, σχεδιάζοντας να λείψει για 8 μήνες. Στη διάρκεια αυτή τα παιδιά και η σύζυγός του θα τον επισκέπτονται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, δίνοντας ραντεβού στα βολικότερα σημεία από πλευράς ταξιδιωτικών εξόδων. Η οικογένεια συντηρείται τόσο από τα συγγραφικά δικαιώματα του Nick, όσο και από μία υπέροχη επιχείρηση οργανωμένων εξορμήσεων με μοτοσυκλέτες που την διαχειρίζονται όλοι μαζί μέσα από το όμορφα διαμορφωμένο τους αγρόκτημά. Οπότε η απουσία τους κοστίζει και στην επιχείρηση…

Οδηγούμε Yamaha Tenere 700 – Πρώτες εντυπώσεις! [VIDEO]

Συναντώντας τον Nick Sanders στην παρουσίαση του Tenere 700, όσο κι αυτός για πρώτη φορά δοκίμαζε το νέο μοντέλο, η πρόταση ήρθε αυθόρμητα, πως αυτή είναι η μοτοσυκλέτα που του ταιριάζει για σύντροφος μέχρι να ολοκληρώσει την καριέρα του. Ο ίδιος συμφωνεί απόλυτα, το «timing» ανάμεσα σε αυτόν και την επί χρόνια συνεργάτιδά του Yamaha, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Το Tenere 700 έρχεται στην κατάλληλη στιγμή, όσο ακόμη προλαβαίνει να γράψει άλλον ένα γύρο της Γης.

Το δρομολόγιο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί πλήρως, μένοντας να βρεθούν τα λιμάνια από όπου ο Sanders θα παρακάμπτει το υδάτινο στοιχείο.

Ο κόσμος μας φαντάζει πλέον πιο απλός σε τέτοιες διαδικασίες, γιατί ζούμε με την ψευδαίσθηση πως τα ταξίδια είναι πιο εύκολα από ποτέ. Και η ψευδαίσθηση αυτή υπάρχει εξαιτίας της ευκολίας με την οποία κάποιος προμηθεύεται ένα αεροπορικό εισιτήριο. Σε ένα τέτοιο εγχείρημα βέβαια τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά και ο κόσμος περισσότερο περίπλοκος από όσο ήταν παλιότερα. Οι σχέσεις των κρατών είναι τεταμένες και δεν ξέρεις πλέον τι απαγορεύεται και τι επιτρέπεται. Για παράδειγμα μπαίνοντας στην Αυστραλία, η μοτοσυκλέτα του Sanders μπορεί να μπει σε καραντίνα, να του ζητήσουν να την πλύνει με ισχυρό καθαριστικό και να την αφήσει στο τελωνείο για μέρες, έως ότου βεβαιωθούν πως δεν θα επηρεάσει την βιοποικιλότητα της Ηπείρου, από κάποιο εισαγόμενο μικροοργανισμό!

Διπλωματικές σχέσεις που ανοιγοκλείνουν σύνορα σε ορισμένες χώρες, και νέες προδιαγραφές ασφαλών μεταφορών, είναι τώρα τα θέματα που θέλει να διευθετήσει ο μεγάλος ταξιδευτής. Για την ίδια την μοτοσυκλέτα δεν θέλει το παραμικρό. Από την σύντομη δοκιμή του Yamaha Tenere 700 μαζί μας, είναι βέβαιος: Είναι έτοιμο για τον γύρο του κόσμου!