Και δεύτερος τίτλος για τη μοτοσυκλέτα του Noale στην κατηγορία FX με τον Claudio Spanu
Από τον
Κώστα Γκαζή
22/10/2024
Μετά τον θρίαμβό του 2023 στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally, το ApriliaTuareg 660 συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και για το 2024, με τη μοτοσυκλέτα να παίρνει τίτλο σε δυο κατηγορίες στον ιταλικό θεσμό αγώνων ράλι.
Ο JacopoCerutti, γνωστός μας και από τη νικηφόρα συμμετοχή του στο HellasRally 2024, κέρδισε στην κατηγορία G-1000, και ο ClaudioSpanu στην κατηγορία FX.
Η σεζόν του Cerutti έκλεισε με 5 νίκες και 8 συνολικά βάθρα στους 8 αγώνες του Πρωταθλήματος, ενώ είχε και μία νίκη και τρία βάθρα στη γενική -δίπλα στις μονοκύλινδρες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Rallyτων 450 κυβικών. Τη σεζόν του 2024 ο Cerutti σημείωσε ένα ακόμη ορόσημο, καθώς καβάλα στο Tuareg 660 πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία νίκη γενικής σε αγώνα του Motorally, ενώ ο Ceruttiκέρδισε και το Ιταλικό Πρωτάθλημα TT!
Δίπλα στον Cerutti, τίτλο πήρε και ο ClaudioSpano, στην κατηγορία FXπου συμμετέχουν αρκετοί πρωτόπειροι αναβάτες στους αγώνες ράλι, με το Tuareg 660 να δείχνει ικανό για νίκη ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, έχοντας εξελιχθεί σε συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, και φυσικά με κορυφαίους αναβάτες.
Τώρα σειρά έχει το AfricaEcoRace, Monaco-Dakar, που διοργανώνεται μεταξύ 28 Δεκεμβρίου 2024 και 12 Ιανουαρίου 2025, με τον Cerutti να θέλει να επαναλάβει τη νίκη της προηγούμενης έκδοσης, ενάντια στην εργοστασιακή ομάδα ράλι της Yamaha.
BMU Supermoto: Ο Γιώργος Παρασκευάς 3ος στην SM Open με Ducati Desmo450 MX
Αν και τραυματίας, ο Έλληνας αναβάτης συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια
Από τον
Παύλο Καρατζά
4/9/2026
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Γιώργου Παρασκευά συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς συμμετέχει σε δύο πρωταθλήματα, σε ταχύτητα και Supermoto. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο συμμετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Supermoto που διεξήχθη στη Βουλγαρία και ενώ ήταν τραυματίας κατάφερε πάνω στη σέλα τηςDucati Desmo450 MX να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς που τον έφεραν στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης της κατηγορίας SM Open.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου:
Πολύ θετικά εξελίχθηκε το προτελευταίο αγωνιστικό διήμερο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Supermoto για τον Γιώργο Παρασκευά καθώς έφυγε από την Βουλγαρία στην τρίτη θέση της κατηγορίας SM Open.
Το 3ο αγωνιστικό διήμερο του BMU Supermoto διεξάχθηκε στην πίστα Grand Prix Pleven, στη Βουλγαρία στις 29-30/08, και ο βασικός στόχος του Γιώργου Παρασκευά (#148) με τη μοτοσυκλέτα Ducati Desmo450 MX ήταν να διατηρήσει μια ουσιώδη διαφορά από τον βασικό του αντίπαλο στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος στην κατηγορία SM Open.
Ο αναβάτης και team manager της WOLF-RACING ταξίδεψε στην Βουλγαρία έχοντας ακόμη τις συνέπειες τραυματισμού στο δεξί του χέρι από προηγούμενο αγώνα Supermoto, ενώ τρεις ημέρες πριν την άφιξη του αναβάτη, ο τραυματισμός είχε μετατραπεί σε τενοντίτιδα. Γεγονός που επηρέασε σημαντικά την επίδοση του Έλληνα πιλότου αλλά δεν τον κράτησε μακριά από την επίτευξη του στόχου του.
Σε μια ευχάριστη αλλά τεχνικά πολύ απαιτητική πίστα, όπως ανέφερε, ολοκλήρωσε και τους τέσσερις αγώνες του διήμερου με συντηρητική στρατηγική. Απέφυγε να πιέσει στα ασφάλτινα άλματα του sky section, ώστε να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τους κραδασμούς και την καταπόνηση του χεριού του.
Ξεκινώντας από τη δωδέκατη θέση στη σχάρα εκκίνησης, ο Παρασκευάς πραγματοποίησε πολύ καλές εκκινήσεις σε όλα τα σκέλη, φτάνοντας μέχρι και την έκτη θέση. Ωστόσο, η στρατηγική του και ο τραυματισμός δεν του επέτρεπαν να διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και να υποστηρίξει τη θέση του.
Έτσι, στους δυο αγώνες του Σαββάτου τερμάτισε σε διπλή δέκατη θέση ενώ την Κυριακή στην εντέκατη και δωδέκατη θέση αντίστοιχα. Παρά τα αγωνιστικά αποτελέσματα, η στρατηγική του απέδωσε βαθμολογικά και συγκέντρωσε τους απαραίτητους βαθμούς στο Πρωτάθλημα ώστε να ανέβει στην τρίτη θέση της κατάταξης SM Open.
Όπως ανέφερε και ίδιος, τον βοήθησε πολύ η Ducati Desmo καθώς διαθέτει πολύ μεγάλη ταχύτητα στις ευθείες και χωρίς να είναι ιδιαίτερα σεταρισμένη μπορεί να δώσει στον αναβάτη τη δυνατότητα να διεκδικήσει ακόμη και θέσεις βάθρου.
Ο στόχος του Γιώργου Παρασκευά επετεύχθη αλλά παράλληλα η παρουσία του Έλληνα αναβάτη συνέβαλε ώστε η Ελλάδα να βρεθεί στην τρίτη θέση της βαθμολογίας εθνών, προσθέτοντας ακόμη μια σημαντική επιτυχία για την ελληνική μοτοσυκλετιστική παρουσία στο εξωτερικό, όπως είχε δηλώσει πως θα ήθελε να πετύχει από τον εναρκτήριο αγώνα του Supermoto.
Δήλωση Γιώργου Παρασκευά:
«Είμασταν με φάρμακα και προσεκτικά σε όλο τον αγώνα, δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω από τη δέκατη θέση, ήταν εμφανής πλέον η καταπόνηση του χεριού μου. Περάσαμε καταπληκτικά, ήταν πολύ όμορφα, αλλά βασικός στόχος είναι το Βαλκανικό Superbikes F1000 και πάμε Σλοβακία για να τα δώσουμε όλα»!
Την προσπάθεια του Γιώργου Παρασκευά στηρίζουν από το 2023: