Αποστολή στη Βαρκελώνη - SEAT MO 125 Performance και SEAT MO 50

Το Premium e-scooter με αμορτισέρ Ohlins, φρένα Galfer και σέλα SHAD, και το εισαγωγικό e-scooter της γκάμας
SEAT MO 125 Performance
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/1/2023

Στα μέσα του Ιανουαρίου του 2023, βρεθήκαμε στη Βαρκελώνη, όπου και οδηγήσαμε τα νέα SET MO 125 Performance & SEAT MO 50, δυο εξελιγμένα e-scooter με ιδιαίτερο στιλ, και μοναδικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Το μεν 125 Performance αποτελεί το πλέον δυνατό, σπορ, και καλύτερα εξοπλισμένο δίκυκλο της οικογένειας, ενώ το δε 50 είναι το scooter εισαγωγής στον κόσμο των ηλεκτρικών SEAT MO.

Τα scooter της SEAT παράγει η -επίσης ισπανική- εταιρεία Silence, με τις δυο εταιρείες να τα πουλάνε δίπλα-δίπλα τόσο στην Ισπανία, όσο και στην Ελλάδα, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Στην Ισπανία η Silence έχει μεγάλη αναγνωρισιμότητα, όμως εκτός έδρας η SEAT έχει σαφώς τα πρωτεία στον τομέα, ενώ παράλληλα έχει και ένα πολύ δυνατό δίκτυο αυτοκινήτου που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να προβάλλει, να πουλήσει και να υποστηρίξει τα ηλεκτρικά της δίκυκλα. Επιπλέον με τα MO η SEAT φέρνει νέο αίμα στις τάξεις της, που εν δυνάμει θα μπορούσε αργότερα να αγοράσει και κάποιο αυτοκίνητο της.

Όσον αφορά στο κατά πόσο είναι έτοιμη η ελληνική αγορά για e-scooter όπως τα SEAT MO, μάθετε πως το 2021 στην ελληνική αγορά ταξινομήθηκαν 73 SEAT MO 125 και 31 αντίστοιχα e-scooter της Silence, ενώ το 2022 η διαφορά μεταξύ των δυο εταιρειών αυξήθηκε, με τη SEAT να σημειώνει 103 ταξινομήσεις ενώ την ίδια χρονιά ταξινομήθηκαν 16 e-scooter της Silence.

Το γεγονός και μόνο πως κάθε χρονιά τα τελευταία 2 έτη στην Ελλάδα ταξινομούνται 100+ ακριβά e-scooter όπως το MO 125, που η τιμή του ξεκινά από τα 6.790 ευρώ είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό! Ειδικά όταν απέναντι στο MO 125 υπάρχουν ένα σωρό άλλα e-scooter, κυρίως ασιατικής προέλευσης, με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 2 και 4 χιλιάδων ευρώ. Τι είναι αυτό που κάνει τα SEAT MO προτιμητέα, έναντι του φθηνότερου ανταγωνισμού;

Ας δούμε τις 3 λεπτομέρειες που κατά τη γνώμη μας κάνουν τη διαφορά.

SEAT MO 125 Performance

1) Πρόκειται για ισπανικά e-scooter και όχι κινέζικα, με ιστορία που κρατά από το 2011. Μάλιστα η Silence κατασκευάζει η ίδια την ιδιαίτερη μπαταρία των scooter της (και κατ’ επέκταση της SEAT), αλλά και τα ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης του κινητήρα -με τον τελευταίο να ανήκει στη Bosch.

2) Αντί για μικρή μπαταρία ή αντί για τη δυνατότητα συνδυασμού 2 μπαταριών, όλα τα SEAT MO έχουν μία τεράστια μπαταρία που προσφέρει αντίστοιχα εντυπωσιακή αυτονομία -έως 133 χλμ. αντί των 137 της βασικής έκδοσης-, ζυγίζει 40 κιλά, και μετατρέπεται σε καροτσάκι -με χερούλι και ροδάκια- όταν βγαίνει από το scooter, για να την μετακινείτε ευκολότερα.

