Bafang - Ξεκινά την παραγωγή ηλεκτρικών δικύκλων μέσω της θυγατρικής T&D

Με στόχο τη δημιουργία πλήρους γκάμας σε πολλές κατηγορίες
Bafang ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/3/2023

Η κινέζικη εταιρεία Bafang, με έδρα την Suzhou κοντά στη Σαγκάη, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές e-mobility εξαρτημάτων και ηλεκτρικών κινητήρων για ηλεκτρικά ποδήλατα και άλλα ηλεκτρικά μικρά οχήματα. Τώρα, μέσω της θυγατρικής της T&D ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και scooter.

Η Bafang έχει παρουσίασα σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ το νέο της εργοστάσιο στην Πολωνία εστιάζει στην παραγωγή ηλεκτροκινητήρων για τις ευρωπαϊκές αγορές, εργοστάσιο που θα μπορούσε να αποτελέσει και την πηγή των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών της εταιρείας για την Ε.Ε..

Η T&D θα προσφέρει αρχικά πέντε διαφορετικούς ηλεκτρικούς κινητήρες για μοτοσυκλέτα, στις κατηγορίες Off-Road, Sport, Touring, Urban και Indoor Entertainment -με τον όρο Indoor Entertainment η Bafang εννοεί τα ηλεκτρικά καρτ που για κάποιο λόγο… “τσουβαλιάζει” με τις μοτοσυκλέτες.

Bafang

Στο site των T&D και Bafang για την ώρα δεν υπάρχουν φωτογραφίες από τις μοτοσυκλέτες που θα προσφέρει η πρώτη για λογαριασμό της δεύτερης, παρά μόνο κάποια CAD σχέδια. Φωτογραφίες έχουμε από τους κινητήρες, ενώ όσες action φωτογραφίες έχουν ανέβει είναι generic, αφορώντας άλλα μοντέλα -μερικές φορές μάλιστα βενζινοκίνητα (όπως βλέπετε και στο άνοιγμα του άρθρου).

Storm

Η Storm αφορά σε μια ελαφριά Off-Road μοτοσυκλέτα με υγρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα βάρους μόλις 8,42 kg με 8 hp και 12,7 kgm και με τελική ταχύτητα 80 χλμ/ώρα.

Forest

Το Forest είναι το e-scooter της γκάμας, με ηλεκτροκινητήρα βάρους 11 kg, με απόδοση 6,7 hp, και με 2 kgm ροπής.

Η Fire είναι η Sport-Touring πρόταση της T&D με απόδοση 40 hp για ένα βάρος 150 kg, με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 125 χλμ/ώρα.

Mountain

Το Mountain είναι το e-kart που λέγαμε, με τελική ταχύτητα 75 χλμ/ώρα, τα οποία πιάνει σε 6,2 δευτερόλεπτα.

Και τέλος η Lightning είναι μια πρόταση στην κατηγορία sport μοτοσυκλετών, με απόδοση 94 hp, με ηλεκτρονικό κιβώτιο ταχυτήτων, επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 3 δευτερόλεπτα και αυτονομία… 300 χιλιομέτρων. Όλα αυτά για ένα συνολικό βάρος μοτοσυκλέτας 220 κιλών.

Ωραίες οι παραπάνω δηλώσεις, όμως τώρα περιμένουμε να δούμε φωτογραφίες υπαρκτών προϊόντων και ημερομηνίες έλευσης στην παραγωγή

Kawasaki 50th Anniversary Edition - Επετειακά μοντέλα KΧ με άρωμα 90s

Για τα 50 χρόνια από τη γέννηση της motocross γκάμας του Akashi
Kawasaki KX 50th Anniversary
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/9/2023

Για να γιορτάσει τα 50 χρόνια από το ντεμπούτο της γκάμας motocross KX, η Kawasaki παρουσίασε την “50th Anniversary Edition” με τα KX250 και KX450 να έχουν νέο κοστούμι, εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά χρώματα του Akashi της δεκαετίας του ’90.

