Supercross 2024, Detroit - O Jett Lawrence κερδίζει και το Πρωτάθλημα... ξεκινά από την αρχή [VIDEO]

Ο πρώτος αγώνας στα 250SX της Ανατολικής Ακτής είχε νικητή τον Austin Forkner με Kawasaki
Jett Lawrence
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/2/2024

O Jett Lawrence της Team Honda HRC κέρδισε τον πέμπτο αγώνα της σεζόν στην 450SX κατηγορία, με τον Αυστραλό που κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγοράι φέτος να μειώνει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Chase Sexton (KTM), στον έναν βαθμό. Τον πρώτο αγώνα της 250SX κατηγορίας για την Ανατολική Ακτή κέρδισε ο Austin Forkner της Monster Energy Pro Circuit Kawasaki.

Για πρώτη φορά στεγασμένο στάδιο φιλοξένησε αγώνα στην ιστορία του Supercross, με 52.961 θεατές να γεμίζουν το Ford Field Stadium στο Detroit. Στην μεγάλη κατηγορία 450SX ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing είχε έρθει στο Detroit ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας, με τους Sexton και Cooper Webb να ακολουθούν λίγους βαθμούς πιο πίσω.

Στα ελεύθερα και χρονομετρημένα αυτός που έδειξε πως ήταν στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση ήταν ο Jett Lawrence της Honda. O Αυστραλός στους τελευταίους αγώνες είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του ενώ δεν έλειψαν και οι αντεγκλήσεις με άλλους αναβάτες όπως είχατε διαβάσει στο MOTO. Στο Detroit αυτά τα άφησε πίσω του, μπαίνοντας αποφασισμένος για τη νίκη.

Supercross 2024, Detroit – O Lawrence με Honda κυριαρχεί και το πρωτάθλημα ξεκινά από την αρχή [VIDEO]

Ο αναβάτης της Honda στον κυρίως αγώνα ξεκίνησε καλύτερα όλων και με το καλημέρα βρέθηκε στην πρώτη θέση. Οι Chase Sexton (Red Bull KTM Factory Racing), Ken Roczen (Progressive Insurance ECSTAR Suzuki), Cooper Webb (Monster Energy Yamaha Star Racing), Jason Anderson( Monster Energy Kawasaki) και Aaron Plessinger (Red Bull KTM Factory Racing), προσπαθούσαν να μείνουν κοντά στον Lawrence αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό.

Jett Lawrence

Ο ταλαντούχος αναβάτης της Honda ήταν αλάνθαστος πανηγυρίζοντας με άνεση τη νίκη στον πέμπτο γύρο του πρωταθλήματος και τη δεύτερη νίκη στην καριέρα του στην 450SX κατηγορία. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Sexton με τον Roczen να συμπληρώνει την τρίτη θέση του βάθρου. Όσον αφορά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος, η νίκη του Lawrence έβαλε κυριολεκτικά φωτιά. Ο Sexton πέρασε στην κορυφή έχοντας πλέον 98 βαθμούς, με τον Lawrence να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση έχοντας 97 βαθμούς. Ο Plessinger από την πρώτη θέση έπεσε στην τρίτη με τον Αμερικανό να έχει 96 βαθμούς. Στην τέταρτη θέση με 92 βαθμούς ακολουθεί ο Webb.

Supercross 2024, Detroit – O Lawrence με Honda κυριαρχεί και το πρωτάθλημα ξεκινά από την αρχή [VIDEO]

Στο Detroit πραγματοποιήθηκε και ο εναρκτήριος αγώνας της κατηγορίας 250SX της Ανατολικής Ακτής. Με την έναρξη του αγώνα στην πρώτη στροφή επικράτησε πανδαιμόνιο με περισσότερους από 5 αναβάτες να πέφτουν μετά από επαφή μεταξύ τους. Αυτό το λάθος το εκμεταλλεύτηκε καλύτερα από όλους ο Austin Forkner της Monster Energy Pro Circuit Kawasaki. O Αμερικανός οδήγησε χωρίς λάθη με αποτέλεσμα να κατακτήσει με ευκολία την πρώτη νίκη της σεζόν. Στο βάθρο βρέθηκαν οι Max Anstie (Honda) και Daxton Bennick (Yamaha).

