Aprilia Tuareg 2024 - Κόκκινο πλαίσιο και νέα χρώματα

Atreides Black, Canyon Sand και Dakar Podium
Aprilia Tuareg 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/10/2023

Για το 2024 το Tuareg της Aprilia θα διατίθεται σε τρία, νέα χρώματα, τα Atreides Black, Canyon Sand και Dakar Podium, και με νέο κόκκινο πλαίσιο που τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του.

Ο χρωματικός συνδυασμός Dakar Podium αποτίει φόρο τιμής στη μοτοσικλέτα που κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη του Rally Dakar 2010, με τρεις νίκες σε ισάριθμα σκέλη, την Aprilia RXV 4.5 με οδηγό τον Francisco "Chaleco" Lopez.

Όλα τα νέα χρώματα συνδυάζονται με ένα νέο, κόκκινο πλαίσιο, το οποίο υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα του Aprilia Tuareg, που φέτος ξεκίνησε να συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες ράλι, στο πλαίσιο του προγράμματος “Back to Africa”, ήτοι “Επιστροφή στην Αφρική”.

Aprilia TUareg 2024

Παράλληλα, στην έκδοση που αναπτύχθηκε από την Aprilia Racing σε συνεργασία με την GCorse, των αδελφών Guareschi, η Aprilia Tuareg βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάκτηση του Ιταλικού Πρωταθλήματος Ράλι, ενώ στην προαναφερθείσα πρώτη συμμετοχή της σε διεθνή ράλι, κέρδισε την τρίτη θέση στο Ράλι Transanatolia. Το επόμενο βήμα στο εγχείρημα είναι φυσικά η αφρικανική έρημος -προορισμός που υποδηλώνεται από το όνομα Tuareg.

Στο μπροστινό φτερό αναγράφεται η διαδρομή της ανάρτησης, στην κορυφή της κατηγορίας της -240 mm- δίνοντας έμφαση στις off-road δυνατότητες του Aprilia Tuareg.

Τέλος, η γκάμα των αξεσουάρ που προορίζονται για το Tuareg διευρύνεται και περιλαμβάνει ένα φίλτρο αέρα ειδικά σχεδιασμένο για χρήση εκτός δρόμου, αλλά και σε σκονισμένους δρόμους.

Το Aprilia Tuareg είναι ήδη διαθέσιμο στους αντιπροσώπους του δικτύου Aprilia στα νέα χρώματα Atreides Black και Canyon Sand, ενώ θα είναι έτοιμο από τον Οκτώβριο στο χρώμα Dakar Podium. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το δίκτυο της Aprilia.

Ετικέτες

Zontes – Έρχεται στην Ελλάδα η νέα δικύλινδρη σειρά 552 με τέσσερα μοντέλα

Επιθετικό μπάσιμο της Zontes στην κατηγορία των μεγάλων σπορ σκούτερ
Zontes G552
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

4/3/2026

Τα πρωτοείδαμε στην EICMA και αποτελούν τη νέα αιχμή του δόρατος για τη γκάμα σκούτερ της Zontes. Η σειρά των 552 χτίζεται γύρω από έναν νέο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 531 cc που στο μέγιστό του αποδίδει ονομαστικά 51 hp στις 7.250 rpm και 5,7 kgm στις 5.500 rpm.

Σε όλη τη φαμίλια αυτή η Zontes έχει υιοθετήσει τη βασική σχεδιαστική λογική των μεγάλων σπορ σκούτερ, με τον κινητήρα σταθερά τοποθετημένο στο κέντρο το πλαισίου σε μια μοτοσυκλετιστική διάταξη που θυμίζει αρκετά τα υπάρχοντα μοντέλα του ανταγωνισμού: KYMCO AK575, SYM TL508 και Yamaha TMAX.

Zontes G552
Ο δικύλινδρος κινητήρας είναι εδραιωμένος στο πλαίσιο, αλλά η CVT μετάδοση πάνω στο ψαλίδι

Ωστόσο οι Κινέζοι έχουν επιλέξει μια λίγο διαφορετική λογική στα δικά τους δικύλινδρα μοντέλα, μια “υβριδική” αρχιτεκτονική που βάζει τη CVT μετάδοση πάνω στο ψαλίδι και τη συνδέει με τον τροχό μέσω ενός σχετικά κοντού ιμάντα. Σε πρώτη ανάγνωση αυτή η επιλογή έχει τα αρνητικά και τα θετικά της σημεία. Από τη μια τοποθετεί μια υπολογίσιμη μάζα στο ψαλίδι (και στο μη αναρτώμενο βάρος), αλλά από την άλλη απλοποιεί σε κάποιον βαθμό τις εργασίες συντήρησης στο σύστημα μετάδοσης.

Zontes G552
Zontes G552

Η Zontes φτιάχνει γύρω από αυτόν τον κινητήρα μια σειρά μοντέλων με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ξεκινώντας από το G552, πιθανότατα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα για την ελληνική αγορά αν κρίνουμε από την επιτυχία του G368. Το G μοντέλο ακολουθεί την adventure οδό με τροχούς 17 ιντσών μπροστά και 15 πίσω (14 στο G368), σιλουέτα που σχεδιαστικά βρίσκεται κοντά στο G368 και μοιάζει με την πρώτη απόπειρα ανταγωνισμού με το Honda X-ADV.

Zontes Η552
Zontes Η552

Στη συνέχεια έχουμε τα H552, S552 και Z552, τρεις ασφάλτινες παραλλαγές με τροχούς 15 ιντσών μπρος-πίσω και διαφορές που επικεντρώνονται κυρίως σε σχεδίαση και εξοπλισμό. Το Η552 δείχνει να είναι το βασικό μοντέλο που θα τα βάλει ευθέως με τα προαναφερθέντα τρία μοντέλα του ανταγωνισμού, ενώ τα S και Ζ συνιστούν την πιο ελαφριά και σπορ πτέρυγα της δικύλινδρης αυτής παρέας.

Zontes Ζ552
Zontes Ζ552

Αναμένουμε σε όλη τη γκάμα το χαρακτηριστικά πλουσιότατο εξοπλισμό της Zontes με keyless χειρισμό, riding modes, δικάναλο ABS και traction control, καθώς και ανέσεις όπως οθόνη 8 ιντσών με συνδεσιμότητα και πλοήγηση, κάμερες μπροστά και πίσω, φωτιζόμενους διακόπτες, αισθητήρες πίεσης ελαστικών, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες.

Zontes S552
Zontes S552

Η σημαντική είδηση που μάθαμε τώρα για αυτή τη σειρά μοντέλων της Zontes έχει δύο πτυχές. Πρώτον, επιβεβαιώνεται πως θα έρθουν στην Ελλάδα και οι τέσσερεις εκδοχές που συναντήσαμε στην EICMA, δηλαδή τα G552, H552, S552 και Z552, ενώ έχουμε και ένα χρονικό πλάνο της άφιξής τους, η οποία τοποθετείται προς το τέλος της φετινής χρονιάς.