Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 - 1ος αγώνας, Κέρκυρα, 1η ημέρα

Ντεμπούτο νέας πίστας στο Πρωτάθλημα με καλό καιρό και 120 συμμετοχές
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023, Κέρκυρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/3/2023

Η 1η ημέρα του 1ου αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 ολοκληρώθηκε, με την πίστα Corfu MX Park να κάνει το ντεμπούτο της στη διοργάνωση. Τα πρώτα προβλήματα ξεπεράστηκαν με το σωματείο της ΑΛΜΚΕ που διοργανώνει το event να δείχνει πρόθυμο να παλέψει και να δώσει λύσεις, ενώ η βροχή έμεινε τελικά μακριά και η ημέρα ολοκληρώθηκε χωρίς τραυματισμούς.

Το Πρωτάθλημα MX του 2023 ξεκίνησε το Σάββατο 18/3, με ντεμπούτο της πίστας Corfu MX Park, η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε φιλοξενήσει ξανά αγώνα τέτοιου διαμετρήματος. Οι πολλές συμμετοχές που έφτασαν σχεδόν τις 120, ενώ το κύριο πρόβλημα την πρώτη ημέρα των προκριματικών αλλά και αγώνων -ανάλογα την κατηγορία-, ήταν τα νερά από τα πλυντήρια που κατέληξαν σε μια στροφή της πίστας, δημιουργώντας λάσπη, λούκια και δύσκολες συνθήκες για τους αγωνιζόμενους.

Λάσπη

Τελικά η διοργάνωση προχώρησε σε παράκαμψη της συγκεκριμένης στροφής για τις μικρές κατηγορίες κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων, ενώ ταυτρόχρονα γινόταν εργασίες για τη διόρθωση του προβλήματος, με αποτέλεσμα τα αγωνιστικά σκέλη να διεξαχτθούν κανονικά, χωρίς προβλήματα.

Ένα ακόμη θέμα που προέκυψε ήταν πως λόγω των 120 συμμετοχών, το parking και τα pits έφτασαν σε οριακή κατάσταση, κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχουν θεατές.

Ας περάσουμε τώρα στην αγωνιστική δράση της 1ης ημέρας.

Κουζής

Στον προκριματικό αγώνα της ΜΧ1 νικητής ήταν ο πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής με μοτοσυκλέτα της Fantic, δεύτερος ήρθε ο Ανέστης Ράδος με GASGAS, 2,5 δευτερόλεπτα πιο πίσω και τρίτος ήταν ο Γιάννης Τουρατζίδης με Yamaha, 3,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Κουζή. Οι τρεις αναβάτες οδήγησαν ιδιαίτερα γρήγορα, καθώς χαρακτηριστικά ο τέταρτος Παναγιώτης Παπίλας με Honda τερμάτισε 36,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον 1ο. Στην κατηγορία τερμάτισαν 15 αναβάτες

Ζούνης

Στον προκριματικό αγώνα της MX2 νικητής αναδείχθηκε ο Φραγκίσκος Ζούνης της Yamaha, δεύτερος ήταν ο Κωνσταντίνος Μερκούρης με ΚΤΜ 27 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτος ο Στάθης Φυσέκης, επίσης με ΚΤΜ, 42,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ζούνη. Η ΜΧ2 ήταν εξαιρετικά πολυπληθής με 35 τερματίσαντες και ένα DNS.

Τομαράς

Στο Α’ σκέλος της OPEN, νικητής ήταν ο περυσινός Πρωταθλητής της κατηγορίας Χρήστος Τομαράς με Honda, δεύτερος τερμάτισε ο Βασίλης Πακαταρίδης με KTM, 34,8 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτος ο Νίκος Σωτηρόπουλος με Yamaha, 38,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Τομαρά. Η κατηγορία είχε 23 συμμετοχές, με 22 τερματίσαντες και ένα DNS.

Καρασακαλίδης

Στο Α’ σκέλος της SENIOR, τη νίκη πήρε -με διαφορά- ο Μάρκος Καρασακαλίδης με GASGAS. Δεύτερος ήταν ο Αδάμος Πράσσος με Honda, 1 λεπτό και 6 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτος ήταν ο Αλέξανδρος Καρανάσης επίσης με Honda, 1 λεπτό και 17 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Εδώ είχαμε 16 συμμετοχές, με 15 τερματίσαντες και 1 DSQ.

Ταμβάκος

Στις χρονομετρημένες δοκιμές της MX85 νικητής ήταν ο Χρήστος Παναγιώτης Ταμβάκος με Yamaha. Δεύτερος τερμάτισε ο Χρήστος Μπάζιος με Husqvarna, σχεδόν δυο δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτος ήταν ο Σόλωνας Τριανταφυλλόπουλος με Yamaha, σχεδόν 9 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Η κατηγορία είχε 12 συμμετοχές, με 12 τερματίσαντες.

Φωτόπουλος

Τέλος, στο Α' Σκέλος της MX65 πρώτος ήταν ο Δημήτρης Φωτόπουλος με Yamaha, από οικογένεια αγωνιζομένων με συγκινητικές στιγμές στον τερματισμό με τον πατέρα και τον παππού του. Δεύτερος ήταν ο Κωνσταντίνος Τρακάδας 18,4 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτος ο Γιώργος Τσαλίκης με Yamaha, 28,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο.  Η κατηγορία είχε 13 συμμετοχές, 12 τερματίσαντες και ένα DSQ.

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

AMA Supercross: Αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας για τον Max Anstie μετά τον τελευταίο αγώνα - Από το βάθρο στο χειρουργείο

Επέμβαση ρουτίνας για τον Βρετανό - Σε αναμονή για την επιστροφή του
Anstie Appendix
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/2/2026

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος SMX, ο Max Anstie υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας, βάζοντας προσωρινά φρένο στην αγωνιστική του δραστηριότητα

Ο Max Anstie πέρασε την πόρτα του χειρουργείου αμέσως μετά τον τελευταίο 6ο γύρο του Monster Energy Supercross, καθώς διαγνώστηκε με οξεία σκωληκοειδίτιδα. Η κατάσταση απαιτούσε άμεση χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε επιτυχώς χωρίς επιπλοκές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το περιβάλλον του αναβάτη, ο Anstie αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα από την ώρα του αγώνα, με τα συμπτώματα να επιδεινώνονται γρήγορα. Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν τη διάγνωση και οι γιατροί προχώρησαν άμεσα στην αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης.

Anstie Appendix

Η επέμβαση θεωρείται ρουτίνας, ωστόσο απαιτεί συγκεκριμένο χρόνο αποκατάστασης, γεγονός που σημαίνει ότι ο Βρετανός θα χρειαστεί να μείνει εκτός προπονήσεων για τις επόμενες εβδομάδες. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα επιστροφής του στη μοτοσυκλέτα θα καθοριστεί από την πορεία της ανάρρωσής του, με τους γιατρούς να εμφανίζονται αισιόδοξοι.

Για έναν αθλητή σε καλή αγωνιστική φόρμα, κυνηγώντας το βάθρο η συγκυρία δεν είναι ιδανική, παρ’ όλα αυτά, η έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω επιπλοκές, επιτρέποντάς του να επικεντρωθεί πλήρως στην επιστροφή του.

Anstie Appendix