Γράφτηκε από: 
το motomag

BMW Riders Club Hellas - Επερχόμενες εκδηλώσεις Ιουνίου

Εθελοντική αιμοδοσία και στήριξη μοναδικού παγκόσμιου ρεκόρ
Το δραστήριο BMW Riders Club Hellas συνεχίζει τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τον Ιούνιο του 2022, με εθελοντική αιμοδοσία και πομπή μοτοσυκλετιστών-αιμοδοτών στις 15 Ιουνίου -παγκόσμια ημέρα του εθελοντή αιμοδότη-, και με τη στήριξη ενός μοναδικού παγκόσμιου ρεκόρ, τα έσοδα του οποίου θα πάνε για καλό σκοπό.
 
Ακολουθούν αυτούσιες οι ανακοινώσεις των δύο εκδηλώσεων:
 
«Τετάρτη 15 Ιουνίου - Αιμοδοσία και πομπή μοτοσυκλετιστών αιμοδοτών
 
Στις 15 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια ΗΜΕΡΑ του ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ.
 
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, θα διοργανώσουμε την εκδήλωσή μας με το ακόλουθο πρόγραμμα:
 
– Από 09.30 – 16.00 Εθελοντική Αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Υπουργείου Υγείας.
– Στις 17.30 συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών  και φίλων, στον έξω χώρο του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17) και πέριξ αυτού.
– Στις 18.00 αναχώρηση με πομπή μοτοσυκλετιστών για Σύνταγμα, δια μέσου Σταδίου και κατάθεση στεφάνου στον ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ (όσοι φίλοι θέλουν να παραστούν στην κατάθεση και δεν έχουν δίκυκλο μπορούν να αναμένουν στο Σύνταγμα). Eπικεφαλής της πορείας o Πρωταθλητής Ελλάδος Μοτοσυκλέτας ταχύτητος Ανδρέας Ψυχογιός!
– Γύρω στις 19.00 επιστροφή στο Υπουργείο Υγείας, καφέ, αναψυκτικό.
– Αμέσως μετά στην αίθουσα Τελετών του Υπουργείου Υγείας θα γίνει βράβευση, «Τιμητικό Δίπλωμα με Αναμνηστική Πλακέτα με Σπάνια Συλλεκτική αξία» σε φορείς και άτομα που βοήθησαν στην μακράν πορεία του, τους σκοπούς και το έργο του Συλλόγου μας και της Εθελοντικής Αιμοδοσίας! Θα πραγματοποιηθεί βράβευση της Λέσχης μας!
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
 
Ο Σύλλογός είναι ένας από τους αρχαιότερους και μεγαλύτερους Συλλόγους της Χώρας, με μεγάλη δράση και προσφορά σε αίμα και παράγωγα αυτού.
 
Η έδρα του είναι στην κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και είναι αρωγός και συνεργάτης όλων των προσπαθειών για επάρκεια αίματος στη Χώρα μας, που κάνει η εκάστοτε Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
 
Οι συνεργασίες και η δημιουργία πολλών άλλων Συλλόγων και ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών, είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει η χώρα μας, σχεδόν αυτάρκης σε αίμα και άλλα παράγωγα αυτού.
 
Έχει διοργανώσει και παρακολουθήσει πολλά συνέδρια και ημερίδες πολλά από αυτά Διεθνή, συναυλίες, αδελφοποιήσεις με άλλους φορείς του εξωτερικού, σκυταλοδρομίες με μοτοσυκλέτες σε όλη την Ελλάδα μεταδίδοντας το ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ κλπ.
 
Εκδίδει περιοδικά, φυλλάδια και οι επιστημονικοί συνεργάτες του συγγράφουν επιστημονικές μελέτες.
 
Για το τεράστιο φιλάνθρωπο κοινωνικό του έργο, έχει τιμηθεί και δεχθεί ευχαριστίες από Πατριάρχες, Προέδρους της Δημοκρατίας, Πρωθυπουργούς, Αρχηγών κομμάτων, Αρχιερείς, Υπουργούς και άλλους φορείς.
 
Σάββατο 18 Ιουνίου – Στήριξη παγκόσμιου ρεκόρ
 
Η λέσχη μας στηρίζει ένα παγκόσμιο ρεκόρ για έναν καλό σκοπό!
 
Διεκδικώντας ένα πρωτοφανές παγκόσμιο ρεκόρ για έναν καλό σκοπό!
 
Με στόχο την κατάκτηση ενός -χωρίς προηγούμενο- παγκόσμιου ρεκόρ στον θαλάσσιο αθλητισμό, μια ομάδα έξι τολμηρών αθλητριών από την Γαλλία θα προσπαθήσει το ακατόρθωτο: Να διασχίσει κωπηλατώντας σε Paddle board, τον Νότιο Ειρηνικό ωκεανό από το Περού στην Γαλλική Πολυνησία!
 
Για το παραπάνω εγχείρημα απαιτείται να έχει προηγηθεί  η διεξαγωγή ποικίλων και διαφορετικών τεστ με σκοπό να δοκιμάσουν τις αντοχές, τον εξοπλισμό, τον συντονισμό και την απόλυτη ασφάλειά της ομάδας και της όλης διοργάνωσης.  Επέλεξαν να διεξάγουν φέτος το καλοκαίρι μια μικρότερη αποστολή στην Μεσόγειο, με αφετηρία στις 5 Ιουνίου, από το Yacht Club Monaco και τερματισμό την χώρα μας στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας, όπου υπολογίζουν θα τερματίσουν στην 18 Ιουνίου. Θα τις υποδεχθούμε με τις μηχανές μας στον Ισθμό και θα τις ακολουθήσουμε για όσο είναι εφικτό!
 
Το τολμηρό εγχείρημα της ομάδας των έξι νεαρών αθλητριών, όλες τους επαγγελματίες ναυαγοσώστες με τίτλους πρωταθλητριών στο άθλημα του Paddle Board, έρχεται να διαδώσει ένα ισχυρό μήνυμα ότι μέσω του αθλητισμού και των σπορ, μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη.
 
Από το Μονακό στην Αθήνα. Η ομάδα των έξι αθλητριών θα διανύσει μια απόσταση 1.890 χιλιομέτρων στην θάλασσα, συνεχώς και ασταμάτητα για 15 μέρες και νύχτες! Η ολοκλήρωση της αποστολής θα εορταστεί στην Αθήνα και στο Μονακό.
 
Τα ποσά που θα συγκεντρωθούν από χορηγούς, φίλους και υποστηρικτές θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και του Ιδρύματος PRINCESS CHARLENE, αφού πρώτα καλυφθούν τα έξοδα της εκστρατείας.»