3) Λόγω της ιδιαίτερης θέσης της μπαταρίας -χαμηλά και στο κέντρο- και της θέσης του κινητήρα στο κέντρο του πίσω τροχού, ο αναβάτης κερδίζει έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα που μπορεί να φιλοξενήσει 2 full-face κράνη!

Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα ποιοτικό, ευρωπαϊκό e-scooter, που συνδυάζει design, αυτονομία και χρηστικότητα -αλλά και επιδόσεις όπως θα δούμε παρακάτω.

SEAT MO 125 Performance

Εδώ να πούμε πως η μπαταρία των 5,6 kWh του SEAT MO 125 Performance μπορεί να φορτιστεί είτε πάνω στο scooter, είτε αφαιρώντας την, αλλά μόνο με πρίζα σούκο (οικιακό ρεύμα), και όχι με ταχυφορτιστή. Έτσι, μπορεί να απαιτεί 6-8 ώρες για μια πλήρη φόρτιση και να μην μπορεί να φορτιστεί σε "Type 2" φορτιστές σε Σημεία Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, όμως διατηρεί ακέραια την χωρητικότητα της για πολύ… πάρα πολύ καιρό, καθώς δεν ταλαιπωρείται από τους ταχυφορτιστές οι οποίοι φθείρουν τις μπαταρίες, μειώνοντας την χωρητικότητα τους σε βάθος χρόνου -πολλοί κατασκευαστές προτείνουν αναλογία μίας φόρτισης σε ταχυφορτιστή και τριών σε σούκο για λιγότερη φθορά. Και η επιλογή του σούκο δικαιώνει τη SEAT, καθώς δοκιμές έδειξαν πως μετά από 40.000 χιλιόμετρα, μια μπαταρία SEAT MO διατηρούσε το 97% της αρχικής της χωρητικότητας!

Τι παραπάνω προσφέρει το SEAT MO 125 Performance από τη βασική έκδοση SEAT MO 125;

SEAT MO 125 Performance
  • Σύστημα eBoost που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη τελική 105 χλμ/ώρα -95 στην απλή έκδοση.
  • Ταχύτερη επιτάχυνση 0-50 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα -3,9 στην απλή έκδοση.
  • Πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ πίσω της Ohlins!
  • Βελτιωμένο πιρούνι με τη βοήθεια της ιταλικής Andreani, με χρυσή ανωδίωση στα καλάμια.
  • Βελτιωμένα φρένα με δίσκους και τακάκια από την ισπανική Galfer.
  • Premium σέλα της SHAD.

Αυτό που έκανε δηλαδή η SEAT με το MO 125 Performance ήταν να πάρει το scooter της Silence βελτιώνοντας τις επιδόσεις και την οδική του συμπεριφορά, αλλά και την εμφάνιση χάρη στη χρυσή ανωδίωση του πιρουνιού, στο χρυσό πίσω αμορτισέρ με το εμβληματικό όνομα της Ohlins, και στη νέα σέλα. Κι αν αναρωτιέστε, όχι, η Silence δεν παράγει αντίστοιχο e-scooter με το Performance της SEAT. Έτσι, η SEAT έκανε πράξη τον στόχο της, να “μπολιάσει” με σπορ στοιχεία το scooter της, στα πρότυπα του μότο “From the Racetrack to the City” (από την πίστα στην πόλη) που χαρακτήριζε και την παρουσίαση του Performance στη Βαρκελώνη. Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο το ότι κινηθήκαμε και στην διαδρομή πέριξ της πόλης, που παλαιότερα αποτελούσε την πίστα F1 του Montjuic.

