Triumph Racing Team AMA SuperMotocross - Με τους Joey Savatgy, Jalek Swoll και Evan Ferry [VIDEO]

Με το νέο TF 250-X στο AMA Supercross και Pro SuperMotocross 2024
motomag Triumph Racing Team AMA SuperMotocross – Με τους Joey Savatgy, Jalek Swoll και Evan Ferry [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

28/12/2023

Η Triumph η οποία θέλει να γράψει τη δική της ιστορία στο χώρο του motocross, μετά από την ανακοίνωση πως μπαίνει στα χωράφια του MXGP, έκανε γνωστό πως από τη νέα χρονιά θα συμμετέχει και στο AMA SuperMotocross με το νέο TF 250-X, έχοντας ως αναβάτες τους Joey Savatgy, Jalek Swoll και Evan Ferry.

Η βρετανική εταιρεία θα κάνει την εμφάνιση της αρχικά στο ΑΜΑ Supercross με αναβάτες τους Jalek Swoll και Evan Ferry ενώ ο Joey Savatgy λόγω του ότι... δεν είχε δηλωθεί εγκαίρως στην κατηγορία ΑΜΑ Supercross, θα λάβει μέρος στο Pro SuperMotocross. Ο Swoll ο οποίος θα αγωνίζεται στην κατηγορία 250SX West στο AMA Supercross όσο και στο Pro Motocross, με την νέα Triumph TF 250-X θα προσπαθήσει να καταφέρει να ξεπεράσει το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του, το οποίο είναι ο τερματισμός στην πέμπτη θέση της τελικής βαθμολογίας. Ο Evan Ferry ο οποίος θα οδηγεί την TF 250-X θα λάβει μέρος στην κατηγορία 250SX East τόσο στο AMA Supercross όσο και στο Pro Motocross υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και όλοι στην Triumph ανυπομονούν να δουν την αγωνιστική αξία του νεαρού αναβάτη. Από την άλλη ο Joey Savatgy θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι τον Μάϊο, μετά το μπέρδεμα που έγινε με τον κανονισμό όσον αφορά την δήλωση του αναβάτη στο AMA Supercross, με τον Savatgy να ανεβαίνει στη σέλα της TF 250-X μόνο στο Pro SuperMotocross.

Για να είναι έτοιμοι για τη νέα αγωνιστική χρονιά και οι τρεις αναβάτες της Triumph προπονήθηκαν με τον πρωταθλητή του Pro Motocross, Mike Brown, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη προπονητή αναβατών στην αγωνιστική ομάδα της Triumph.

Triumph Racing Team AMA SuperMotocross – Με τους Joey Savatgy, Jalek Swoll και Evan Ferry [VIDEO]

O Joey Savatgy δήλωσε μετά την παρουσίαση: “Το να είμαι μέλος της Triumph Racing είναι πολύ ιδιαίτερο. Μου δίνει την ευκαιρία να επιστρέψω στους αγώνες ως εργοστασιακός αναβάτης, κάτι που θα μου επιτρέψει να αποδείξω ότι είμαι ακόμα ικανός να διεκδικήσω τον τίτλο. Καθώς η TF 250-X είναι μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, περίμενα ότι θα χρειαζόταν λίγος χρόνος για να την συνηθίσω, αλλά στην πραγματικότητα ήταν αρκετά γρήγορη και εύκολη. Ειδικότερα, το πλαίσιο έχει ωραία αίσθηση, και αυτό την κάνει να είναι πραγματικά εύκολη και άνετη στην οδήγηση. Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάω αυτό το νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου.”