Τον Ιούνιο του 2023, η Kawasaki προχώρησε σε εκτεταμένη ανανέωση του μεγάλου motocross μοντέλου της, KX450, για το 2024. Τελευταία τόσο μεγάλη αλλαγή για το 450 είχαμε να δούμε από την Kawasaki, μία ολόκληρη πενταετία.

Η ιστορία των KX όμως δεν είναι νέα, καθώς το πρώτο μοντέλο με αυτή την ονομασία βγήκε από το εργοστάσιο του Akashi, το μακρινό 1973. Μισός αιώνα ζωής λοιπόν, και η Kawasaki τον γιορτάζει με την έκδοση 50thAnniversary. Μάλιστα, τα νέα αυτά γραφικά τα είδαμε για πρώτη φορά, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, 23-24/9, στην αγωνιστική KX του εργοστασιακού αναβάτη των “πρασίνων” Romain Febvre στην ΜΧ1, στον τελευταίο γύρο του MXGP 2023, στη Βρετανία.

Kawasaki 50th Anniversary Edition

Η νέα έκδοση 50thAnniversary, δεν περιλαμβάνει μηχανικές αλλαγές στα δύο μοντέλα, KX450 και KX250, παρά μόνο αισθητικές παρεμβάσεις με τον βασικό χρωματισμό “Lime Green” να παραμένει ως έχει. Έτσι, βλέπουμε ότι τα λογότυπα KX στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, διατηρούν το χαρακτηριστικό χειροποίητο σχέδιο στα γράμματα από τη δεκαετία του 1990, στον ίδιο ροζ φλούο χρωματισμό που βρίσκουμε και το επετειακό έμβλημα στην πάνω δεξιά μεριά του μπροστινού number plate. To φόντο πίσω από τα γράμματα του ρεζερβουάρ σε μπλε χρώμα, ακολουθεί και αυτό το ίδιο μοτίβο από εκείνη την δεκαετία. Το ίδιο ισχύει και για τον αριθμό στο ρεζερβουάρ, που υποδηλώνει τον κυβισμό του κάθε μοντέλου. Η χαρακτηριστική μπλε σέλα των KX της δεκαετίας του 1990, βρίσκεται και εδώ, ενώ για τη δημιουργία της, όπως μας ενημερώνει η Kawasaki χρησιμοποίησε δείγμα από την αυθεντική σέλα της τότε εποχής.

Kawasaki 50th Anniversary Edition

Τα πλαϊνά καλύμματα του υποπλαισίου διαθέτουν περίγραμμα numberplate, σε λευκό χρώμα, όπως ίσχυε για όλα τα KX από το 1973 μέχρι και το 2019, προτού γίνουν μαύρα. Άβαφα πλαστικά είναι στη συγκεκριμένη έκδοση τα καλύμματα του πιρουνιού -στην βασική σειρά είναι πράσινα. Αλλαγμένο είναι και το προστατευτικό κάλυμμα του πίσω φρένου, το οποίο είναι και αυτό από άβαφο πλαστικό (λευκό), αντί για μαύρο στη βασική έκδοση. Οι άνω και κάτω τιμονόπλακες, όπως και τα στεφάνια των τροχών είναι σε ασημί χρώμα, σε αντίθεση με το μαύρο της βασικής έκδοσης.

Η τελευταία πινελιά εντοπίζεται στο ψαλίδι, όπου το 90s λογότυπο “Uni-Trak” έχει αναπαραχθεί επακριβώς σε περίγραμμα, γραμματοσειρά αλλά και χρωματισμό.

Τα νέα KX450 50thAnniversary Edition και KX250 50thAnniversary Edition θα είναι διαθέσιμα στους επίσημους εμπόρους λιανικής της Kawasaki, ως μοντέλα του 2024, δίπλα στην υπόλοιπη offroad γκάμα της εταιρείας με το εκτενώς ανανεωμένο KX450.

Ετικέτες