Αν αναρωτιέστε τώρα τι ακριβώς είναι αυτό το eBoost, αν έχει κουμπί που το ενεργοποιεί και αν θυμίζει το turbo boost του... KIT από το Knight Rider, να σας πούμε πως όχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ούτε κουμπί υπάρχει, και ούτε κάποια απότομη αύξηση ισχύος -τουλάχιστον όχι τέτοια που να γίνεται αισθητή. Απλώς η SEAT έχει “ανοίξει” τον κινητήρα, ο οποίος είναι δυνατότερος από τη βασική έκδοση MO 125, ενώ για να ενεργοποιηθεί το eBoost, εσείς απλώς επιλέγετε το Ride Mode “Sport”, όπου η τελική ταχύτητα φτάνει τα 105 χλμ/ώρα σε ιδανικές συνθήκες. Σημειώστε πως η τελική αυτή στοχεύει στα προσπεράσματα και όχι στη συνεχή κίνηση με αυτή. Έτσι η επίτευξη των 105 χλμ/ώρα περιορίζεται χρονικά στα 30 δευτερόλεπτα -για να μην υπερθερμανθεί το scooter-, και κατόπιν πέφτει στα 99 χλμ/ώρα, με τον αναβάτη να μπορεί να πιάσει ξανά τα 105 μετά από 2 λεπτά.

Δείτε παρακάτω τη διαφορά ισχύος μεταξύ SEAT MO 125 & SEAT MO 125 Performance.

  • SEAT MO 125: Συνεχής ισχύς 7 kW (9.4 hp) - Μέγιστη ισχύς: 9 kW (12 hp)
  • SEAT MO 125 Performance: Συνεχής ισχύς 7,5 kW (10 hp) - Μέγιστη ισχύς: 11,5 kW (15,4 hp)

Σημειώστε πως για την προώθηση αλλά και για την επίδειξη της αξιοπιστίας του σε σκληρή χρήση, η SEAT σημείωσε με το MO 125 Performance δύο Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη διανυθείσα απόσταση σε 24 ώρες -1.430 χλμ με ομαδική προσπάθεια και 1.158 χλμ. με έναν αναβάτη. Παράλληλα, η SEAT -και όχι η Silence- δοκίμασε το MO 125 Performance στη χιονισμένη περιοχή Baqueira της Βόρειας Ισπανίας, αλλά και στην έρημο Tavernas για να αποδείξει την απροβλημάτιστη λειτουργία του ακόμα και σε ακραίες κλιματολογικές συνθήκες.

Χρηστικό, αστικό & διασκεδαστικό

SEAT MO 125 Performance

Το ύψος της σέλας του MO 125 Performance σημαίνει πως αναβάτης ύψους 1.70 χρειάζεται να βγάλει ελαφρώς το σώμα από το κέντρο του scooter για να πατήσει όλο το πέλμα του ενός ποδιού κάτω στο φανάρι. Γυρίζεις το κλειδί στον διακόπτη, και πιέζοντας τη μανέτα του φρένου επιλέγεις Ride Mode, μεταξύ των Eco, City και Sport. Το πρώτο είναι το πλέον οικονομικό και αυτό με το οποίο θα πετύχετε τη μεγαλύτερη αυτονομία, περιορίζοντας την τελική στα 70 περίπου χλμ/ώρα με τη μέγιστη ανάκτηση ενέργειας μέσω ενός πιο έντονου φρένου κινητήρα, το City έχει τελική κοντά στα 90 χλμ/ώρα, με λιγότερο έντονο φρένο κινητήρα, και το Sport φτάνει τα 99-105 χλμ/ώρα με ελάχιστη ανάκτηση ενέργειας. Ο αναβάτης μπορεί να αλλάξει Mode ακόμα και κατά την οδήγηση, ακόμα και με ανοιχτό γκάζι -αν και το τελευταίο δεν προτείνεται.

Γυρίζεις το γκριπ του γκαζιού, και το Performance ξεκινά δυνατά, αφήνοντας πίσω του την πλειονότητα των Α1 -και όχι μόνο- scooter και μοτοσυκλετών, και επιταχύνοντας το ίδιο ζωντανά μέχρι και την τελική του. Ο αναβάτης κάθεται όρθιος, σε άνετη θέση οδήγησης, με χαλαρές γωνίες σε γόνατα και αγκώνες. Το πάτωμα της ποδιάς είναι στενό και κοντό, όμως ακόμα και αναβάτες με νούμερο παπουτσιού 46 κατάφεραν να χωρέσουν χωρίς πρόβλημα. Αντίστοιχα, το ψηλά τοποθετημένο τιμόνι δεν βρίσκει στα γόνατα στις στροφές, ακόμα και αν είστε άνω του 1.80. Παρά τα 155 κιλά του, το Performance είναι εύκολο στις στατικές μανούβρες, ενώ στο τιμόνι υπάρχει και κουμπί για όπισθεν, που θα σας φανεί χρήσιμο σε στριμωγμένες καταστάσεις, ειδικά αν είστε δικάβαλοι.