Ο αναβάτης της Honda, Max Anstie κατάφερε να φύγει από το Detroit με μία δεύτερη θέση κρατώντας πίσω του για όλη τη διάρκεια του αγώνα τον αναβάτη της Yamaha Daxton Bennick. Όσον αφορά τη βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Forkner προηγείται με τους Anstie και Bennick να ακολουθούν.

O Jett Lawrence δήλωσε μετά τη νίκη του: “Οι αποφάσεις μου, τις τελευταίες εβδομάδες, δεν ήταν τόσο καλές. Η ταχύτητά μου δεν ήταν τόσο κακή, αλλά τα αποτελέσματα που πέτυχα δεν ήταν καλά, χαίρομαι που επέστρεψα στις επιτυχίες.”

O Austin Forkner ανέφερε: “Φέτος αποφάσισα να διασκεδάζω περισσότερο στους αγώνες, αυτό έκανα και εδώ. Επέστρεψα από τον τραυματισμό μου και δεν φοβάμαι να πιέσω είμαι σε καλό επίπεδο τόσο φυσικά όσο και ψυχολογικά.”

Οι πρωταγωνιστές του AMA Supercross θα βρεθούν στο Glendale και συγκεκριμένα στο στάδιο State Farm στις 10 Φεβρουαρίου όπου θα διεξαχθεί ο έκτος γύρος της χρονιάς

sx

 

Ετικέτες

MXGP - KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Εποχές 2010 θέλουν να ζήσουν ξανά οι Αυστριακοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
motomag MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/7/2024

Από το 2025 η Red Bull KTM Factory Racing θα συνεργαστεί με την De Carli Racing στις κατηγορίες MXGP και ΜΧ2, στοχεύοντας να ζήσει και πάλι τις ένδοξες ημέρες του 2010, χρονιά που ξεκίνησε η κυριαρχία της πορτοκαλί αρμάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Η De Carli Racing με έδρα τη Ρώμη αποτέλεσε έναν κορυφαίο συνεργάτη της ΚΤΜ όταν αυτή κέρδιζε τον έναν Παγκόσμιο Τίτλο μετά τον άλλο στο MXGP. Τα τελευταία χρόνια οι δρόμοι τους χώρισαν ωστόσο όπως λέει και το λαϊκό άσμα δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού.

MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Και το λέμε αυτό γιατί από το 2025 η De Carli Racing θα είναι μαζί με την Red Bull KTM Factory Racing στις κατηγορίες MXGP και MX2. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των αναβατών που θα απαρτίζουν την ομάδα, ωστόσο ανακοινώθηκε πως οι βάσεις της ομάδας θα είναι στην Αυστρία και στην Ιταλία ενώ οι διευθυντές θα είναι δύο στην μία περίπτωση ο Harry Norton, Team Manager της KTM και ο Davide de Carli, το αφεντικό της ιταλικής ομάδας.

Να θυμίσουμε πως η De Carli Racing ήταν πίσω από την GASGAS με την οποία ο Jorge Prado πέρυσι κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ΜΧGP κατηγορία.

Ο Pit Beirer, Motorsport Director ανέφερε: “Είναι φοβερό για εμάς να φέρουμε τον Davide και όλο το προσωπικό τους πίσω στην πορτοκαλί ομάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εργάζονται και το πάθος που έχουν για το άθλημα. Η επιστροφή της De Carli Racing στα χρώματα της Red Bull KTM σημαίνει ότι θα είμαστε σε ακόμα πιο ισχυρή θέση για την επόμενη χρονιά στο MXGP”.

Ο Davide De Carli, Motorsport Director δήλωσε: “Είναι καλό το ότι επιστρέφουμε στην KTM. Είμαστε ενθουσιασμένοι και έχουμε ισχυρό κίνητρο για να βρεθούμε στην κορυφή. Θέλουμε να φέρουμε τίτλους για την ΚΤΜ”.

Ετικέτες