Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων Άρτας 2023

Από 25 έως 26 Αυγούστου
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/8/2023

Οι “Garajeros” είναι οι άνθρωποι που δίνουν τον παλμό της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Άρτας και για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν στην πόλη τους την Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, όπου φέτος μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων, αφού δεν πρόκειται για μια απλή έκθεση κλασσικών οχημάτων, αλλά για μια  εκδήλωση με επίκεντρο την αγάπη, το μεράκι και την διατήρηση της κουλτούρας, του χόμπι και της ιστορίας που κουβαλούν στο πέρασμα του χρόνου και από γενιά σε γενιά τα κλασσικά οχήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για την φετινή εκδήλωση θα βρείτε στο Δελτίο Τύπου της λέσχης   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά και όπως πάντα, το τελευταίο Παρασκευοσάββατο του Αυγούστου, στην Άρτα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων, με την διαφορά ότι είναι αναβαθμισμένη και γι’ αυτό μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων. Το όραμα κάποιον ρομαντικών, που αγαπούν και ζουν με τα κλασσικά τους οχήματα, ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα το 2017, όταν στην πρώτη συγκέντρωση, που ήταν μόνο για μοτοσικλέτες, η επιτυχία ήταν αξιοπρόσεκτη και από τότε μεγαλώνει, γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο, με αποτέλεσμα, πλέον να μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες και αρτιότερες εκθέσεις στη Ελλάδα.

2

Ότι γίνεται με αγάπη και μεράκι, πάντα ξεχωρίζει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην προκειμένη περίπτωση. Δεκάδες οχήματα ξεκινούν οδικώς από όλη την Ελλάδα και κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, παρά τα χρόνια τους για να ζήσουν δυο μέρες, μέσα στο χαμόγελο, την χαρά και την εξαιρετική φιλοξενία, αυτής της παρέας ανθρώπων, που είναι οι διοργανωτές. Γιατί η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, οι “Garajeros”, πέρα από μια πολύ καλά οργανωμένη λέσχη, μέλος της ΕΟ ΦΙΛΠΑ, είναι μια παρέα ανθρώπων, που θα κάνουν τα πάντα για να αισθανθεί ο εκθέτης, σαν το σπίτι του και αυτός είναι ο λόγος που τόσοι άνθρωποι με τα οχήματα τους, πηγαίνουν και ξαναπηγαίνουν κάθε χρόνο να τους συναντήσουν. Με το που θα πατήσεις το πόδι σου, ή μάλλον την ρόδα σου εκεί, θα καταλάβεις ότι γίνεσαι αμέσως μέλος μιας μεγάλης παρέας, με κοινή αγάπη και κοινό όραμα. Πάρε λοιπόν το όχημα σου, μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο, αρκεί να είναι κλασικό, 30 χρονών τουλάχιστον και σε κατάσταση, που αξίζει να το δει χιλιάδες κόσμος και πήγαινε στην Άρτα, για να βιώσεις την εμπειρία, να συμμετέχεις στις περιηγήσεις ή απλά πάρε το όχημά σου το καθημερινό και πήγαινε σαν επισκέπτης, να γνωρίσεις από κοντά και να παρακολουθήσεις κάτι που θα το θυμάσαι για πάντα. Και φέτος στις 25 και 26 Αυγούστου στο εκθεσιακό κέντρο της Άρτας τα κλασικά οχήματα έχουν την τιμητική τους, με την προϋπόθεση, να συνοδεύονται από ανθρώπους…. Από δικούς μας, καλούς και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Άλλωστε το όχημα, ήταν, είναι και θα είναι, μόνο οι αφορμή, για να ανταμώνουμε.

Η σελίδα της λέσχης: https://www.facebook.com/artaclassicvehicleclub

Η σελίδα της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/136382199478199?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D

3568

 

Γιορτή για τον οργανωμένο μοτοσυκλετισμό: Εγκαίνια νέου χώρου για την ΛΕΜΟΤ

Εκδήλωση σταθμός για τα 44 χρόνια συνεχούς παρουσίας της Λέσχης στα μοτοσυκλετιστικά δεδομένα.
ΛΕΜΟΤ Εγκαινια 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/6/2023

Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 η Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών ΛΕΜΟΤ εγκαινίασε τον νέο της χώρο στην πλατεία Σφιγγός 13 στον Νέο Κόσμο, μια εκδήλωση σταθμό για τα 44 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στα μοτοσυκλετιστικά δεδομένα.

Από τη ΛΕΜΟΤ ξεκίνησε ο οργανωμένος μοτοσυκλετισμός στην Ελλάδα, σε μια περίοδο που αυτό είχε τεράστιο νόημα για τους μοτοσυκλετιστές. Εποχές που οι αστυνομικοί έπαιρναν τα κλειδιά από τις μοτοσυκλέτες που ήθελαν να ελέγξουν, όταν οι αναβάτες μοτοσυκλέτας θεωρούνταν περιθωριακά στοιχεία και όπου πολλές φορές έπεφταν θύματα ακόμα και ξυλοδαρμού για συμμόρφωση. Ταυτόχρονα βέβαια ήταν και μία περίοδος με παντελώς ανύπαρκτη μοτοσυκλετιστική κουλτούρα και οδηγική παιδεία. Για αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκε ο οργανωμένος μοτοσυκλετισμός, με τη ΛΕΜΟΤ να παλεύει εξαρχής να φτιάξει τα πράγματα τόσο εσωτερικά στους μοτοσυκλετιστές, όσο και να αναδιαμορφώσει από την αρχή την εικόνα των μοτοσυκλετιστών.

Πολλά από τα κεκτημένα που σήμερα απολαμβάνουμε οι νεότεροι έχουν ξεκινήσει από μοτοσυκλετιστικές λέσχες και η ΛΕΜΟΤ είναι από την πρώτη στιγμή οδηγός των εξελίξεων.
Για αυτόυς τους λόγους, ο νέος χώρος που θα φιλοξενείται είναι μία γιορτή για όλο τον οργανωμένο μοτοσυκλετισμό.

Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο εκπρόσωπος περιφέρειας Αττικής Σπύρος Ευσταθόπουλος, και ο πρόεδρος της Ελληνικής μοτοσυκλετιστικής ομοσπονδίας (Ελ.Μοτο) Ηλίας Γρηγοράκης.

Πρόεδροι και εκπρόσωποι λεσχών από όλοι την ελληνική επικράτεια αλλά και πλήθος μοτοσυκλετιστές μοιράστηκαν με τα μέλη της ΛΕΜΟΤ σε εορταστικό κλίμα την χαρά για αυτό το τόσο σημαντικό για τη λέσχη γεγονός. Το ΜΟΤΟ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα σε όλες τις Λέσχες Μοτοσυκλέτας, σε όλη μας την μακρά ιστορία, κι ελπίζουμε η ΛΕΜΟΤ όπως και κάθε Λέσχη να γεμίζουν τους χώρους τους με νέα μέλη.

Ετικέτες