Jiacopo Cerutti και Aprilia Tuareg 660 - Πρωταθλητές Motorally Ιταλίας 2024

Και δεύτερος τίτλος για τη μοτοσυκλέτα του Noale στην κατηγορία FX με τον Claudio Spanu
Aprilia Tuareg
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/10/2024

Μετά τον θρίαμβό του 2023 στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally, το Aprilia Tuareg 660 συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και για το 2024, με τη μοτοσυκλέτα να παίρνει τίτλο σε δυο κατηγορίες στον ιταλικό θεσμό αγώνων ράλι.

Ο Jacopo Cerutti, γνωστός μας και από τη νικηφόρα συμμετοχή του στο Hellas Rally 2024, κέρδισε στην κατηγορία G-1000, και ο Claudio Spanu στην κατηγορία FX.

Η σεζόν του Cerutti έκλεισε με 5 νίκες και 8 συνολικά βάθρα στους 8 αγώνες του Πρωταθλήματος, ενώ είχε και μία νίκη και τρία βάθρα στη γενική -δίπλα στις μονοκύλινδρες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Rally των 450 κυβικών. Τη σεζόν του 2024 ο Cerutti σημείωσε ένα ακόμη ορόσημο, καθώς καβάλα στο Tuareg 660 πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία νίκη γενικής σε αγώνα του Motorally, ενώ ο Cerutti κέρδισε και το Ιταλικό Πρωτάθλημα TT!

Δίπλα στον Cerutti, τίτλο πήρε και ο Claudio Spano, στην κατηγορία FX που συμμετέχουν αρκετοί πρωτόπειροι αναβάτες στους αγώνες ράλι, με το Tuareg 660 να δείχνει ικανό για νίκη ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, έχοντας εξελιχθεί σε συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, και φυσικά με κορυφαίους αναβάτες.

Τώρα σειρά έχει το Africa Eco Race, Monaco-Dakar, που διοργανώνεται μεταξύ 28 Δεκεμβρίου 2024 και 12 Ιανουαρίου 2025, με τον Cerutti να θέλει να επαναλάβει τη νίκη της προηγούμενης έκδοσης, ενάντια στην εργοστασιακή ομάδα ράλι της Yamaha.

Ετικέτες

Alpe Adria, Slovakia Ring: Νίκες για Βεντούρα και Φουρθιώτη – Άτυχοι οι Καρακώστας και Παπαγεωργίου

Η ελληνική αποστολή είχε αρκετές ατυχίες στον 5ο γύρο του θεσμού
ventouras
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2026

Κοινό γύρο είχαν τα πρωταθλήματα Alpe Adria και BMU στην πίστα Slovakia Ring το περασμένο Σαββατοκύριακο με αρκετές ελληνικές συμμετοχές που σημαδεύτηκαν από επιτυχίες, αλλά και ατυχίες της τελευταίας στιγμής.

Πάμε να δούμε λοιπόν πως τα πήγαν οι Έλληνες, με τις θέσεις που αναφέρονται παρακάτω να αφορούν τον ευρωπαϊκό θεσμό Alpe Adria, ενώ οι αντίστοιχες θέσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU ήταν σαφώς καλύτερες.

SSP 300

Ο 13χρονος Αντώνης Βεντούρας είχε πάρει την pole position στην κατηγορία. Στον πρώτο αγώνα ο Έλληνας αναβάτης τερμάτισε στην δεύτερη θέση, πίσω από τον βασικό του αντίπαλο Tashan Oguz. Στον δεύτερο αγώνα ο νεαρός αναβάτης κέρδισε και έτσι παρέμεινε στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας, έναν μόλις γύρο πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Sportbike / Junior Sportbike

Στην κατηγορία Junior Sportbike συμμετείχαν ο Κωνσταντίνος Καπούνταλης και η Τόνια Κορρέ. Ο Καπούνταλης τερμάτισε 2ος και η Κορρέ 4η στον πρώτο αγώνα. Στον δεύτερο αγώνα, ο Καπούνταλης ήρθε 3ος και η Κορρέ 4η. Τα παραπάνω αποτελέσματα έφεραν τον Καπούνταλη στην δεύτερη θέση και την Κορρέ στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης.

korre

SSP 600/STK 600

Στην κατηγορία συμμετείχε ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης και ο Διονύσης Μάρτης, καθώς ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου δεν ταξίδεψε στη Σλοβακία, αφού λίγο πριν τη πτήση του αισθάνθηκε μια αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η περιπέτεια της υγείας του Παπαγεωργίου του στοίχισε και βαθμολογικά, αφού έχασε την πρωτοπορία της γενικής κατάταξης, όμως αυτό έρχεται σε δεύτερη μοίρα και του ευχόμαστε περαστικά.

fourthiotis

Στην κατηγορία Stock, ο Φουρθιώτης τερμάτισε στην 10η θέση και στην κατηγορία 600NG o  Διονύσης Μάρτης τερμάτισε 5ος. Στον δεύτερο αγώνα ο Φουρθιώτης ήταν εξαιρετικός και κέρδισε τον αγώνα, με τον  Διονύση Μάρτη να τερματίζει 5ος. Με τη νίκη του αυτή, ο  Φουρθιώτης βρέθηκε στην δεύτερη θέση, 13 βαθμούς πίσω από τον Grsic Karlo.

CUP 1000

Στην συγκεκριμένη κατηγορία, είχαμε πολλές συμμετοχές, με μόνο μία ελληνική, αυτή του Γιώργου Παρασκευά. Και στους δύο αγώνες ο Παρασκευάς τερμάτισε στην 16η θέση.

wolf

STK 1000/SBK

Ο Δημήτρης Καρακώστας έφτασε στην Σλοβακία ως πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης της κατηγορίας STK 1000, όμως δεν αγωνίστηκε, αφού στις ελεύθερες δοκιμές η μοτοσυκλέτα του παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα που δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να ξεπεραστεί. Έτσι ο Καρακώστας έχασε και τους δύο αγώνες και πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

karakostas