SEAT MO 125 Performance

Η σέλα της SHAD είναι όμορφη μεν αλλά την ίδια στιγμή αρκετά σπορ και σκληρή, και ίσως πιαστείτε σε μεγάλες διαδρομές -στις συνήθεις αστικές βόλτες δεν θα έχετε τέτοιο πρόβλημα.

SEAT MO 125 Performance

Όσον αφορά στην οδική συμπεριφορά του Performance, το scooter της SEAT χαρακτηρίζεται από ευελιξία σε αστικές συνθήκες, αλλά και από τη σταθερότητα του μέχρι και την τελική του ταχύτητα. Η αίσθηση από το μπροστινό είναι καλή, ενώ η εμπιστοσύνη του αναβάτη ανεβαίνει όσο το οδηγεί, χάρη και στα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης -τα γνωστά Angel της Pirelli. Το κόψιμο του τιμονιού είναι επίσης καλό, αν και ελαφρώς μικρότερο από των περισσότερων συμβατικών scooter. Η απόκριση του γκαζιού είναι γραμμική, ενώ κάποιες φορές ένιωθα τον κινητήρα ελαφρώς νευρικό στο σταθερό γκάζι -σαν να προτιμούσε να συνεχίσω να επιταχύνω.

Η μπροστινή ανάρτηση τώρα, παρόλο που είναι πολύ γρήγορη σε αποσβέσεις, εντούτοις καταφέρνει να συνεργαστεί καλά με το σαφώς πιο σφιχτό και μετρημένο σε ταχύτητα αντιδράσεων πίσω αμορτισέρ. Είναι σπορ το Performance; Ναι, είναι -πάντα στα πρότυπα των scooter πόλης-, και θα χαρίσει διασκεδαστικές στιγμές στον αναβάτη του, όποτε εκείνος θελήσει να κινηθεί γρήγορα. Είναι επιτεύξιμα τα 130+ χλμ. αυτονομίας με το MO 125 Performance; Ναι, αλλά στο Eco mode -που παρεμπιπτόντως είναι αρκετά σβέλτο. Στο sport η αυτονομία πέφτει περίπου στα μισά, αλλά και πάλι κρίνεται εξαιρετική για αστικές συνθήκες.

SEAT MO 125 Performance

Τα φρένα τώρα είναι πολύ δυνατά και θέλουν λίγη συνήθεια, καθώς αν το παρακάνετε, ο πίσω τροχός θα μπλοκάρει. Σε αυτή την τιμή -και με αυτές τις επιδόσεις-, το σύστημα συνδυασμένης πέδησης κατά τη γνώμη μας δεν αρκεί, και θέλουμε πολύ να δούμε το Performance με ABS στην επόμενη έκδοση του.

SEAT MO 125 Performance

Η οθόνη οργάνων επίσης υπολείπεται του ανταγωνισμού, καθώς δεν είναι TFT αλλά LCD, ενώ παρά τη συνδεσιμότητα της, δεν παρέχει τις δυνατότητες που μπορεί κανείς να βρει σε άλλα scooter. Όμως η προπληρωμένη για 3 χρόνια κάρτα SIM που διαθέτει το Performance -κάρτα που λειτουργεί και ως αντικλεπτικό σύστημα, καθώς με αυτή μπορείτε να εντοπίζετε τη θέση του scooter στο smartphone σας- χαρίζει πολλούς πόντους ασφάλειας κατά της κλοπής και ηρεμίας πνεύματος για τον αναβάτη.

Τέλος, το έξυπνο σύστημα μετακίνησης της μπαταρίας είναι μεν λειτουργικό σε επίπεδα εδάφη και σε οικήματα με ράμπες, όμως αν η πολυκατοικία ή το γραφείο σας έχει σκαλιά, τότε θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως μπορείτε να σηκώσετε 40 κιλά, πριν προχωρήσετε σε αγορά. Το βάρος αυτό δυσκολεύει και τα συστήματα διαμοιρασμού μπαταριών, καθώς αυτά πρέπει να βρίσκονται στο ύψος του εδάφους.

