Zagori & The Balcony of Vikos

15/4/2015

Πολλές φορές στον δρόμο έχουμε παρατηρήσει τους οδηγούς άλλων οχημάτων, συνοδηγών ή ακόμα και παιδιών που βρίσκονται στο πίσω κάθισμα, να μας κοιτούν επίμονα και περίεργα με την εύλογη ερώτηση να σχηματίζεται: "Ποιός βρίσκεται πίσω από το κράνος".
Η απάντηση που θα μπορούσε να δωθεί είναι πολύ απλή και βγαίνει αυθόρμητα από το στόμα μας...: "Πίσω από την ζελατίνα του κράνους υπάρχουν άνθρωποι ευαίσθητοι, ταξιδιώτες, ονειροπόλοι, άνθρωποι ρομαντικοί και φυσιολάτρες, άνθρωποι με αγνή ψυχή και καθαρό βλέμμα".

Στις 28-29 Μαρτίου η εταιρεία Earth Explorer σε συνεργασία με το περιοδικό MOTO οργάνωσε ένα διήμερο οδοιπορικό στα Ζαγοροχώρια.
Σκοπός του οδοιπορικού ήταν η ανάδειξη και η γνωριμία της απομακρυσμένης περιοχής του Ζαγορίου. Περιοχή με απίστευτο φυσικό κάλος, φιλόξενους ανθρώπους, μοναδικές πετρόχτιστες κατασκευές. 
Η έδρα της εξόρμησής ήταν το χωριό Τσεπέλοβο το οποίο φιλοξένησε 175 μοτοσυκλέτες και πάνω από 220 άτομα.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην μαθητική εστία του χωριού, σε μια μικρή λαχειοφόρο συγκεντρώθηκε ένα χρηματικό ποσό το οποίο παραδόθηκε το πρωί της Κυριακής στον δάσκαλο του μονοθεσίου Δημοτικού Σχολείου Τσεπέλοβου.
Τα χρήματα είχαν εντελώς συμβολικό χαρακτήρα μιας και αυτό που είχε σημασία για όλους εκείνους που συμμετείχαν στο οδοιπορικό ήταν η από καρδιάς συμπαράσταση και αναγνώριση του έργου κάποιων ανθρώπων που φυλάνε ακόμη Θερμοπύλες στις άγνωστες γωνίες αυτού του τόπου αλλά και η γνωριμία με την εγκαταλελειμμένη Ελλάδα. 
Η εταιρεία Earth Explorer ευχαριστεί όσους συμμετείχαν, όσους βοήθησαν, όσους προσέφεραν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.
Καλούς δρόμους σε όλους !!!

Ετικέτες

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας