Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 - 1ος αγώνας, Κέρκυρα, 1η ημέρα

Ντεμπούτο νέας πίστας στο Πρωτάθλημα με καλό καιρό και 120 συμμετοχές
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023, Κέρκυρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/3/2023

Η 1η ημέρα του 1ου αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 ολοκληρώθηκε, με την πίστα Corfu MX Park να κάνει το ντεμπούτο της στη διοργάνωση. Τα πρώτα προβλήματα ξεπεράστηκαν με το σωματείο της ΑΛΜΚΕ που διοργανώνει το event να δείχνει πρόθυμο να παλέψει και να δώσει λύσεις, ενώ η βροχή έμεινε τελικά μακριά και η ημέρα ολοκληρώθηκε χωρίς τραυματισμούς.

Το Πρωτάθλημα MX του 2023 ξεκίνησε το Σάββατο 18/3, με ντεμπούτο της πίστας Corfu MX Park, η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε φιλοξενήσει ξανά αγώνα τέτοιου διαμετρήματος. Οι πολλές συμμετοχές που έφτασαν σχεδόν τις 120, ενώ το κύριο πρόβλημα την πρώτη ημέρα των προκριματικών αλλά και αγώνων -ανάλογα την κατηγορία-, ήταν τα νερά από τα πλυντήρια που κατέληξαν σε μια στροφή της πίστας, δημιουργώντας λάσπη, λούκια και δύσκολες συνθήκες για τους αγωνιζόμενους.

Λάσπη

Τελικά η διοργάνωση προχώρησε σε παράκαμψη της συγκεκριμένης στροφής για τις μικρές κατηγορίες κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων, ενώ ταυτρόχρονα γινόταν εργασίες για τη διόρθωση του προβλήματος, με αποτέλεσμα τα αγωνιστικά σκέλη να διεξαχτθούν κανονικά, χωρίς προβλήματα.

Ένα ακόμη θέμα που προέκυψε ήταν πως λόγω των 120 συμμετοχών, το parking και τα pits έφτασαν σε οριακή κατάσταση, κι όλα αυτά χωρίς να υπάρχουν θεατές.

Ας περάσουμε τώρα στην αγωνιστική δράση της 1ης ημέρας.

Κουζής

Στον προκριματικό αγώνα της ΜΧ1 νικητής ήταν ο πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής με μοτοσυκλέτα της Fantic, δεύτερος ήρθε ο Ανέστης Ράδος με GASGAS, 2,5 δευτερόλεπτα πιο πίσω και τρίτος ήταν ο Γιάννης Τουρατζίδης με Yamaha, 3,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Κουζή. Οι τρεις αναβάτες οδήγησαν ιδιαίτερα γρήγορα, καθώς χαρακτηριστικά ο τέταρτος Παναγιώτης Παπίλας με Honda τερμάτισε 36,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον 1ο. Στην κατηγορία τερμάτισαν 15 αναβάτες

Ζούνης

Στον προκριματικό αγώνα της MX2 νικητής αναδείχθηκε ο Φραγκίσκος Ζούνης της Yamaha, δεύτερος ήταν ο Κωνσταντίνος Μερκούρης με ΚΤΜ 27 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτος ο Στάθης Φυσέκης, επίσης με ΚΤΜ, 42,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ζούνη. Η ΜΧ2 ήταν εξαιρετικά πολυπληθής με 35 τερματίσαντες και ένα DNS.

Τομαράς

Στο Α’ σκέλος της OPEN, νικητής ήταν ο περυσινός Πρωταθλητής της κατηγορίας Χρήστος Τομαράς με Honda, δεύτερος τερμάτισε ο Βασίλης Πακαταρίδης με KTM, 34,8 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτος ο Νίκος Σωτηρόπουλος με Yamaha, 38,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Τομαρά. Η κατηγορία είχε 23 συμμετοχές, με 22 τερματίσαντες και ένα DNS.

Καρασακαλίδης

Στο Α’ σκέλος της SENIOR, τη νίκη πήρε -με διαφορά- ο Μάρκος Καρασακαλίδης με GASGAS. Δεύτερος ήταν ο Αδάμος Πράσσος με Honda, 1 λεπτό και 6 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτος ήταν ο Αλέξανδρος Καρανάσης επίσης με Honda, 1 λεπτό και 17 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Εδώ είχαμε 16 συμμετοχές, με 15 τερματίσαντες και 1 DSQ.

Ταμβάκος

Στις χρονομετρημένες δοκιμές της MX85 νικητής ήταν ο Χρήστος Παναγιώτης Ταμβάκος με Yamaha. Δεύτερος τερμάτισε ο Χρήστος Μπάζιος με Husqvarna, σχεδόν δυο δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτος ήταν ο Σόλωνας Τριανταφυλλόπουλος με Yamaha, σχεδόν 9 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο. Η κατηγορία είχε 12 συμμετοχές, με 12 τερματίσαντες.

Φωτόπουλος

Τέλος, στο Α' Σκέλος της MX65 πρώτος ήταν ο Δημήτρης Φωτόπουλος με Yamaha, από οικογένεια αγωνιζομένων με συγκινητικές στιγμές στον τερματισμό με τον πατέρα και τον παππού του. Δεύτερος ήταν ο Κωνσταντίνος Τρακάδας 18,4 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτος ο Γιώργος Τσαλίκης με Yamaha, 28,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο.  Η κατηγορία είχε 13 συμμετοχές, 12 τερματίσαντες και ένα DSQ.

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα, δείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες

KTM GP ACADEMY - Ride to MXGP: Το πορτοκαλί φυτώριο των νέων ταλέντων του Motocross

Η ακαδημία θα λειτουργήσει στα Πρωταθλήματα EMX125, EMX250 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Junior Motocross 125
motomag KTM GP ACADEMY – Ride to MXGP – Η ακαδημία που θέλει να αναδείξει τα νέα ταλέντα του motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/11/2023

Η KTM θέλοντας να αναδείξει νέα ταλέντα στην παγκόσμια σκηνή του Motocross, δημιουργεί από το 2024 την ακαδημία KTM GP Academy - Ride to MXGP σε συνεργασία με τις αγωνιστικές ομάδες Racestore KTM Factory Rookies και Gabriel SS24 KTM.

Ακολουθώντας τα χνάρια των ακαδημιών Red Bull MotoGP Rookies Cup, FIM JuniorGP και KTM Junior Cup powered by ADAC, η KTM GP ACADEMY – Ride to MXGP έχει σκοπό να εξελίξει αναβάτες οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στο MXGP μέσω της καθοδήγησης και της υποστήριξης της αυστριακής εταιρείας. Φυσικά για να ευοδωθεί το συγκεκριμένο πλάνο θα χρειαστεί να συνδράμουν και αγωνιστικές ομάδες οι οποίες έχουν παρουσία τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motocross.

KTM GP ACADEMY – Ride to MXGP – Η νέα ακαδημία που στοχεύει να αναδείξει τα νέα ταλέντα του motocross

Για τον λόγο αυτό η KTM απευθύνθηκε στις αγωνιστικές ομάδες Racestore KTM Factory Rookies και Gabriel SS24 KTM, οι οποίες από το 2024 θα είναι υπεύθυνες για την εν λόγω ακαδημία. Τα πεδία δράσης της KTM GP ACADEMY – Ride to MXGP θα είναι τα Πρωταθλήματα EMX125 και EMX250 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Junior Motocross 125. Στην Racestore KTM Factory Rookies επικεφαλής θα είναι ο πρώην Ιταλός αναβάτης της KTM και νυν διευθυντής της ομάδας Motocross of Nations της Ιταλίας Thomas Traversini, ενώ οι πρώτοι αναβάτες της ακαδημίας στο πρωτάθλημα EMX125 θα είναι οι Gyan Doensen και Nicolo Alvisi. Όσον αφορά την Gabriel SS24 KTM επικεφαλής θα είναι ο πρώην Βρετανός αναβάτης Shaun Simpson, ο οποίος την επόμενη χρονιά θα καθοδηγήσει τον Cas Valk στο πρωτάθλημα EMX250.

Ετικέτες