SEAT MO 50

Όσον αφορά στο MO 50, αυτό βασίζεται στο MO 125, με ίδια περιφερειακά, ίδια μπαταρία, ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και ίδιο βάρος, όμως ο κινητήρας είναι ασθενέστερος, με μέση απόδοση 5,4 hp και μέγιστη / στιγμιαία απόδοση 10 hp, με αντίστοιχα πιο αργή επιτάχυνση (0-45 χλμ/ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα στο Sport Mode), και τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 45 χλμ/ώρα. Κάπως έτσι όμως, το ΜΟ 50 προσφέρει ακόμα πιο εντυπωσιακή αυτονομία 172 (!) χιλιομέτρων με το Ride Mode Eco! Το “πενηντάρι” e-scooter των Ισπανών αποτελεί τον “προθάλαμο” της οικογένειας ΜΟ, ενώ οδηγείται στην Ελλάδα με δίπλωμα ΑΜ (πενηνταριού), αντίθετα με τα 125 που απαιτούν είτε δίπλωμα Α1, είτε δίπλωμα αυτοκινήτου (με τις προϋποθέσεις του νόμου περί ισοδυναμίας διπλωμάτων).

Τιμές, χρώματα και χρόνος άφιξης

SEAT MO 125 Performance

Κατά τη διάρκεια της αποστολής μας στη Βαρκελώνη, ενημερωθήκαμε για τις ενδεικτικές (όχι τελικές) τιμές των 2 νέων SEAT MO στην Ελλάδα, που για την ώρα βρίσκονται στα 8.750 ευρώ για το MO 125 Performance και στα 6.450 ευρώ για το MO 50. Κι αν η τιμή του 50αριού βρίσκεται κοντά σε εκείνη της βασικής έκδοσης 125, υποψιαζόμαστε πως κάποια στιγμή μέσα στο 2023, θα δούμε το MO 125 να τσιμπάει λίγο σε τιμή. Οι παραπάνω τιμές είναι πριν την κρατική επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι ηλεκτρικά 2” που πλέον κόβει 1.300 ευρώ από αυτές. Είναι ακριβά τα MO; Αν τα συγκρίνεις με βενζινοκίνητα αντίστοιχου κυβισμού, ή ακόμα και με ασιατικά ηλεκτροκίνητα, ναι είναι. Όμως λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα και τις επιδόσεις τους, σε συνάρτηση με το μηδαμινό κόστος χρήσης (οικιακό ρεύμα) και συντήρησης (ελαστικά, τακάκια φρένων, άντε και υγρά φρένων σε βάθος χρόνου), αλλά και την κρατική επιδότηση, τότε διαπιστώνεις πως η τιμή τους είναι στην πράξη πολύ πιο χαμηλή. Το θέμα είναι πως με τα ηλεκτρικά δίκυκλα, είναι απαραίτητο να κάνεις μερικούς πρόχειρους υπολογισμούς για να διαπιστώσεις την απόσβεση του έξτρα κόστους τους σε ένα λογικό βάθος χρόνου.

Η SEAT κάνει λόγο για εξοικονόμηση στη συντήρηση περίπου €225 το χρόνο για 5.000 χλμ. σε σύγκριση με ένα βενζινοκίνητο scooter (λιπαντικά, ιμάντας, βαλβίδες, κλπ.), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το κέρδος στη χρήση με την κατανάλωση ρεύματος αντί για βενζίνη. Έτσι για κάθε 100 χλμ. που διανύετε, το ΜΟ χρησιμοποιεί περίπου 5.84kWh σε ρεύμα. Επειδή η μέση τιμή ανά kWh σε ώρες μη αιχμής είναι περίπου €0.12, ένα MO scooter θα κοστίσει μόλις €0.70 ανά 100 χλμ.. Αντίθετα, με ένα scooter εσωτερικής καύσης με τα ίδια χαρακτηριστικά, το οποίο χρησιμοποιεί 4 λίτρα καυσίμου κάθε 100 km, και με μέση τιμή βενζίνης στα €1.85, θα ξοδεύατε €7.4 ανά 100 km! Κέρδος χρήσης λοιπόν 6,7 ευρώ ανά 100 χλμ. με το ΜΟ συγκριτικά με ένα βενζινοκίνητο scooter, κέρδος που αυξάνεται στα 335 ευρώ για 5.000 χλμ. και μαζί με τα 225 ευρώ της συντήρησης αθροίζονται σε συνολικό κέρδος 560 ευρώ κάθε 5.000 χλμ.!

