Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Yamaha XSR 900 Aeon

Όταν δεν μπορείς να περιμένεις για το καινούριο μοντέλο

Η Yamaha παρουσίασε το ολοκαίνουριο MT-09 για το 2021, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει σημάδια για πιθανή αλλαγή της neo-retro έκδοσης που ονομάζει XSR 900. Έτσι μη μπορώντας να περιμένουν άλλο στην  Diamond Atelier, αποφάσισαν να υπενθυμίσουν στην Yamaha πως το XSR 900 συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για customizing, παρά το γεγονός πως είναι αρκετά πιο περίπλοκο μηχανολογικά από το μικρό αδερφάκι του XSR 700. Μετά από αρκετή δουλεία – τι άλλο να κάνεις για να περάσει η ώρα την εποχή της καραντίνας – γεννήθηκε το Aeon, μια μίνιμαλ γυμνή μοτοσυκλέτα με αγωνιστικές διαθέσεις, καθώς έχει πολύ χαμηλά τα κλιπ-ον και slick ελαστικά.

Από το XSR 900 που ξέρουμε, το μόνο που έχει μείνει είναι ο κινητήρας, το πλαίσιο και οι αναρτήσεις. Θα μπορούσε δηλαδή να είχαν χρησιμοποιήσει ως βάση και ένα MT-09 χωρίς να το πάρει είδηση κανείς…

Τα τρία φιλτράκια της K&N πάνω από τα ισάρυθμα σώματα του ride by wire ψεκασμού και η ολόκληρη εξάτμιση 3 σε 1 της SC Project είναι οι μόνες μηχανολογικές “βελτιώσεις”. Φώτα, υποπλαίσιο και όργανα βρήκαν τη θέση που τους αξίζει στον κάδο απορριμμάτων. Είτε σας αρέσει το αποτέλεσμα, είτε όχι, η Aeon έχει ήδη πουληθεί έναντι του ποσού των 20.000€ δολλαρίων!