Motocross Κρηνίδες: Αυξημένος ανταγωνισμός με τους αθλητές του Βαλκανικού Πρωταθλήματος!

5ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος μαζί με το BMU
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/9/2022

Παράλληλα με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα MX διεξάγεται ο 5ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στις Κρηνίδες με εξαιρετικές συνθήκες έως αυτή την στιγμή.

Η πίστα είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση σύμφωνα με τους αγωνιζόμενους που την θεωρούν ως πρότυπο από πλευράς τερέν και με τον καιρό να βοηθά για την καλύτερη αγωνιστική εμπειρία.

Πλήθος συμμετοχών και ένα φοβερό κλίμα επικράτησε την πρώτη ημέρα όπου διεξάχθηκαν και οι πρώτοι αγώνες στις μικρές κατηγορίες και την κατηγορία γυναικών. Σε κάθε κατηγορία, όπως και στις δοκιμές των MX1 – MX2 επικράτησε ο αυξημένος ανταγωνισμός που έφεραν οι ξένοι αθλητές, με αρκετούς από αυτούς να είναι σε επίπεδο εφάμιλλο με το κορυφαίο της Ελλάδας και κάποιοι, ακόμη πιο ψηλά από αυτό.

Τουρατζίδης MX1

 

Επειδή οι ελληνικοί αγώνες έχουν έντονη εσωστρέφεια, για παράδειγμα αυτό το άρθρο είναι η βασική πύλη προς το ευρύτερο ελληνικό κοινό, ο ανταγωνισμός είναι πολύ λογικό να φτάνει έως ένα ορισμένο επίπεδο και η ροή νέων αθλητών είναι περιορισμένη, αν και το MX παρουσιάζει και την καλύτερη εικόνα από πλευράς συμμετοχών, από τα υπόλοιπα αθλήματα με μοτοσυκλέτες. Οι κορυφαίοι αναβάτες του BMU βρίσκονται σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο και είναι πολύ σωστό για την εξέλιξη και του εγχώριου επιπέδου, να συναντιούνται αγωνιστικά με τους Έλληνες και για λίγο να ανοίγει ένα παράθυρο προς τα έξω. Έτσι κι αλλιώς υπάρχουν Έλληνες αναβάτες που έχουν επενδύσει στο υψηλό κόστος που έχουν τα ταξίδια και έχουν τρέξει και στο εξωτερικό, αλλά είναι επίσης ωραία η συνάντηση με όλους όσους παίρνουν εκκίνηση, να βλέπουν και το επόμενο σκαλοπάτι.

Καρασακαλίδης MX Senior

Στην MX1 ένας είναι εκείνος που ξεφεύγει σε επίπεδο, ο MICHAEL IVANOV που ήταν σήμερα πέντε δευτερόλεπτα ταχύτερος και έχει απίστευτη ταχύτητα και μεγάλη διαφορά τόσο στα μπερμ και τις στροφές, όσο και στα άλματα.

Στην MX50 ο αγώνας διεξήχθει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, συγκριτικά πάντα με τις πτώσεις που σημειώθηκαν στις άλλες μικρές κατηγορίες, όπως και στην κατηγορία των γυναικών που έπεσαν στην εκκίνηση οι τρεις από τις τέσσερις συμμετέχουσες. Στην MX85 οι βασικοί Έλληνες διεκδικητές σημείωσαν πτώση στην πρώτη στροφή όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες και έτσι οι αναβάτες του BMU ξέφυγαν περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση η βαθμολογία του Πανελληνίου δεν επηρεάζεται οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος για «κακό» ανταγωνισμό πέρα από ευγενή άμιλλα που είναι το μόνο που θα πρέπει να πρεσβεύει.

Η αυριανή ημέρα λοιπόν αναμένεται να είναι εξαιρετικά θεαματική και κάθε φίλαθλος των αγώνων μοτοσυκλέτας που είναι στην ευρύτερη περιοχή, οφείλει να παρευρεθεί και να το απολαύσει από κοντά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 2025 – 6ος αγώνας Τρίκαλα: MEGA GALLERY

Όλη η δράση του 6ου και τελευταίου αγώνα σε ένα σημείο!
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2025 - 6ος αγώνας Τρίκαλα: MEGA GALLERY
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/10/2025

Σε μία από τις καλύτερες πίστες των Βαλκανίων όπου ο καιρός προσπάθησε να δυσκολέψει τους αναβάτες και το Σάββατο το κατάφερε σε ένα βαθμό, η νέα φορά και η δουλειά που έχει γίνει από τους διοργανωτές, υπερίσχυσαν θριαμβευτικά και στο τέλος επικράτησε το δυνατό θέαμα.

Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται στην μεγάλη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί. Πιστό στο ραντεβού μας, το MOTO, το Ν1 περιοδικό μοτοσυκλέτας βάση πωλήσεων και το μόνο μέσο που επενδύει στους αγώνες μοτοσυκλέτας, αποθανατίζει την προσπάθεια των Ελλήνων αναβατών.

Ρεπορτάζ και αποτελέσματα αγώνα εδώ.

Ακολουθούν οι Συλλογές Φωτογραφιών χωρισμένες ανά κατηγορία: