Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

“VESPAXENIA’’

Γνωρίζοντας την Ελλάδα με Vespa

Η Αθηναϊκή Λέσχη Vespa ενημερώνει με δελτίο τύπου ότι αύριο, Σάββατο 13 Μαΐου, ξεκινά η διοργάνωση "Vespaxenia" η οποία θα διαρκέσει 9 ημέρες και έχει σαν κύριο στόχο την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, μέσω οργανωμένων διαδρομών –πάντα με Vespa. Η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε o "Γύρος της Ελλάδας με Vespa" ήταν τον Μάιο του 2013 με μεγάλη απήχηση και επιτυχία, τόσο από θέμα συμμετοχών όσο και από την κάλυψη από τα ΜΜΕ. Η έναρξη θα γίνει στις 8:30-9:00 στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου και η συνολική διαδρομή που θα καλύψουν οι Vespa είναι 2.200 χιλιόμετρα. Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

 

Δελτίο τύπου

 

"Φίλες και φίλοι, μέλη των Λεσχών Vespa,

Το Δ.Σ. της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ VESPA, σας ανακοινώνει, την διοργάνωση του “ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ VESPA’’, μεταξύ 13-21 ΜΑΪΟΥ 2017.

Η ομαδική αυτή, εκδρομικού χαρακτήρα προσπάθεια, είναι η πρώτη εκδήλωση που εντάσσεται στην νέα ετήσια δραστηριότητα της Αθηναϊκής Λέσχης Vespa, με τον τίτλο ©‘’VESPAXENIA’’.

Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο κάτω από τον τίτλο ©‘’VESPAXENIA’’, θα έχουν σαν κύριο σκοπό την παγκόσμια φυσική και πολιτιστική προβολή της Ελλάδας μέσω οργανωμένων ολιγοήμερων εκδρομών με Vespa, προσελκύοντας Έλληνες και ξένους φίλους της Vespa.

Η εθελοντική συμμετοχή μας, έστω και σε ένα μέρος της διαδρομής, έχει μεγάλη σημασία, ώστε όλοι μαζί να πραγματοποιήσουμε τον ‘’ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ VESPA’’, σαν ένα τεράστιο “παζλ”.

Σκοπός και χαρακτηριστικά του “Γύρου της Ελλάδας με Vespa” :

- Η Αθηναϊκή Λέσχη Vespa, στα πλαίσια του ετήσιου προγράμματος © “VESPAXENIA”, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την διοργάνωση, του “Γύρου της Ελλάδας με Vespa” 13-21/5/2017, που έχει εκδρομικό και όχι αγωνιστικό χαρακτήρα.

- Ο “Γύρος της Ελλάδας με Vespa” θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με λέσχες Vespa, από τις πόλεις των οποίων θα περάσει η διαδρομή και άλλες ελληνικές λέσχες εκτός διαδρομής.

- Στην ‘’βασική ομάδα’’ που θα ακολουθήσει ολόκληρο τον Γύρο, μπορούν να συμμετέχουν, μόνον, εγγεγραμμένα μέλη λεσχών VESPA, απ’ όλη την Ελλάδα και άλλες χώρες, με την προϋπόθεση της αποδοχής των πιο κάτω αναφερόμενων όρων.

- Η συνολική διαδρομή θα καλύψει περίπου 2.200 χλμ. Η απόσταση θα καλυφθεί σε 9 ημέρες, με διαδρομές των 200-300 χλμ. ημερησίως.

- Υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής, των μελών των τοπικών λεσχών, καλύπτοντας μέρος της διαδρομής, στα όρια της περιοχής τους, σαν σκυταλοδρομία. Με τον τρόπο αυτό δεν θα είναι υποχρεωμένοι να βγουν έξω από την ευρύτερη περιοχή τους, εκτός αν θέλουν να ακολουθήσουν όλη την διαδρομή ή μεγαλύτερο τμήμα της. Έτσι θα συνδεθεί όλος ο γύρος, σαν ένα τεράστιο παζλ.

- Όσοι συμμετάσχουν στην ‘’βασική ομάδα’’, που θα ακολουθήσει ολόκληρη τη διαδρομή, με Vespa κλασσική ή σύγχρονη, απαιτείται να συνεννοηθούν με την οργανωτική επιτροπή.

Ο καθορισμός του τελικού αριθμού συμμετοχών στην ‘’βασική ομάδα’’, ανήκει στην διοργανώτρια λέσχη.

- Η συμμετοχή θα είναι εθελοντική, με ατομική ευθύνη του συμμετέχοντος (με υπογραφή ηλεκτρονικής φόρμας - δήλωσης). Η συμμετοχή προϋποθέτει και συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων συμμετοχής, που ακολουθούν παρακάτω.

- Θα υπάρξει διαδικτυακή κάλυψη της πορείας και των φωτογραφιών του γύρου, μέσα από ειδική σελίδα της εκδήλωσης, στο facebook.

- Η εκδήλωση θα κοινοποιηθεί, σε τρεις γλώσσες, σε ευρωπαϊκές αντίστοιχες ιστοσελίδες λεσχών Vespa, με σκοπό την προβολή της Ελλάδας και την συμμετοχή ξένων φίλων.

Με εκτίμηση ΑΘΗΝΑ 23/3/2017

 

για το Δ.Σ

 

ο Πρόεδρος ο Γραμματέας

 

Π.Παπαϊωάννου Π.Ζώτος"