Benelli Leoncino 800 – Περισσότερα κυβικά και 20 άλογα πάνω

Στα 799 κυβικά και 96 ίππους, με την ίδια εμφάνιση
motomagBenelli Leoncino 800 – Περισσότερα κυβικά και 20 άλογα πάνω
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

12/1/2024

Το μεγαλύτερο σε κυβισμό “Λιοντάρι” της Benelli, φαίνεται ότι θα δεχτεί μία ουσιαστική αναβάθμιση σε κινητήρα και αναρτήσεις, ανεβαίνοντας επίπεδο, χωρίς ωστόσο να αλλάξει την σχεδιαστική του ταυτότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που θέλουν το νέο Leoncino 800 να έχει παρουσιαστεί ήδη στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου, ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας έχει δεχεθεί μία γενναία αύξηση κυβισμού, περνώντας από τα 754 κυβικά στα 799. Αυτή με την σειρά της φέρνει την μέγιστη ισχύ στους 96 ίππους στις 9.000 στροφές, 20 περισσότερους από τους 76 στις 8.500 του υπάρχοντος μοντέλου και την ροπή να φτάνει τα 8,05 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.700, από τα 6,83 στις 6.500 στροφές. Όπως βλέπουμε η αύξηση της απόδοσης έρχεται και σε ελαφρώς υψηλότερες στροφές, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι η Benelli έχει κάνει κάτι περισσότερο από μια απλή αύξηση κυβισμού.

Η ανανέωση, ωστόσο, δεν περιορίζεται στον κινητήρα. Οι αναρτήσεις του επερχόμενου μοντέλου φαίνεται ότι έρχονται από την Kayaba και όχι από την Marzocchi όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, ενώ θα παραμείνουν πλήρως ρυθμιζόμενες. Όσον αφορά τον τομέα της πέδησης η Brembo συνεχίζει να έχει τον λόγο, με δύο δίσκους μπροστά και έναν πίσω.

Η έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών μπορεί να συνδεθεί με το smartphone του αναβάτη, προσφέροντας και λειτουργία πλοήγησης. Για την ώρα δεν γίνεται γνωστό αν υπάρχει κάποια αναβάθμιση στα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το πότε και αν οι αναβαθμίσεις αυτές θα έρθουν προς τα μέρη μας. Σε κάθε περίπτωση, πλάι στην βασική έκδοση παραμένει και η Trail με ακτινωτούς τροχούς και 19 ιντσών μπροστινό και ψηλότερο ύψος σέλας.  Πάντως, στην Κίνα η τιμή του νέου Leoncino 800 είναι χαμηλότερη από αυτήν του προηγούμενου μοντέλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο αν έρθει στην Ευρώπη.

Ετικέτες

SYM ADX200 L/C TCS Top Box: Σύντομα στην Ελλάδα στην ίδια τιμή με το 125!

Νέο μοντέλο στην οικογένεια ADX ανάμεσα στα 125 και 300
sym
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

23/10/2026

Με τη μόδα των σκούτερ με adventure σχεδίαση να πρωταγωνιστεί στις επιλογές της αγοράς, η SYM ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ακόμη μοντέλο στη γκάμα της, η οποία μετρά ήδη τα ADX125, ADX300 και ADXTG 400.

Το νέο μοντέλο που αναμένεται σύντομα στην ελληνική αγορά είναι το ADX200 L/C TCS Top Box με μονοκύλινδρο υγρόψυκτο και τετραβάλβιδο κινητήρα 175,3 κυβικών εκατοστών, μέγιστη ισχύ 16,3 ίππων και ροπή 1,6 χιλιογραμμόμετρων για βάρος 150 υγρών κιλών.

sym adx200

Με τη σέλα σε ύψος 810 χιλιοστών από το έδαφος και τροχούς 13 ιντσών μπροστά και πίσω, το ADX200 διαθέτει δικάναλο ABS της Continental και traction control, αλλά και αρκετά γεμάτη λίστα εξοπλισμού.

sym adx200

Η SYM εφοδιάζει το σκούτερ της με κάμερα καταγραφής μπροστά, έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και πλοήγηση (GPS) μέσω της εφαρμογής SYM+, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται και κεντρική βαλίτσα (top box) αλουμινίου με χωρητικότητα 45 λίτρων και πλάτη για την άνεση του συνεπιβάτη.

sym adx200

Διαθέσιμο στη χώρα μας από τον Δεκέμβριο 2026 σε δύο χρωματισμούς, ασημί και μαύρο, το SYM ADX200 L/C TCS Top Box κοστολογείται προς 3.195 ευρώ, τιμή ίδια με αυτή του ομώνυμου μοντέλου 125 κυβικών εκατοστών!