Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

BMW F850GS Adventure ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – SPY PHOTO

Δοκιμάζονται σε Ελληνικές συνθήκες!

Πέντε F850GS Adventure του 2019, μοντέλα προπαραγωγής που θα δούμε σχεδόν σε ένα χρόνο από τώρα, στην EICMA του 2018, βρίσκονται αυτή την στιγμή στην Αττική πραγματοποιώντας δοκιμές! Αντικρύζοντάς τα από κοντά, κι όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, δείχνουν να βρίσκονται σε τελικό στάδιο που θα μπορούσε ίσως να βγει και νωρίτερα στην παραγωγή. Θυμίζουμε πως τα ανανεωμένα μεσαία GS, τα F750GS και F850GS θα βρίσκονται στην Ελλάδα στα τέλη Μαΐου, με τις πρώτες μοτοσυκλέτες για τις εκθέσεις και τα test ride να φτάνουν λίγο νωρίτερα. Πριν από αυτό θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τα Adventure, ενώ τώρα μένουμε στο γεγονός πως οι Γερμανοί, για ακόμα μία φορά, επιλέγουν την Ελλάδα για τις τελικές δοκιμές τους, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν με τα GS, κι όπως συνέβη πριν από λίγο καιρό με το νέο τους μεσαίο σκούτερ. Οι φωτογραφίες που τράβηξε το ΜΟΤΟ είναι οι ΠΡΩΤΕΣ στον κόσμο!

UPDATE: Μας ζήτησαν φωτογραφίες και πληροφορίες αρκετοί ξένοι δημοσιογράφοι, κι από αύριο θα τις δείτε να παίζουν σε αρκετά site του εξωτερικού. Προϋπόθεση είναι να αναφέρουν την Ελλάδα και το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές διαδρομές, καθώς και η ελευθερία πρόσβασης στους χωματόδρομους!

Φωτογραφίες copyright: Θανάσης Κουτσογιάννης / περιοδικό MOTO

 

Θυμίζουμε πως πριν από ένα μήνα σχεδόν, αναβάτες εξέλιξης της BMW κυκλοφορούσαν με το ολοκαίνουριο σκούτερ της, το C400X στην Αττική Οδό και το κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιώντας τις τελικές δοκιμές.

Τώρα στην περίπτωση του F850GS Adventure, η ομάδα δοκιμών είναι πολυπληθέστερη γυρνώντας και στους χωματόδρομους της Αττικής, ενώ το πραγματικό τους πρόγραμμα είναι άγνωστο, όπως επίσης δεν γνωρίζει κανείς που θα κατευθυνθούν αμέσως μετά. Το βέβαιο είναι πως στην Ελλάδα βρίσκονται για έναν συνδυασμό λόγων με πρώτο και καλύτερο πως είναι σπάνιο να τους φωτογραφίσει κανείς, άσχετα αν τους έχουμε πιάσει και τις δύο τελευταίες φορές. Επίσης υπάρχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων στις εκτός δρόμου διαδρομές που αν συνδυάσεις και τον καλό καιρό, τότε αυτή την εποχή η Ελλάδα είναι η μόνη δυνατή επιλογή σου από τις χώρες της Ευρώπης. Το καλοκαίρι οι προτάσεις αυξάνονται, όμως αυτό το διάστημα η χώρα μας προσφέρει μία ελευθερία κινήσεων που είναι αξιοζήλευτη για τους έξω..

Βλέποντάς τα από κοντά, τα νέα Adventure της BMW έχουν τις νέες ημι-ενεργητικές αναρτήσεις που σε λίγο καιρό θα οδηγήσουμε με τα F850GS, το Dynamic ESA δηλαδή που έχει εξελιχθεί εκ νέου για τα μεσαία on-off, οι LED προβολείς αν και καλύπτονται δεν φαίνεται να έχουν διαφορά, ενώ νέα είναι η ρυθμιζόμενη ζελατίνα, τα προστατευτικά αέρα εκατέρωθεν αυτής και φυσικά το ρεζερβουάρ και το φαίρινγκ. Το ρεζερβουάρ που έχει επιστρέψει μπροστά είναι μεγαλύτερο, αλλά το αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο κι όχι όπως στην προηγούμενη έκδοση -το F800 Adventure- που φαινόταν σαν αξεσουάρ του πρόσθετου εξοπλισμού.

Η ποδιά του κινητήρα είναι ίδια στο μοντέλο προπαραγωγής με αυτή που θα πωλούνται τα νέα GS σε λίγο καιρό. Άγνωστο αν θα έρχεται απευθείας με την αλουμινένια του πρόσθετου εξοπλισμού, ή θα έχει κάποια διαφορετική - όπως συμβαίνει με τα κάγκελα που αυτή την στιγμή απουσιάζουν από τον εξοπλισμό του F850GS και μπορεί να τα δούμε αργότερα να υπάρχουν ως επιλογή. Διακρίνεται επίσης το quick shifter και το κεντρικό σταντ, ενώ δεν φαίνεται κάποια διαφορά στο ψυγείο ή σε άλλα σημεία του κινητήρα.

Βλέποντάς το από κοντά, το νέο Adventure είναι αρκετά όμορφο και μυώδες, αν κι έτσι χωρίς γραφικά και σε μαύρο χρώμα ο όγκος του κρυβόταν τελείως.

Το MOTO είναι συνέχεια στους δρόμους οδηγώντας μοτοσυκλέτες, φωτογραφίζοντας και βιντεοσκοπώντας, αλλά η χώρα μας δεν φημίζεται ως πεδίο δοκιμών για να έχουμε συχνά τέτοιες παγκόσμιες αποκλειστικότητες. Σήμερα όμως ήταν μία τέτοια ημέρα…

 

 

Φωτογραφίες copyright: Θανάσης Κουτσογιάννης / περιοδικό MOTO

 

UPDATE 2:

Οι αναγνώστες του MOTO ενημερώθηκαν πρώτοι στον κόσμο για την δοκιμή των F850GS Adventure στην Ελλάδα, βλέποντας τις ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ κι από εμάς εδώ η είδηση ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, εξαπολύοντας αμέσως μετά κυνηγητό στο κατόπι τους!

UPDATE 3:

Οι Γερμανοί αναβάτες εξέλιξης συνεχίζουν την παραμονή τους στην χώρα μας για περίπου δύο εβδομάδες, γράφοντας χιλιόμετρα με το F850GS Adventure που θα δούμε επίσημα στην EICMA τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Μένουν σε ξενοδοχείο κοντά σε οδική αρτηρία και κάθε μέρα πραγματοποιούν δύο «εξόδους» στην ίδια διαδρομή. Είναι σημαντικό να κρατούν ίδιες διαδρομές για να γίνεται καταγραφή των δεδομένων και ευκολότερη διεξαγωγή συμπερασμάτων. Για τις ανάγκες της εξέλιξης, και της δοκιμής των ρυθμίσεων σε αναρτήσεις κτλ, είναι απαραίτητο να κρατούν ίδια την διαδρομή.

Μέχρι στιγμής τα πάντα κυλούν ομαλά στην δοκιμή τους χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και αναμένεται σύντομα να αναχωρήσουν, έχοντας ολοκληρώσει την συγκεκριμένη περίοδο δοκιμών, για το νέο F850GS Adventure.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Φωτογραφίες copyright: Θανάσης Κουτσογιάννης / περιοδικό MOTO