Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Νέο κεφάλαιο της GASGAS στα MXGP!

Δυναμικό ντεμπούτο της εταιρείας!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η KTM προχώρησε στην εξαγορά της GASGAS και έκτοτε η αυστριακή εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή το πλάνο της, που δεν είναι άλλο απ’ το να ενισχύσει την παρουσία της GASGAS στους χωμάτινους αγώνες -και όχι μόνο. Μάλιστα, πολλά διάσημα ονόματα της ΚΤΜ μεταπήδησαν στη GASGAS, εκπροσωπώντας την φέτος σε διάφορους αγώνες, όπως η Laia Sanz στο Dakar.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross βρίσκεται ένα βήμα πριν ξεκινήσει και η GASGAS θα κάνει το ντεμπούτο της τόσο στην MXGP όσο και στην ΜΧ2. Στη κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος θα συμμετάσχει με την Standing Construct GASGAS Factory Racing, ενώ στην MX2 με την DIGA Procross GASGAS Factory Juniors.

Ο Robert Jonas, είναι Αντιπρόεδρος της ΚΤΜ και της GASGAS στα αγωνιστικά τμήματα off-road και ανέφερε: “Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για όλους όσοι είναι στην GASGAS, καθώς τώρα θα γραφτεί ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρεία με την εμπλοκή της στους παγκοσμίου επιπέδου αγώνες Motocross. Η GASGAS διαθέτει πλούσια Ιστορία στους χωμάτινους αγώνες και είναι μια εταιρεία που θα προσθέσει περισσότερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, μέσα απ’ τη συνεργασία της με δύο πολύ γνωστές ομάδες που έχουν μεγάλο πάθος για τα Motocross. Όλοι οι αναβάτες μας είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι και ανυπομονούμε να δούμε πώς θα τα πάνε φέτος! Ο αγώνας στο Matterley Basin αποτελεί σημείο αναφοράς για την GASGAS, καθώς από εκεί θα ξεκινήσουμε την εδραίωση και την αναγνώριση της εταιρείας σε παγκόσμια κλίμακα.”

Οι αναβάτες της Standing Construct GASGAS Factory Racing είναι ο Glenn Coldenhoff, που ήρθε τρίτος στη βαθμολογία πέρσι και Ivo Monticelli που συνεργάζεται για δεύτερη χρονιά με την Standing Construct. “Είναι υπέροχο που θα είμαι ο αναβάτης μιας εταιρείας που κάνει το ντεμπούτο της στα MXGP και παράλληλα θα είμαι μέρος της Ιστορίας της GASGAS. Προπονήθηκα πάρα πολύ σκληρά το χειμώνα και δεν βλέπω την ώρα να αγωνιστώ,” ανέφερε ο Coldenhoff. Από την άλλη, ο ομόσταβλός του, Ivo Monticelli, είναι πολύ ενθουσιασμένος με τη νέα του μοτοσυκλέτα και είναι πολύ ευχαριστημένος με την GASGAS, και δήλωσε: “Προετοιμάστηκα όσο καλύτερα μπορούσα ώστε να είμαι έτοιμος για τη φετινή σεζόν!”

Στην ΜΧ2, ο στόχος της GASGAS είναι να βρεθεί μέσα στη δεκάδα και παράλληλα οι αναβάτες της να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία, καθώς τόσο ο Jeremy Sydow όσο και o Simon Langenfelder βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους. Ο Langenfelder έχει ξαναγωνιστεί στην ΜΧ2, όμως φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα πάρει μέρος σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος και είναι κατενθουσιασμένος που εκπροσωπεί την GASGAS. Ο Sydow έχει περισσότερη εμπειρία, αφού είναι ο δεύτερος χρόνος της συνεργασίας του με την DIGA Procross GASGAS Facotry Juniors και είναι πολύ ικανοποιημένος με τη μοτοσυκλέτα του, ενώ εκτιμά ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη που του έχει δείξει η εταιρεία.