Ο Jalek Swoll ανέφερε: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι μέρος της Triumph Racing. Ξεκινάω ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική μου καριέρα και με όλη την ομάδα, έχουμε κάνει πολλή δουλειά. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τη μοτοσυκλέτα ήταν υπέροχες. Νιώθω πολύ άνετα πάνω της και ξέρω ότι μπορεί να κάνει υπέροχα πράγματα. Δουλεύω με τον εκπαιδευτή της ομάδας μας, τον Mike Brown. Έχω επικεντρωθεί να βγούμε εκεί έξω στους αγώνες και είναι φοβερό να γράφουμε ένα μικρό κομμάτι ιστορίας με την Triumph Racing. Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και είμαι ενθουσιασμένος για το 2024.”

Triumph Racing Team AMA SuperMotocross – Με τους Joey Savatgy, Jalek Swoll και Evan Ferry [VIDEO]

Ο τρίτος αναβάτης της ομάδας, Evan Ferry δήλωσε: “Είναι πραγματικά τιμή μου να αγωνίζομαι για την Triumph και τη νέα αγωνιστική ομάδα της. Το να είμαι ένας από τους πρώτους που αγωνίζονται με αυτή τη νέα μοτοσυκλέτα μου δίνει ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα αγωνίζομαι με αυτή τη μοτοσυκλέτα το 2024 και οι προσδοκίες μου είναι να παλέψω με τους άλλους εργοστασιακούς αναβάτες. Ολόκληρη η ομάδα της Triumph Racing είναι υπέροχη και έχουμε μερικούς από τους καλύτερους ανθρώπους στον χώρο. Γενικά, είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι μέρος αυτού του προγράμματος. Έχω όλα όσα χρειάζομαι για να πετύχω τους στόχους μου και ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα σεζόν.”

Ο Bobby Hewitt, Triumph Racing Team Manager ανέφερε: “Αυτή είναι μια τόσο ιστορική στιγμή για την Triumph Motorcycles και το να είμαι μέρος αυτής είναι μεγάλη τιμή. Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρώτη μας σεζόν στη σειρά SuperMotocross. Έχοντας τους Jalek, Evan και Joey στην ομάδα, που όλοι έχουν δουλέψει μαζί μου στο παρελθόν, είναι πολύ χρήσιμο για τη διεκπεραίωση του προγράμματος ανάπτυξης των αγώνων με το νέο TF 250-X. Γνωρίζοντας και δουλεύοντας με όλους αυτούς για πολλά χρόνια, έχω ξεκάθαρη κατανόηση της εμπειρίας και των κινήτρων τους για να πετύχει αυτό το πρόγραμμα. Είμαι επίσης πολύ ενθουσιασμένος που έχω τον Mike Brown ως επίσημο προπονητή της ομάδας μας.”

Triumph Racing Team AMA SuperMotocross – Με τους Joey Savatgy, Jalek Swoll και Evan Ferry [VIDEO]

O Ian Kimber, Επικεφαλής Προγραμμάτων Off-Road της Triumph Motorcycles ανέφερε: “Η υπογραφή των Joey, Jalek και Evan ως οι πρώτοι αναβάτες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Triumph Racing είναι ένα τεράστιο βήμα για την Triumph στις Η.Π.Α. Δουλεύοντας με τον Bobby Hewitt και τον Steve Westfall, έχουμε μια εξαιρετική ομάδα για να επιδείξουμε τις δυνατότητες του νέου μας TF 250-X, τόσο στο AMA Supercross όσο και στο Pro Motocross. Επίσης, το να έχουμε τον Mike Brown ως προπονητή της ομάδας υπογραμμίζει πόσο σοβαροί είμαστε για τις αγωνιστικές μας δραστηριότητες στις Η.Π.Α.”

Ετικέτες

MXGP Τσεχίας: Με νίκη στην κορυφή του πρωταθλήματος ο Herlings - Βλέπει τίτλο ΜΧ2 ο Farres με Triumph

Τέταρτη σερί νίκη για Farres στην MX2
Czech MXGP
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/7/2026

Ο Ολλανδός πήρε το πρώτο του απόλυτο Σαββατοκύριακο για το 2026 και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ο Farres αύξησε το προβάδισμά του στην MX2 μετά από ακόμη μία συνολική νίκη.

