Classic Endurance 2020: Ανακοινώθηκε η διαδρομή και το πρόγραμμα!

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

12/2/2020

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μοτοσυκλέτας, διοργανώνει το πιο hard core rally της. Η διαδρομή έχει μήκος 1.200 χιλιόμετρα και χάνεται μέσα στα βουνά της Κεντρικής Ελλάδος, περνώντας μέσα από διάφορες πόλεις και μαγικά τοπία. Η αφετηρία είναι η Αθήνα και το rally θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 29 Φεβρουαρίου, ενώ θα ολοκληρωθεί μετά από δύο μέρες, την (Καθαρά) Δευτέρα στις 2 Μαρτίου.

Η διαδρομή της πρώτης ημέρας

 

Με γενική κατεύθυνση το βορρά, οι συμμετέχοντες θα περάσουν απ’ τη Φυλή, τη Θήβα και τη Μενδενίτσα. Στόχος του rally είναι να φτάσει την πρώτη ημέρα στη γραφική Ελάτη που βρίσκεται δυτικά των Τρικάλων, στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Κόζιακα σε υψόμετρο 900 μέτρων. Το μέρος είναι ένα απ’ τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας και το χωριό είναι αμφιθεατρικά χτισμένο στους πρόποδες του επιβλητικού Κόκκινου Βράχου.

Η διαδρομή της δεύτερης μέρας

 

Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στο ετήσιο rally της Ε.Λ.Φ.Κ.Μ., μπορούν να επισκεφτούν και να συμπληρώσουν τις αιτήσεις τους  στα γραφεία της λέσχης στην πλατεία Αγ. Ασωμάτων 6 στο Θησείο είτε τη Δευτέρα είτε την Πέμπτη απ’ τις 21:00 μέχρι τις 23:00.

Η διαδρομή της τρίτης μέρας

 

Εναλλακτικά μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 2103221834 και να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή αλλά και τις δηλώσεις συμμετοχής.

Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων Άρτας 2023

Από 25 έως 26 Αυγούστου
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/8/2023

Οι “Garajeros” είναι οι άνθρωποι που δίνουν τον παλμό της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Άρτας και για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν στην πόλη τους την Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, όπου φέτος μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων, αφού δεν πρόκειται για μια απλή έκθεση κλασσικών οχημάτων, αλλά για μια  εκδήλωση με επίκεντρο την αγάπη, το μεράκι και την διατήρηση της κουλτούρας, του χόμπι και της ιστορίας που κουβαλούν στο πέρασμα του χρόνου και από γενιά σε γενιά τα κλασσικά οχήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για την φετινή εκδήλωση θα βρείτε στο Δελτίο Τύπου της λέσχης   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά και όπως πάντα, το τελευταίο Παρασκευοσάββατο του Αυγούστου, στην Άρτα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων, με την διαφορά ότι είναι αναβαθμισμένη και γι’ αυτό μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων. Το όραμα κάποιον ρομαντικών, που αγαπούν και ζουν με τα κλασσικά τους οχήματα, ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα το 2017, όταν στην πρώτη συγκέντρωση, που ήταν μόνο για μοτοσικλέτες, η επιτυχία ήταν αξιοπρόσεκτη και από τότε μεγαλώνει, γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο, με αποτέλεσμα, πλέον να μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες και αρτιότερες εκθέσεις στη Ελλάδα.

2

Ότι γίνεται με αγάπη και μεράκι, πάντα ξεχωρίζει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην προκειμένη περίπτωση. Δεκάδες οχήματα ξεκινούν οδικώς από όλη την Ελλάδα και κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, παρά τα χρόνια τους για να ζήσουν δυο μέρες, μέσα στο χαμόγελο, την χαρά και την εξαιρετική φιλοξενία, αυτής της παρέας ανθρώπων, που είναι οι διοργανωτές. Γιατί η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, οι “Garajeros”, πέρα από μια πολύ καλά οργανωμένη λέσχη, μέλος της ΕΟ ΦΙΛΠΑ, είναι μια παρέα ανθρώπων, που θα κάνουν τα πάντα για να αισθανθεί ο εκθέτης, σαν το σπίτι του και αυτός είναι ο λόγος που τόσοι άνθρωποι με τα οχήματα τους, πηγαίνουν και ξαναπηγαίνουν κάθε χρόνο να τους συναντήσουν. Με το που θα πατήσεις το πόδι σου, ή μάλλον την ρόδα σου εκεί, θα καταλάβεις ότι γίνεσαι αμέσως μέλος μιας μεγάλης παρέας, με κοινή αγάπη και κοινό όραμα. Πάρε λοιπόν το όχημα σου, μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο, αρκεί να είναι κλασικό, 30 χρονών τουλάχιστον και σε κατάσταση, που αξίζει να το δει χιλιάδες κόσμος και πήγαινε στην Άρτα, για να βιώσεις την εμπειρία, να συμμετέχεις στις περιηγήσεις ή απλά πάρε το όχημά σου το καθημερινό και πήγαινε σαν επισκέπτης, να γνωρίσεις από κοντά και να παρακολουθήσεις κάτι που θα το θυμάσαι για πάντα. Και φέτος στις 25 και 26 Αυγούστου στο εκθεσιακό κέντρο της Άρτας τα κλασικά οχήματα έχουν την τιμητική τους, με την προϋπόθεση, να συνοδεύονται από ανθρώπους…. Από δικούς μας, καλούς και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Άλλωστε το όχημα, ήταν, είναι και θα είναι, μόνο οι αφορμή, για να ανταμώνουμε.

Η σελίδα της λέσχης: https://www.facebook.com/artaclassicvehicleclub

Η σελίδα της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/136382199478199?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D

3568