O Guillem Farres της Husqvarna χάνει τη συνέχεια του AMA SX λόγω κατάγματος στο πόδι

Ακόμη ένας τραυματισμός αναβάτη της Husqvarna, αυτή τη φορά στο AMA SX
motomag O Farres της Husqvarna χάνει τη συνέχεια του AMA SX λόγω κατάγματος στο πόδι
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/2/2024

Οι τραυματισμοί αναβατών στο motocross δεν έχουν σταματημό τις τελευταίες ημέρες, με το τελευταίο θύμα να είναι ο Guillem Farres, αναβάτης της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing στο ΑΜΑ SX, που υπέστη κάταγμα μηριαίου οστού κατά τη διάρκεια προπόνησης.

Το αγωνιστικό τμήμα της Husqvarna θα πρέπει να κάνει επειγόντος... ευχέλαιο καθώς μετά τον Mattia Guadagnini ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση λίγο πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, είδε να τραυματίζεται στην προπόνηση και ο αναβάτης της Guillem Farres ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία 250SX της Ανατολικής Περιφέρειας του θεσμού ΑΜΑ SX.

O Farres της Husqvarna χάνει τη συνέχεια του AMA SX λόγω κατάγματος στο πόδι

Ο rookie της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing κατά τη διάρκεια της προπόνησης στην Florida είχε μία πτώση με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα μηριαίου οστού. Ο 20χρονος Ισπανός υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση ωστόσο θα χάσει τον επόμενο αγώνα Supercross -τουλάχιστον- ο οποίος διεξάγεται στην Daytona. Ο Farres ο οποίος μέχρι στιγμής έχει σημειώσει μία όγδοη και μία ένατη θέση θα ξεκινήσει την αποθεραπεία ώστε να επιστρέψει όσο το δυνατόν συντομότερα στους αγώνες.

Ο Nathan Ramsey, Team Manager της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing δήλωσε: "Είναι κρίμα που ο Farres είχε τον συγκεκριμένο τραυματισμό. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στο motocross. Τον στηρίζουμε και πιστεύουμε πως θα επιστρέψει σύντομα.”

O Farres της Husqvarna χάνει τη συνέχεια του AMA SX λόγω κατάγματος στο πόδι
Ετικέτες

SMX World Championship, St Louis: Ο Hunter Lawrence κέρδισε το Supermotocross Playoff 2

Ο Jo Shimoda πρώτος στο 250SMX Overall σε έναν συναρπαστικό αγώνα
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/9/2025

Ο Hunter Lawrence της ομάδας Honda HRC Progressive πήρε τη νίκη στο Playoff 2 του SMX World Championship στο Dome at America’s Center στο St Louis των ΗΠΑ. Και οι δύο αγώνες της κατηγορίας 450SMX προσέφεραν έντονη δράση μέχρι την τελευταία στροφή, και οι θέσεις του Hunter (1-3) στους αγώνες του εξασφάλισαν τη νίκη.

Μάλιστα η νίκη αυτή φέρνει τον Hunter μόλις 6 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα, με μόνο τον τελικό, που δίνει τριπλούς βαθμούς, να απομένει στο καλεντάρι του 2025.

Ο πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης Jett Lawrence της ομάδας Honda HRC Progressive έκανε μια εντυπωσιακή ανατροπή στον πρώτο αγώνα, ανεβαίνοντας από την 21η θέση στην 4η. Ο Jett πήρε τη νίκη στον δεύτερο αγώνα και διατήρησε το προβάδισμα στους βαθμούς του πρωταθλήματος. Η 4η θέση και η νίκη στον δεύτερο αγώνα του έδωσαν συνολικά την δεύτερη θέση στο ST Louis. Ο Eli Tomac της Monster Energy Yamaha Star Racing συμμετείχε και στους δύο αγώνες και κατέκτησε την τρίτη θέση συνολικά με μία τρίτη και μία δεύτερη θέση. Ο Tomac βρίσκεται 16 βαθμούς πίσω στο πρωτάθλημα πριν τον τελικό του Las Vegas το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Hunter Lawrence – 1η θέση – 450SMX
“Υπέροχη βραδιά. Είμαι χαρούμενος, αν και είναι περίεργο, είναι σαν σύμπτωση, σαν να είμαστε συνεχώς στον δεύτερο γύρο. Αλλά είναι ωραίο, ξέρετε ότι προσπαθούμε να χτίσουμε ένα σπίτι, οπότε, παιδιά, αν αυτό το μπόνους έρθει τη Δευτέρα, θα είναι υπέροχο. Λίγα χρήματα πάντα βοηθούν, οπότε ναι, θα θέλαμε μερικά ωραία πράγματα και αυτά κοστίζουν χρήματα [γέλια]. Οπότε, ευχαριστώ πολύ την ομάδα, όλους όσους βοήθησαν, ναι, είμαι ενθουσιασμένος, τι ωραία βραδιά”.

Ακολουθεί η βαθμολογία με τους δέκα πρώτους αναβάτες:

 

Θέση Αναβάτης Βαθμοί
1 Jett Lawrence 91
2 Hunter Lawrence 85
3 Eli Tomac 75
4 Chase Sexton 68
5 Cooper Webb 67
6 Justin Cooper 64
7 Ken Roczen 63
8 R.J. Hampshire 61
9 Dylan Ferrandis 48
10 Justin Barcia 47

 

Η κατηγορία 250SMX είχε επίσης έντονη δράση. Ο Jo Shimoda της Honda HRC Progressive κέρδισε τη νίκη στο Σαιντ Λούις, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση. Ο Seth Hammaker της Monster Energy Pro Circuit Kawasaki εκμεταλλεύτηκε επίσης τη σταθερότητά του, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Ο Nate Thrasher της Monster Energy Yamaha Star Racing κατέλαβε την τελευταία θέση στο βάθρο.

Ο Haiden Deegan της Monster Energy Yamaha Star Racing, ο υπερασπιστής του τίτλου στην κατηγορία SMX250 ήταν πρώτος στην βαθμολογία πριν τον αγώνα στο ST Louis, όμως είχε μια σύγκρουση με τον Levi Kitchen της Monster Energy Pro Circuit Kawasaki στον πρώτο γύρο του δεύτερου αγώνα και κατάφερε να πάρει μόλις την 14η θέση, με αποτέλεσμα να είναι πλέον 10 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο στην γενική κατάταξη Jo Shimoda, με έναν γύρο να απομένει.