Jiacopo Cerutti και Aprilia Tuareg 660 - Πρωταθλητές Motorally Ιταλίας 2024

Και δεύτερος τίτλος για τη μοτοσυκλέτα του Noale στην κατηγορία FX με τον Claudio Spanu
Aprilia Tuareg
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/10/2024

Μετά τον θρίαμβό του 2023 στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally, το Aprilia Tuareg 660 συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και για το 2024, με τη μοτοσυκλέτα να παίρνει τίτλο σε δυο κατηγορίες στον ιταλικό θεσμό αγώνων ράλι.

Ο Jacopo Cerutti, γνωστός μας και από τη νικηφόρα συμμετοχή του στο Hellas Rally 2024, κέρδισε στην κατηγορία G-1000, και ο Claudio Spanu στην κατηγορία FX.

Η σεζόν του Cerutti έκλεισε με 5 νίκες και 8 συνολικά βάθρα στους 8 αγώνες του Πρωταθλήματος, ενώ είχε και μία νίκη και τρία βάθρα στη γενική -δίπλα στις μονοκύλινδρες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Rally των 450 κυβικών. Τη σεζόν του 2024 ο Cerutti σημείωσε ένα ακόμη ορόσημο, καθώς καβάλα στο Tuareg 660 πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία νίκη γενικής σε αγώνα του Motorally, ενώ ο Cerutti κέρδισε και το Ιταλικό Πρωτάθλημα TT!

Δίπλα στον Cerutti, τίτλο πήρε και ο Claudio Spano, στην κατηγορία FX που συμμετέχουν αρκετοί πρωτόπειροι αναβάτες στους αγώνες ράλι, με το Tuareg 660 να δείχνει ικανό για νίκη ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, έχοντας εξελιχθεί σε συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, και φυσικά με κορυφαίους αναβάτες.

Τώρα σειρά έχει το Africa Eco Race, Monaco-Dakar, που διοργανώνεται μεταξύ 28 Δεκεμβρίου 2024 και 12 Ιανουαρίου 2025, με τον Cerutti να θέλει να επαναλάβει τη νίκη της προηγούμενης έκδοσης, ενάντια στην εργοστασιακή ομάδα ράλι της Yamaha.

Ετικέτες

Ασία: Ατύχημα στο πρωτάθλημα ARRC με έναν νεκρό αναβάτη

Πτώση για τον Awhin Sanjaya που χτυπήθηκε από άλλες μοτοσυκλέτες
cover
Από το

motomag

17/12/2025

Ο Ινδονήσιος αναβάτης Awhin Sanjaya απεβίωσε μετά από πτώση που είχε κατά τη διάρκεια αγώνα με δίχρονα παπιά του Asia Road Racing Championship (ARRC).

Το τραγικό περιστατικό συνέβη την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2025, στον τελικό του Sumatra Cup Prix (SCP) στο Zabaq National Circuit στο Tanjung Jabung Timur της επαρχίας Jambi. Ο Sanjaya συμμετείχε στην κατηγορία Standard 125 κυβικών Open 2-Stroke Duck.

Σε αυτά τα πρωταθλήματα οι μάχες είναι πολύ έντονες και οι αναβάτες δεν κάνουν “πίσω” με τίποτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Awhin Sanjaya είχε επαφή με άλλον αναβάτη, έπεσε και χτυπήθηκε από τις μοτοσυκλέτες που ακολουθούσαν.

Ο Awhin Sanjaya θεωρούνταν ένας από τους πιο ταλαντούχους αναβάτες της Ινδονησίας και είχε κατακτήσει αρκετούς τίτλους σε εθνικές διοργανώσεις.