Yamaha XSR 900 Aeon

Όταν δεν μπορείς να περιμένεις για το καινούριο μοντέλο
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/12/2020

Η Yamaha παρουσίασε το ολοκαίνουριο MT-09 για το 2021, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει σημάδια για πιθανή αλλαγή της neo-retro έκδοσης που ονομάζει XSR 900. Έτσι μη μπορώντας να περιμένουν άλλο στην  Diamond Atelier, αποφάσισαν να υπενθυμίσουν στην Yamaha πως το XSR 900 συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για customizing, παρά το γεγονός πως είναι αρκετά πιο περίπλοκο μηχανολογικά από το μικρό αδερφάκι του XSR 700. Μετά από αρκετή δουλεία – τι άλλο να κάνεις για να περάσει η ώρα την εποχή της καραντίνας – γεννήθηκε το Aeon, μια μίνιμαλ γυμνή μοτοσυκλέτα με αγωνιστικές διαθέσεις, καθώς έχει πολύ χαμηλά τα κλιπ-ον και slick ελαστικά.

Από το XSR 900 που ξέρουμε, το μόνο που έχει μείνει είναι ο κινητήρας, το πλαίσιο και οι αναρτήσεις. Θα μπορούσε δηλαδή να είχαν χρησιμοποιήσει ως βάση και ένα MT-09 χωρίς να το πάρει είδηση κανείς…

Τα τρία φιλτράκια της K&N πάνω από τα ισάρυθμα σώματα του ride by wire ψεκασμού και η ολόκληρη εξάτμιση 3 σε 1 της SC Project είναι οι μόνες μηχανολογικές “βελτιώσεις”. Φώτα, υποπλαίσιο και όργανα βρήκαν τη θέση που τους αξίζει στον κάδο απορριμμάτων. Είτε σας αρέσει το αποτέλεσμα, είτε όχι, η Aeon έχει ήδη πουληθεί έναντι του ποσού των 20.000€ δολλαρίων!

MotoGP: Συνεργασία με SHARK για νέα σειρά κρανών με το λογότυπό τους το 2026

Η γνωστή εταιρεία SHARK συμμαχεί με τα MotoGP για την δημιουργία επίσημης σειράς κρανών του παγκοσμίου πρωταθλήματος
MotoGP SHARK Helmets
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

26/11/2025

Η SHARK και τα MotoGP ανακοίνωσαν την συνεργασία τους, παρουσιάζοντας την πρώτη επίσημη συλλογή κρανών MotoGP που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2026, μια κίνηση που ενισχύει τη θέση της SHARK στον κορυφαίο θεσμό των δύο τροχών, φέρνοντας στους αναβάτες κράνη κατασκευασμένα με τεχνολογία που εξελίχθηκε σε ακραίες αγωνιστικές συνθήκες.

Η SHARK, με ρίζες στα γαλλικά paddock από το 1989 και 79 παγκόσμιους πρωταθλητές στο ενεργητικό της, ενισχύει την παρουσία της στα MotoGP όπου ήδη εκπροσωπείται από τους Johann Zarco και Raul Fernandez. Η νέα σειρά κρανών, σχεδιασμένη στη Μασσαλία, αξιοποιεί την τεχνολογία που η εταιρεία εξελίσσει μέσα στις πίστες: σύνθετα υλικά, αεροδυναμική βελτιστοποίηση και αφοσίωση στην προστασία.

Τα MotoGP, ως κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών παγκοσμίως, αποτελεί ιδανικό συνεργάτη με 22 πίστες σε 5 ηπείρους και συνεχής τεχνολογική εξέλιξη σε αεροδυναμική, ηλεκτρονικά και ασφάλεια.

Η συλλογή SHARK x MotoGP θα περιλαμβάνει δύο Aeron GP FIM #2 πιστοποιημένα με το νέο πρότυπο FIM 2026, ένα Aeron χωρίς το A2S spoiler, καθώς και τα ολοκαίνουργια Skwal Cup και Skwal Jet Cup. Πρόκειται για κράνη που κουβαλούν αγωνιστικό DNA, αλλά προορίζονται για καθημερινή αστική χρήση από όλους τους αναβάτες.

Ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta, χαρακτήρισε τη συλλογή "σύμβολο ανάπτυξης και πάθους", ενώ ο CEO της 2Ride (μητρική εταιρεία γνωστών brands όπως SHARK, NOLAN, SEGURA, BERING, και CAIRN) Christophe Merkel, τόνισε ότι η σειρά αντανακλά τις αξίες και των δύο μερών, φέρνοντας τεχνολογία από τα MotoGP στο δρόμο.

Η συνεργασία θα διαρκέσει από το 2026 έως το τέλος του 2028, σηματοδοτώντας μια τριετία τεχνολογικής και εμπορικής σύμπραξης, κυρίως το δεύτερο για να είμαστε ειλικρινείς. Το διαδικτυακό κατάστημα των MotoGP πηγαίνει πολύ καλά και για να συνεχίσει θα πρέπει να εμπλουτίζεται με προϊόντα. Ένα δικό τους κράνος, είναι κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς κάποια άλλη επιρροή στο καθαυτό κομμάτι των αγώνων.