Τα χρώματα που θα διατεθούν το SEAT MO 125 Performance και το SEAT MO 50 θα είναι δύο, γκρι (Barelona Grey) και μπλε (Tarifa Blue), ενώ αμφότερα αναμένονται στην Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο του 2023.

Εξοπλισμός αναβάτη: Κράνος Bell, μπουφάν, παντελόνι & γάντια Nordcode, μποτάκια Forma.

φωτό: SEAT

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ SEAT MO 125 Performance

Αντιπρόσωπος:SEAT ΤΕΧΝΟΚΑΡ
Τιμή:8.750 ευρώ - ενδεικτική
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος (mm):2026
Μεταξόνιο (mm):1427
Απόσταση από το έδαφος (mm):Δ.Α.
Ύψος σέλας (mm):Δ.Α.
ΠΛΑΙΣΙΟ
Τύπος:Ατσάλινο σωληνωτό
Βάρος κατασκευαστή (kg):155
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ
Τύπος:Brushless hub-motor με ανάκτηση ενέργειας
Ισχύς (ΗΡ/rpm):10 (συνεχής), 15,4 (στιγμιαία / μέγιστη)
Ροπή (kg.m):12,1
Μπαταρία5,6 kWh
Εγγύηση μπαταρίας5 έτη
ΤΡΟΧΟΙ, ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΦΡΕΝΑ 
Ανάρτηση Μπροστά Συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι
Διαδρομή/Διάμετρος (mm):Δ.Α.
Ρυθμίσεις:Καμία
Ελαστικό μπροστά:120/70-15 Pirelli Angel
Φρένο μπροστάΔισκόφρενο 260 mm, σύστημα συνδυασμένης πέδησης
Ανάρτηση πίσωΠλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ Ohlins
Διαδρομή (mm):Δ.Α.
Ρυθμίσεις:Απόσβεση επαναφοράς & συμπίεσης, προφόρτιση
Ελαστικό πίσω:140/70-14 Pirelli Angel
Φρένο πίσωΔισκόφρενο 240 mm, συνδυασμένη πέδηση
ΟΡΓΑΝΑ / ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣΨηφιακή LCD οθόνη οργάνων με τις ακόλουθες ενδείξεις: ταχύμετρο, στάθμη μπαταρίας (%), χιλιόμετρα μέχρι να αδειάσει η μπαταρία, Ride Mode, θερμοκρασία μπαταρίας, θερμοκρασία περιβάλλοντος, ρολόι, κ.α. Ενσωματωμένη SIM κάρτα, προπληρωμένη για 3 χρόνια από τη SEAT με δυνατότητα GPS, εντοπισμού scooter, κ.α., σύνδεση Bluetooth με το app MY SEAT MO, μονό και διπλό σταντ, αλάρμ, σινιάλο, αποθηκευτικός χώρος για 2 full-face κράνη κάτω από τη σέλα, ρυθμιζόμενες μανέτες, LED φώτα, DRL LED φώτα, ζελατίνα, θύρα USB στο τιμόνι, γάντζος για τσάντες στην ποδιά, αφαιρούμενη μπαταρία, όπισθεν
Ετικέτες

Honda XL750 Transalp: Ανακοινώθηκε η τιμή σε Αυστρία! – Πόσο θα κάνει στην Ελλάδα

Αναμένουμε από έως 11.600 έως 11.700!
Honda Transalp 2023 price
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/1/2023

Λίγες ημέρες πριν από μία τοπική έκθεση μοτοσυκλέτας στην Αυστρία, λίγο έξω από την Βιέννη όπου η εκεί αντιπροσωπεία θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από κοντά την νέα Transalp, οι Αυστριακοί παίρνουν τα μέτρα τους ώστε να μην χρειάζεται να απαντούν συνέχεια στην ερώτηση της «Τιμούλας», που αν και λιγότερο συμβαίνει και εκεί.

