Fantic Motor Hellas - Εξαιρετικά αποτελέσματα στον 1ο αγώνα ΠΠΜΧ

Ο Παναγιώτης Κουζής κέρδισε και στα 2 σκέλη τα τετράχρονα 450 με τη δίχρονη μοτοσυκλέτα του
Fantic Motor Hellas
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/3/2023

Ο πρώτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross 2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαρτίου 2023, στην πίστα Corfu MX Park της Κέρκυρας, κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο του Μαρτίου, υπό την αιγίδα του σωματείου Α.Λ.Μ.ΚΕ., με εξαιρετικά αποτελέσματα για τη Fantic Motor Hellas.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Fantic Motor Hellas:

"O Παναγιώτης Κουζής (338) με το Fantic XX250, έγραψε άλλη μια σημαντική σελίδα στην ιστορία του Ελληνικού motocross, πετυχαίνοντας μια ιστορική νίκη στην MX1, αφού κατάφερε να επιβληθεί με δύο πρώτες θέσεις στον πολύ δυνατό ανταγωνισμό των τετράχρονων 450, φέρνοντας έτσι μια δίχρονη μοτοσυκλέτα στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Μια μικρή πτώση που είχε στο 1ο σκέλος επέτρεψε στον Γιάννη Τουρατζίδη (100) να τον πλησιάσει πολύ, αλλά όχι να τον περάσει. Η συναρπαστική μάχη που ακολούθησε για κάποιους γύρους κράτησε στις μύτες τους πολλούς θεατές του αγώνα, μέχρι να αρχίσει ο οδηγός της Fantic να απομακρύνεται και πάλι, αφού αντιστάθηκε με επιτυχία στην επίθεση του Τουρατζίδη.

Ο Δημήτρης Βαγγελάκος (211), έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στην ΜΧ2 με το XXF250 κατακτώντας την 4η θέση αφού τερμάτισε στην 7η και 2η θέση αντίστοιχα στα δύο σκέλη, παρότι σε φάση ανάρρωσης από κορονοϊό που πέρασε μερικές ημέρες πριν τον αγώνα,.

Πολύ καλή ταχύτητα έδειξε και ο Ηλίας Καραγιάννης (74) που πέτυχε την 9η θέση στην ΜΧ2 αγνοώντας τις έντονες ενοχλήσεις από στομαχική διαταραχή που τον ταλαιπώρησε το Σαββατοκύριακο.

Επίσης εξαιρετική εμφάνιση στην MX OPEN έκανε ο Χρήστος Κοτούλας (5), ανεβαίνοντας στο 3ο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας, μετά από τον πολύ καλό ρυθμό που είχε και στα δύο σκέλη, πάνω στο XX450F.

Το νεότερο μέλος της ομάδας, Παναγιώτης Κεραμιδάς (777), έδειξε τα δόντια του στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία ΜΧ125, παρουσιάζοντας μεγάλη βελτίωση και κερδίζοντας πολύτιμους βαθμούς, με σταθερότητα και επιμονή από την εκκίνηση μέχρι τη καρό σημαία των δυο σκελών του αγώνα.

Ο άλλος αθλητής της Fantic Motor Hellas στην ΜΧ125, Λευτέρης Παπαδάκης (177) δεν έλαβε μέρος στον 1ο αγώνα, αναρρώνοντας από πρόσφατο τραυματισμό στον καρπό κατά την διάρκεια προπόνησης. Δήλωσε όμως έτοιμος για τον επόμενο αγώνα, καθώς και για τη συμμετοχή του στον Ιταλικό αγώνα του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΜΧ125 στο Trentinο.

Καλή εμφάνιση στο 1ο σκέλος έκανε ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (131) παρ’ όλους τους αφόρητους πόνους στο γόνατο από παλαιότερους τραυματισμούς που δεν του επέτρεψαν να συμμετέχει στο 2ο σκέλος του αγώνα.

Ο 1ος αγώνας του πρωταθλήματος MX Ελλάδος 2023, ανήκει πια στην ιστορία και η ομάδα της Fantic Motor Hellas επικεντρώνεται και δουλεύει για τον επόμενο αγώνα στην Καβάλα που θα μετρήσει και ως αγώνας του Βαλκανικού πρωταθλήματος."

Ετικέτες

Motocross Πτολεμαΐδα: Άσχημη πτώση και τραυματισμός αναβάτη – Ακυρώθηκαν οι αγώνες λόγω καιρού

Θα συνεχίσουν αύριο με την ελπίδα καλύτερου καιρού
Motocross Πτολεμαΐδα: Άσχημη πτώση και τραυματισμός αναβάτη – Ακυρώθηκαν οι αγώνες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/5/2023

Η ελπίδα να μην χειροτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες έσβησε από νωρίς το μεσημέρι στην πίστα της Πτολεμαΐδας που ήδη η πρόσφυση ήταν ελάχιστη. Η αγωνιστική δράση σταμάτησε για σήμερα και θα συνεχίσει αύριο με στόχο να καταφέρουν οι αναβάτες να ολοκληρώσουν το δύσκολο πρόγραμμα, ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα να είναι χειρότερα τα πράγματα από πλευράς καιρού.

Στο μεταξύ ο Λυρίου, ένας από τους καλύτερους αναβάτες της χώρας, σημείωσε πτώση με τραυματισμό και τις πρώτες πληροφορίες των διασωστών να μιλούν για κάταγμα κλείδας. Ο αναβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ελπίζουμε όλοι για την πιο ήπια διάγνωση και την ταχεία ανάρρωσή του.

Στο μεταξύ από αύριο νωρίς το μεσημέρι σχεδόν η μισή χώρα θα έχει βροχές, ελπίζουμε πάνω από την πίστα τα πράγματα να είναι καλύτερα.