Jiacopo Cerutti και Aprilia Tuareg 660 - Πρωταθλητές Motorally Ιταλίας 2024

Και δεύτερος τίτλος για τη μοτοσυκλέτα του Noale στην κατηγορία FX με τον Claudio Spanu
Aprilia Tuareg
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/10/2024

Μετά τον θρίαμβό του 2023 στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally, το Aprilia Tuareg 660 συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και για το 2024, με τη μοτοσυκλέτα να παίρνει τίτλο σε δυο κατηγορίες στον ιταλικό θεσμό αγώνων ράλι.

Ο Jacopo Cerutti, γνωστός μας και από τη νικηφόρα συμμετοχή του στο Hellas Rally 2024, κέρδισε στην κατηγορία G-1000, και ο Claudio Spanu στην κατηγορία FX.

Η σεζόν του Cerutti έκλεισε με 5 νίκες και 8 συνολικά βάθρα στους 8 αγώνες του Πρωταθλήματος, ενώ είχε και μία νίκη και τρία βάθρα στη γενική -δίπλα στις μονοκύλινδρες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Rally των 450 κυβικών. Τη σεζόν του 2024 ο Cerutti σημείωσε ένα ακόμη ορόσημο, καθώς καβάλα στο Tuareg 660 πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία νίκη γενικής σε αγώνα του Motorally, ενώ ο Cerutti κέρδισε και το Ιταλικό Πρωτάθλημα TT!

Δίπλα στον Cerutti, τίτλο πήρε και ο Claudio Spano, στην κατηγορία FX που συμμετέχουν αρκετοί πρωτόπειροι αναβάτες στους αγώνες ράλι, με το Tuareg 660 να δείχνει ικανό για νίκη ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, έχοντας εξελιχθεί σε συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, και φυσικά με κορυφαίους αναβάτες.

Τώρα σειρά έχει το Africa Eco Race, Monaco-Dakar, που διοργανώνεται μεταξύ 28 Δεκεμβρίου 2024 και 12 Ιανουαρίου 2025, με τον Cerutti να θέλει να επαναλάβει τη νίκη της προηγούμενης έκδοσης, ενάντια στην εργοστασιακή ομάδα ράλι της Yamaha.

Ετικέτες

FIM MotoJunior, Jerez: Ο Βασίλης Παντελεάκης από ατυχία δεν πήρε τον πρώτο του βαθμό [Video]

Άτυχος στην Jerez με σύγκρουση και εγκατάλειψη
panteleakis
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/7/2026

Το περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθη ο τρίτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoJunior στη πίστα της Jerez με την ελληνική συμμετοχή του Βασίλη Παντελεάκη με την ομάδα VP3 Racing Team by Illusion Racing.

Ο Παντελεάκης κατέλαβε στα χρονομετρημένα τη 16η θέση, απέχοντας ενάμιση δευτερόλεπτο από την κορυφή, δείχνοντας έτσι πως είναι σε καλή κατάσταση.

Στον αγώνα ξεκίνησε λοιπόν από την 16η θέση όμως, πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, ένας αναβάτης έχασε τα φρένα και έπεσε από πίσω του με αποτέλεσμα να στείλει τον Έλληνα αναβάτη στην αμμοπαγίδα με κατεστραμμένη πίσω ζάντα.

Στην συνέχεια βγήκε κόκκινη σημαία στον αγώνα, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον Παντελεάκη και την ομάδα του να επισκευάσουν τη μοτοσυκλέτα και να είναι έτοιμοι για την επανεκκίνηση του αγώνα.

Στη νέα εκκίνηση ο Παντελεάκης άρχισε και πάλι από τη 16η θέση, όμως μετά την πρώτη στροφή βρέθηκε στην 22η, ενώ από τον τρίτο γύρο ξεκίνησε συνεχόμενα προσπεράσματα που τον έφεραν ξανά 16ο. Ωστόσο στα μέσα του πέμπτου γύρου ο αγώνας διακόπηκε εκ νέου με κόκκινη σημαία και ολοκληρώθηκε πρόωρα. Έτσι ο Έλληνας αναβάτης δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα, πάντως ο ρυθμός του δημιουργεί αισιοδοξία για το μέλλον.

Ο επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoJunior θα διεξαχθεί στις 26 Ιουλίου στην πίστα Magny-Cours της Γαλλίας. Ο αγώνας του Βασίλη Παντελεάκη προβάλλεται από τα αθλητικά κανάλια της COSMOTE TV αλλά και στο κανάλι του πρωταθλήματος στο Youtube.