Triumph - Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supermotocross από το 2024

Μετά την ανακοίνωση της για συμμετοχή και στο MXGP με ντεμπούτο και πάλι το 24
Συμμετοχή της Triumph σε Supermotocross και MXGP
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/12/2022

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Triumph για συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP, η βρετανική εταιρεία δήλωσε πως θα συμμετέχει με τα νέα Motocross μοντέλα της και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross της AMA από το 2024.

Για να γίνουν πραγματικότητα οι παραπάνω στόχοι, με υπέρτατη φιλοδοξία την κατάκτηση του τίτλου και στα δύο αυτά Παγκόσμια ΜΧ Πρωταθλήματα (το ένα της FIM και το έτερο της AMA), η Triumph συμβουλεύτηκε τον GOAT του Motocross, Ricky Carmichael. Ο Carmichael βοήθησε καθοριστικά στη δημιουργία μιας κορυφαίας ομάδας από βετεράνους manager του αθλήματος, που θα έχουν το πηδάλιο όσον αφορά στη νέα εργοστασιακή αγωνιστική ομάδα των Βρετανών με βάση τις Η.Π.Α..

Επικεφαλής της παραπάνω ομάδας θα είναι ο Bobby Hewitt με βοηθό τον Stephen “Scuba” Westfall.

Η νέα Triumph Racing Factory Team θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθυλημα SuperMotocross της ΑΜΑ, με ντεμπούτο το 2024, με τη νέα τετράχρονη 250 ΜΧ μοτοσυκλέτα της. Για όσους δεν γνωρίζουν, το SuperMotocross είναι ο νέος θεσμός ΜΧ της ΑΜΑ για να ανταγωνιστεί το νεότευκτο FIM World Supercross. Το AMA SuperMotocross θα απαρτίζεται τόσο από το AMA Supercross όσο και από το Pro MX Πρωτάθλημα, με τρεις γύρους SuperMotocross στο τέλος της σεζόν. Επιπλέον, το 2025 η Triumph θα συμμετέχει στο SuperMotocross και με τη μεγάλη νέα μοτοσυκλέτα ΜΧ της στα 450 κυβικά.

Για την επιτυχία του εγχειρήματος, ο Hewitt προσέλαβε δυο μηχανικούς-θρύλους του αθλήματος, για να εξελίξουν τις μοτοσυκλέτες της ομάδας. Πρόκειται για τον αρχιμηχανικό πλαισίων Dave Arnold, που έχει εισαχθεί στο AMA Hall of Fame, και για τον Dudle Cramond, υπεύθυνο για τους κινητήρες των μοτοσυκλετών της φίρμας.

Τόσο η Triumph Racing Team με βάση τις Η.Π.Α., όσο και η Triumph Racing team (MXGP) που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Thierry Chizat-Suzzoni με βάση την Ευρώπη, θα συνεργάζονται στενά με ένα νέο Off-road αγωνιστικό τμήμα του εργοστασίου. Αντίστοιχα με την αμερικάνικη προσπάθεια, η ευρωπαϊκή ομάδα θα συμμετέχει στο FIM MXGP στην κατηγορία των 250 (ΜΧ2) το 2024 και στα 450 (MXGP) το 2025.

Το νέο Off-Road αγωνιστικό τμήμα συνεργάζεται ήδη στενά με τις δυο ομάδες για την εξέλιξη και τη βελτίωση τόσο των ΜΧ μοντέλων όσο και των On-Off μοτοσυκλετών που ετοιμάζει η Triumph, με εντατικές δοκιμές σε Η.Π.Α., Βρετανία και Ευρώπη

Ετικέτες

AMA Supercross 2023, 1ος γύρος - Ο Eli Tomac παίρνει μια απίστευτη νίκη

Έπεσε ενώ ήταν πρώτος, τον πέρασαν οι προπορευόμενοι, καβάλησε και τους πέρασε ξανά
Eli Tomac
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/1/2023

Στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος AMA Supercross 2023, στον αγώνα Aneheim 1 στις 7 Ιανουαρίου, ο Πρωταθλητής του 2022 στη μεγάλη κατηγορία Eli Tomac μπήκε με το δεξί στον δρόμο για την υπεράσπιση του τίτλου των 450, καθώς παρόλο που έπεσε, κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά και να πάρει τη νίκη!

Ο πρώτος γύρος του AMA SX 2023 ήταν και ο πρώτος για τον νέο θεσμό AMA SuperMotocross, που οι Αμερικανοί ονομάζουν “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”, χωρίς να έχουν όμως τη σφραγίδα της FIM.

Στον αγώνα των 450SX, ο Colt Nichols της Honda έκανε την καλύτερη εκκίνηση, όμως αμέσως μετά πέρασε μπροστά ο Justin Barcia της GASGAS. Κοντά βρισκόταν τόσο ο Tomac της Yamaha, όσο και ο Ken Roczen της Suzuki.

O Tomac όμως ήταν σε μια κλάση μόνος του, καθώς σύντομα πέρασε με άνεση πρώτος, και έδειχνε έτοιμος να… αποχωρήσει, αφήνοντας πίσω του τους πάντες.

Και ξαφνικά, σε ένα λάθος από αυτά που δεν συνηθίζει, ο Tomac έπεσε σε ένα scrub, με αποτέλεσμα να τον περάσουν οι 4 αναβάτες που ακολουθούσαν. Κανένα πρόβλημα. Ο Tomac καβλά ξανά, και τους περνά για μία ακόμη φορά, παίρνοντας μια θριαμβευτική νίκη, και δείχνοντας πως είναι ένα σκαλί πάνω από όλους όσον αφορά στην ταχύτητα.

Η τελική πρώτη δεκάδα στα 450SX είχε ως εξής:

1. Eli Tomac, Yamaha

2. Cooper Webb, KTM

3. Chase Sexton, Honda

4. Dylan Ferrandis, Yamaha

5. Ken Roczen, Suzuki

6. Colt Nichols, Honda

7. Jason Anderson, Kawasaki

8. Aaron Plessinger, KTM

9. Adam Cianciarulo, Kawasaki

10. Joey Savatgy, Kawasaki

Στα 250SX, είχαμε αγώνα που αφορούσε στην κατηγορία της Δυτικής Ακτής των Η.Π.Α., με νικητή τον Jett Lawrence της Honda, που τέθηκε επικεφαλής από την αρχή.

Η τελική δεκάδα της κατηγορίας Western Regional 250SX ήταν η εξής:

1. Jett Lawrence, Honda

2. RJ Hampshire, Husqvarna

3. Cameron McAdoo, Kawasaki

4. Mitchell Oldenburg, Honda

5. Max Vohland, KTM

6. Enzo Lopes, Yamaha

7. Levi Kitchen, Yamaha

8. Phillip Nicoletti, Yamaha

9. Stilez Robertson, Yamaha

10. Derek Kelley, KT

Επόμενος αγώνας στις 14 Ιανουαρίου, στο RingCentral Coliseum του Oakland στην Καλιφόρνια.