Η πίστα 1527 μέτρων Loket στην Τσεχία, φιλοξένησε τον 15ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, με τον Jeffrey Herlings να δείχνει ασταμάτητος πάνω στη Honda HRC Petronas. Ο Ολλανδός κέρδισε και τις δύο κούρσες της MXGP, φτάνοντας τις 119 συνολικές νίκες Grand Prix στην καριέρα του και ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Lucas Coenen, ο οποίος επέλεξε να μην αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.

Czech MXGP

Μέσα σε ζεστές συνθήκες (26°) και ηλιοφάνεια τερμάτισε στη δεύτερη θέση ο ομόσταυλός του, Tom Vialle, ο οποίος επέστρεψε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το Trentino, ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Romain Febvre με την Kawasaki, ύστερα από εντυπωσιακή αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα.

Czech MXGP

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Herlings προηγείται πλέον του πρωταθλήματος με 615 βαθμούς, έναντι 566 του Lucas Coenen, ενώ ο Febvre ακολουθεί με 541.

Czech MXGP

Στην MX2, ο Guillem Farres συνέχισε το νικηφόρο σερί του, κατακτώντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του. Ο αναβάτης της εργοστασιακής αγωνιστικής ομάδας της Triumph κέρδισε τον πρώτο αγώνα και τερμάτισε δεύτερος στον δεύτερο πίσω από τον Liam Everts, αποτέλεσμα αρκετό για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου το συνολικό αποτέλεσμα.

Czech MXGP

Δεύτερος ήταν ο Camden McLellan, χαρίζοντας το 1-2 στην Triumph, ενώ ο Karlis Reisulis ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο της κατηγορίας, τερματίζοντας τρίτος συνολικά με Yamaha.

Czech MXGP

Ο Farres αύξησε έτσι τη διαφορά του στη κορυφή της βαθμολογίας, της MX2, φτάνοντας τους 618 βαθμούς, με τον Sacha Coenen να ακολουθεί στους 585 και τον McLellan στους 548.

Czech MXGP

Βαθμολογία Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2026 (μετά το GP Τσεχίας)

Θέση

Αναβάτης

Μοτοσυκλέτα

Βαθμοί

1

Jeffrey Herlings

Honda

615

2

Lucas Coenen

KTM

566

3

Romain Febvre

Kawasaki

541

4

Tim Gajser

Yamaha

489

5

Ruben Fernandez

Honda

414

6

Andrea Adamo

KTM

411

7

Maxime Renaux

Yamaha

408

8

Tom Vialle

Honda

367

9

Kay de Wolf

Husqvarna

292

10

Pauls Jonass

Kawasaki

273

Czech MXGP

Βαθμολογία Κατασκευαστών MXGP 2026

Θέση

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Honda

703

2

KTM

660

3

Yamaha

573

4

Kawasaki

566

5

Husqvarna

325

6

Ducati

261

7

Fantic

260

8

Beta

133

9

Triumph

102

10

GASGAS

4

Czech MXGP

Βαθμολογία Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MX2 2026 (μετά το GP Τσεχίας)

Θέση

Αναβάτης

Μοτοσυκλέτα

Βαθμοί

1

Guillem Farres

Triumph

618

2

Sacha Coenen

KTM

585

3

Camden McLellan

Triumph

548

4

Simon Längenfelder

KTM

547

5

Liam Everts

Husqvarna

520

6

Janis Martins Reisulis

Yamaha

476

7

Karlis Alberts Reisulis

Yamaha

376

8

Mathis Valin

Kawasaki

352

9

Valerio Lata

Honda

332

10

Julius Mikula

KTM

283

Czech MXGP

Βαθμολογία Κατασκευαστών MX2 2026

Θέση

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Triumph

699

2

KTM

687

3

Husqvarna

520

4

Yamaha

511

5

Kawasaki

451

6

Honda

386

7

Ducati

153

8

TM

87

9

GASGAS

65

10

Fantic

8

Czech MXGP