Triumph - Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supermotocross από το 2024

Μετά την ανακοίνωση της για συμμετοχή και στο MXGP με ντεμπούτο και πάλι το 24
Συμμετοχή της Triumph σε Supermotocross και MXGP
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/12/2022

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Triumph για συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP, η βρετανική εταιρεία δήλωσε πως θα συμμετέχει με τα νέα Motocross μοντέλα της και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross της AMA από το 2024.

Για να γίνουν πραγματικότητα οι παραπάνω στόχοι, με υπέρτατη φιλοδοξία την κατάκτηση του τίτλου και στα δύο αυτά Παγκόσμια ΜΧ Πρωταθλήματα (το ένα της FIM και το έτερο της AMA), η Triumph συμβουλεύτηκε τον GOAT του Motocross, Ricky Carmichael. Ο Carmichael βοήθησε καθοριστικά στη δημιουργία μιας κορυφαίας ομάδας από βετεράνους manager του αθλήματος, που θα έχουν το πηδάλιο όσον αφορά στη νέα εργοστασιακή αγωνιστική ομάδα των Βρετανών με βάση τις Η.Π.Α..

Επικεφαλής της παραπάνω ομάδας θα είναι ο Bobby Hewitt με βοηθό τον Stephen “Scuba” Westfall.

Η νέα Triumph Racing Factory Team θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθυλημα SuperMotocross της ΑΜΑ, με ντεμπούτο το 2024, με τη νέα τετράχρονη 250 ΜΧ μοτοσυκλέτα της. Για όσους δεν γνωρίζουν, το SuperMotocross είναι ο νέος θεσμός ΜΧ της ΑΜΑ για να ανταγωνιστεί το νεότευκτο FIM World Supercross. Το AMA SuperMotocross θα απαρτίζεται τόσο από το AMA Supercross όσο και από το Pro MX Πρωτάθλημα, με τρεις γύρους SuperMotocross στο τέλος της σεζόν. Επιπλέον, το 2025 η Triumph θα συμμετέχει στο SuperMotocross και με τη μεγάλη νέα μοτοσυκλέτα ΜΧ της στα 450 κυβικά.

Για την επιτυχία του εγχειρήματος, ο Hewitt προσέλαβε δυο μηχανικούς-θρύλους του αθλήματος, για να εξελίξουν τις μοτοσυκλέτες της ομάδας. Πρόκειται για τον αρχιμηχανικό πλαισίων Dave Arnold, που έχει εισαχθεί στο AMA Hall of Fame, και για τον Dudle Cramond, υπεύθυνο για τους κινητήρες των μοτοσυκλετών της φίρμας.

Τόσο η Triumph Racing Team με βάση τις Η.Π.Α., όσο και η Triumph Racing team (MXGP) που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Thierry Chizat-Suzzoni με βάση την Ευρώπη, θα συνεργάζονται στενά με ένα νέο Off-road αγωνιστικό τμήμα του εργοστασίου. Αντίστοιχα με την αμερικάνικη προσπάθεια, η ευρωπαϊκή ομάδα θα συμμετέχει στο FIM MXGP στην κατηγορία των 250 (ΜΧ2) το 2024 και στα 450 (MXGP) το 2025.

Το νέο Off-Road αγωνιστικό τμήμα συνεργάζεται ήδη στενά με τις δυο ομάδες για την εξέλιξη και τη βελτίωση τόσο των ΜΧ μοντέλων όσο και των On-Off μοτοσυκλετών που ετοιμάζει η Triumph, με εντατικές δοκιμές σε Η.Π.Α., Βρετανία και Ευρώπη

Ετικέτες

MXGP - KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Εποχές 2010 θέλουν να ζήσουν ξανά οι Αυστριακοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
motomag MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/7/2024

Από το 2025 η Red Bull KTM Factory Racing θα συνεργαστεί με την De Carli Racing στις κατηγορίες MXGP και ΜΧ2, στοχεύοντας να ζήσει και πάλι τις ένδοξες ημέρες του 2010, χρονιά που ξεκίνησε η κυριαρχία της πορτοκαλί αρμάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Η De Carli Racing με έδρα τη Ρώμη αποτέλεσε έναν κορυφαίο συνεργάτη της ΚΤΜ όταν αυτή κέρδιζε τον έναν Παγκόσμιο Τίτλο μετά τον άλλο στο MXGP. Τα τελευταία χρόνια οι δρόμοι τους χώρισαν ωστόσο όπως λέει και το λαϊκό άσμα δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού.

MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Και το λέμε αυτό γιατί από το 2025 η De Carli Racing θα είναι μαζί με την Red Bull KTM Factory Racing στις κατηγορίες MXGP και MX2. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των αναβατών που θα απαρτίζουν την ομάδα, ωστόσο ανακοινώθηκε πως οι βάσεις της ομάδας θα είναι στην Αυστρία και στην Ιταλία ενώ οι διευθυντές θα είναι δύο στην μία περίπτωση ο Harry Norton, Team Manager της KTM και ο Davide de Carli, το αφεντικό της ιταλικής ομάδας.

Να θυμίσουμε πως η De Carli Racing ήταν πίσω από την GASGAS με την οποία ο Jorge Prado πέρυσι κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ΜΧGP κατηγορία.

Ο Pit Beirer, Motorsport Director ανέφερε: “Είναι φοβερό για εμάς να φέρουμε τον Davide και όλο το προσωπικό τους πίσω στην πορτοκαλί ομάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εργάζονται και το πάθος που έχουν για το άθλημα. Η επιστροφή της De Carli Racing στα χρώματα της Red Bull KTM σημαίνει ότι θα είμαστε σε ακόμα πιο ισχυρή θέση για την επόμενη χρονιά στο MXGP”.

Ο Davide De Carli, Motorsport Director δήλωσε: “Είναι καλό το ότι επιστρέφουμε στην KTM. Είμαστε ενθουσιασμένοι και έχουμε ισχυρό κίνητρο για να βρεθούμε στην κορυφή. Θέλουμε να φέρουμε τίτλους για την ΚΤΜ”.

Ετικέτες