Jiacopo Cerutti και Aprilia Tuareg 660 - Πρωταθλητές Motorally Ιταλίας 2024

Και δεύτερος τίτλος για τη μοτοσυκλέτα του Noale στην κατηγορία FX με τον Claudio Spanu
Aprilia Tuareg
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/10/2024

Μετά τον θρίαμβό του 2023 στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally, το Aprilia Tuareg 660 συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και για το 2024, με τη μοτοσυκλέτα να παίρνει τίτλο σε δυο κατηγορίες στον ιταλικό θεσμό αγώνων ράλι.

Ο Jacopo Cerutti, γνωστός μας και από τη νικηφόρα συμμετοχή του στο Hellas Rally 2024, κέρδισε στην κατηγορία G-1000, και ο Claudio Spanu στην κατηγορία FX.

Η σεζόν του Cerutti έκλεισε με 5 νίκες και 8 συνολικά βάθρα στους 8 αγώνες του Πρωταθλήματος, ενώ είχε και μία νίκη και τρία βάθρα στη γενική -δίπλα στις μονοκύλινδρες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Rally των 450 κυβικών. Τη σεζόν του 2024 ο Cerutti σημείωσε ένα ακόμη ορόσημο, καθώς καβάλα στο Tuareg 660 πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία νίκη γενικής σε αγώνα του Motorally, ενώ ο Cerutti κέρδισε και το Ιταλικό Πρωτάθλημα TT!

Δίπλα στον Cerutti, τίτλο πήρε και ο Claudio Spano, στην κατηγορία FX που συμμετέχουν αρκετοί πρωτόπειροι αναβάτες στους αγώνες ράλι, με το Tuareg 660 να δείχνει ικανό για νίκη ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, έχοντας εξελιχθεί σε συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, και φυσικά με κορυφαίους αναβάτες.

Τώρα σειρά έχει το Africa Eco Race, Monaco-Dakar, που διοργανώνεται μεταξύ 28 Δεκεμβρίου 2024 και 12 Ιανουαρίου 2025, με τον Cerutti να θέλει να επαναλάβει τη νίκη της προηγούμενης έκδοσης, ενάντια στην εργοστασιακή ομάδα ράλι της Yamaha.

Ετικέτες

Βασίλης Παντελεάκης: Αγωνίζεται το Σαββατοκύριακο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Moto Junior

Στον θεσμό που αποτελεί έναν από τους προθάλαμους για το MotoGP
panteleakis
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/5/2026

Ο 18χρονος αναβάτης ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Moto Junior και συγκεκριμένα στην κατηγορία Stock European Championship.

Ο θεσμός Stock European Championship αποτελείται από συνολικά επτά γύρους που διεξάγονται σε πίστες της Ισπανίας, Πορτογαλίας, Γαλλίας και Ιταλίας και η έναρξη είναι προγραμματισμένη την Κυριακή 24 Μαΐου στην πίστα της Καταλονίας.

Ο Βασίλης Παντελεάκης που θα τρέχει με Honda CBR600RR ήταν από τις πρώτες συμμετοχές που έγιναν δεκτές στο FIM Moto Junior και εμείς σας είχαμε ενημερώσει από τον Φεβρουάριο για την εξέλιξη αυτή.

Στην κατηγορία του συμμετέχουν ακόμη 35 αναβάτες από διάφορα μέρη του κόσμου, με τους περισσότερους αναβάτες – 12 στο σύνολο – να κατάγονται από την Ισπανία, όπως είναι αναμενόμενο.

Ο θεσμός αποτελεί έναν από τους προθαλάμους για το MotoGP και όπως είναι λογικό είναι και μία μεγάλη ευκαιρία για να αναδείξει το ταλέντο του ο Έλληνας αναβάτης στο υψηλό αυτό επίπεδο.

Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία στον Βασίλη Παντελεάκη και θα σας ενημερώνουμε για την πορεία του στο πρωτάθλημα.