Στην Αυστρία θα κοστίζει €11.590 που αμέσως την κατατάσσει την φθηνότερη ανάμεσα στις Ιαπωνικές αλλά και την φθηνότερη της κατηγορίας στην εκεί αγορά, καθώς το Yamaha Ténéré 700 ξεκινά από €12,099, το νέο Suzuki V-Strom 800DE από €12,790 και το BMW F 850 ​​GS από €14,570. Το νέο V-Strom είναι επίσης μία μοτοσυκλέτα που περιμένουμε να ανακοινωθεί η τιμή της, ενώ στις διαφορές τους πρέπει να τονιστεί πως ο βασικός εξοπλισμός δεν είναι ίδιος. Το Suzuki για παράδειγμα δίνεται στην Αυστρία με quickshifter, ποδιά και χούφτες, βέβαια από την άλλη το νέο Transalp είναι με διαφορά το πιο δυνατό στην ονομαστική ιπποδύναμη που να θυμίσουμε πως είχαμε ανακοινώσει πρώτοι στον κόσμο έχοντας σίγουρο πως η Honda δεν θα αλλάξει την απόδοση με το Hornet, όπως και τελικά έπραξε. Παράλληλα στον τομέα των ηλεκτρονικών το νέο Transalp επίσης έρχεται με πλήρες πακέτο και έτσι στην Αυστρία ανακοινώνεται ως μία από τις καλύτερες προτάσεις με σχέση τιμής – κόστους, αν και προφανώς αυτό παραμένει τώρα στα χαρτιά, μέχρι την πρώτη την οδηγική του παρουσίαση που υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

Η Αυστρία, συγκεκριμένα, είναι μία αγορά που παρουσιάζει ομοιότητες με την δική μας λόγω υψηλότατης φορολογίας. Συχνά ο κόσμος παραβλέπει πως εμείς οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα πληρώνουμε δυσβάσταχτα ψηλότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους κάθε μοντέλο τόσο για το υψηλότερο ΦΠΑ με βάση το εισόδημα, όσο και με τις υπόλοιπες χρεώσεις με τις οποίες η Πολιτεία βαρύνει τις εισαγωγές.

Οι τιμές της Ιταλίας και της Γερμανίας για παράδειγμα, επιβαρύνονται λιγότερο και συχνά οι εκεί αντιπροσωπείες έχουν μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους με χαμηλότερη λιανική τιμή. Οι τιμές της Αυστρίας λοιπόν συχνά πλησιάζουν εκείνες της Ελλάδα, αν και το καλό για εκείνους είναι πως τα εισοδηματικά κριτήρια είναι καλύτερα που σημαίνει πως και η επιβάρυνση της Πολιτείας είναι πιο λογική εκεί. Από την στιγμή λοιπόν που εκεί θα κοστίζει €11.590, περιμένουμε κι εδώ μία λιανική έως €11.700 πράγμα που θα το φέρει στην ίδια τιμή με την βασική έκδοση του Tenere από το οποίο θα το χωρίζει όμως ο πλουσιότερος εξοπλισμός και αρκετά άλογα.

Είναι επίσης πραγματικότητα πως η τιμή του νέου Transalp αποτελεί για τους υπόλοιπους του ανταγωνισμού στην κατηγορία το μεγάλο ερωτηματικό, καθώς ελπίζουν να μην καταφέρει στην Ελλάδα να σπάσει το όριο των 12.000, ένα στοίχημα που δείχνει να χάνεται. Λογικά η επίσημη ανακοίνωση του νέου τιμοκαταλόγου δεν θα αργήσει να έρθει ώστε να δούμε αν είναι ακριβές το παράδειγμα.

Περισσότερα για τις τιμές της κατηγορίας σε προηγούμενο άρθρο εδώ.

Ετικέτες