Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών - Νέο οδικό έργο στην περιοχή της Πελοποννήσου προϋπολογισμού 37,4 εκατ. ευρώ

Για την κατασκευή της παράκαμψης της Γιάλοβας στη Μεσσηνία μήκους 4,2 χιλιομέτρων
motomag Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – Νέο οδικό έργο στην περιοχή της Πελοποννήσου προϋπολογισμού 37,4 εκατ. ευρώ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

31/5/2024

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του οδικού έργου της παράκαμψης της Γιάλοβας, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, του Βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού.

Η παράκαμψη αποτελεί τμήμα της 9ης Εθνικής Οδού, δηλαδή του οδικού άξονα που ξεκινά από την Πάτρα και, μέσω του Πύργου και της Κυπαρισσίας, καταλήγει στη Μεθώνη. Το έργο αφορά στη βελτίωση τμήματος -μήκους 3,5 χλμ.- της υφιστάμενης οδού, και την κατασκευή νέου τμήματος -μήκους 4,2 χλμ.- για την παράκαμψη του οικισμού της Γιάλοβας.

Το οδικό έργο το οποίο έχει προϋπολογισμό ύψους 37,4 εκατ. ευρώ θα το αναλάβει η εταιρεία Intrakat ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες. Παράλληλα, η σύμβαση περιλαμβάνει προαίρεση για συμπληρωματικά έργα, ένα δικαίωμα που θα μπορεί να ασκηθεί εντός 18 μηνών και θα αφορά, μεταξύ άλλων, ισόπεδο κόμβο και παράπλευρο οδικό δίκτυο, κάθετες οδούς και διευθέτηση χειμάρρων.

Η σύμβαση προβλέπει και συνοδά έργα, όπως ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, τεχνικά έργα γεφύρωσης ρεμάτων, έργα αντιστήριξης, άνω διάβαση υφιστάμενης οδού, ηλεκτροφωτισμό, διευθέτηση απορροής ομβρίων υδάτων κ.ά. Το έργο προϋπολογισμού 37,4 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Benelli TRK 902 Xplorer και Stradale - Πάτησαν Ευρώπη οι δύο εκδόσεις - Πότε έρχονται Ελλάδα

Πρώτη εμφάνιση για τις δύο crossover στο EICMA Riding Fest
Benelli TRK 902 Xplorer και Benelli TRK 902 Stradale
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

11/5/2026

Το Benelli TRK 902 και στις δύο εκδόσεις του, Xplorer και Stradale, βρίσκεται πλέον στην Ευρώπη, ενώ σύντομα θα κάνει το ντεμπούτο του και στην ελληνική αγορά.

Οι δύο εκδόσεις της crossover μοτοσυκλέτας της Benelli ξεκινούν την εμπορική τους πορεία από τη γειτονική Ιταλία όπου έλαβαν μέρος στο EICMA Riding Fest, το event των διοργανωτών της πιο σημαντικής έκθεσης μοτοσυκλέτας στον κόσμο, το οποίο έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος των μοτοσυκλετών που είδε τον περασμένο Νοέμβρη στο Μιλάνο. Το event πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Misano στις 1-3 Μαΐου.

Σύμφωνα και με την ενημέρωση που λάβαμε από την αντιπροσωπεία τόσο το TRK 902 Xplorer και το TRK 902 Stradale θα βρίσκονται σύντομα κοντά μας με την άφιξη των πρώτων μοτοσυκλετών να αναμένεται στην Ελλάδα τον ερχόμενο Ιούλιο ή το αργότερο τον Αύγουστο. 

Περισσότερα για τις δύο μοτοσυκλέτες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.