Benelli Leoncino 800 – Περισσότερα κυβικά και 20 άλογα πάνω

Στα 799 κυβικά και 96 ίππους, με την ίδια εμφάνιση
motomagBenelli Leoncino 800 – Περισσότερα κυβικά και 20 άλογα πάνω
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

12/1/2024

Το μεγαλύτερο σε κυβισμό “Λιοντάρι” της Benelli, φαίνεται ότι θα δεχτεί μία ουσιαστική αναβάθμιση σε κινητήρα και αναρτήσεις, ανεβαίνοντας επίπεδο, χωρίς ωστόσο να αλλάξει την σχεδιαστική του ταυτότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που θέλουν το νέο Leoncino 800 να έχει παρουσιαστεί ήδη στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου, ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας έχει δεχεθεί μία γενναία αύξηση κυβισμού, περνώντας από τα 754 κυβικά στα 799. Αυτή με την σειρά της φέρνει την μέγιστη ισχύ στους 96 ίππους στις 9.000 στροφές, 20 περισσότερους από τους 76 στις 8.500 του υπάρχοντος μοντέλου και την ροπή να φτάνει τα 8,05 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.700, από τα 6,83 στις 6.500 στροφές. Όπως βλέπουμε η αύξηση της απόδοσης έρχεται και σε ελαφρώς υψηλότερες στροφές, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι η Benelli έχει κάνει κάτι περισσότερο από μια απλή αύξηση κυβισμού.

Η ανανέωση, ωστόσο, δεν περιορίζεται στον κινητήρα. Οι αναρτήσεις του επερχόμενου μοντέλου φαίνεται ότι έρχονται από την Kayaba και όχι από την Marzocchi όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, ενώ θα παραμείνουν πλήρως ρυθμιζόμενες. Όσον αφορά τον τομέα της πέδησης η Brembo συνεχίζει να έχει τον λόγο, με δύο δίσκους μπροστά και έναν πίσω.

Η έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών μπορεί να συνδεθεί με το smartphone του αναβάτη, προσφέροντας και λειτουργία πλοήγησης. Για την ώρα δεν γίνεται γνωστό αν υπάρχει κάποια αναβάθμιση στα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το πότε και αν οι αναβαθμίσεις αυτές θα έρθουν προς τα μέρη μας. Σε κάθε περίπτωση, πλάι στην βασική έκδοση παραμένει και η Trail με ακτινωτούς τροχούς και 19 ιντσών μπροστινό και ψηλότερο ύψος σέλας.  Πάντως, στην Κίνα η τιμή του νέου Leoncino 800 είναι χαμηλότερη από αυτήν του προηγούμενου μοντέλου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα συμβεί το ίδιο αν έρθει στην Ευρώπη.

Ετικέτες

Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]

Ήρθε με τιμή ΣΟΚ για τον ανταγωνισμό!
Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που πατά στην Ευρώπη! [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2026

Αεροπορικώς έφτασε στην Ελλάδα το πρώτο ZONTES 703T που θα κυκλοφορήσει στους Ευρωπαϊκούς δρόμους ξεκινώντας το ταξίδι του πρώτα από την χώρα μας.

Η τεράστια εμπορική επιτυχία των σκούτερ της ZONTES, ανταμείβεται από το εργοστάσιο που έστειλε στην ελληνική αντιπροσωπεία το πρώτο 703T με αεροπλάνο για να προλάβει να γράψει χιλιόμετρα πριν φτάσουν οι μοτοσυκλέτες που έχουν αρχίσει ήδη να μπαίνουν σε προ-παραγγελία.

Το υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο λοιπόν όπου αμέσως μετά την παραλαβή πέρασε την διαδικασία της προετοιμασίας και του τεχνικού ελέγχου και ήρθε στα γραφεία του περιοδικού για την πρώτη μας γνωριμία!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Freel%2F2030326194558128%2F&show_text=false&width=267&t=0" width="267" height="476" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>
Το πρώτο που θα κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης

Η μοτοσυκλέτα δεν έχει ακόμη γράψει τα πρώτα της χιλιόμετρα, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Αναμένοντας την αναλυτική δοκιμή του, έχουμε ένα σύντομο video με όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και τον εξοπλισμό που φέρνει καθώς ο συνδυασμός αυτός, στο πλαίσιο τιμής που θα πωλείται στην Ελλάδα αλλάζουν τα δεδομένα της κατηγορίας.

Το νέο ZONTES 703T θα πωλείται στην Ελλάδα 6.995€ και επιγραμματικά περιλαμβάνει:
 

  • Τρικύλινδρος Κινητήρας 102 PS Ισχύς και 74,5 Nm Ροπής
  • Ηλεκτρονική οδήγηση της γκαζιέρας
  • Quickshifter Διπλής Κατεύθυνσης
  • 4 Riding Modes ROAD / SPORT / RAIN / RIDER
  • Αλουμινένιο Πλαίσιο και Ψαλίδι
  • Marzocchi USD Πλήρως Ρυθμιζόμενο
  • Πίσω Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων
       Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης  & Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς
  • MICHELIN ROAD 6 Ελαστικά
  • TPMS
  • Nissin Τετραπίστονες Ακτινικές Δαγκάνες εμπρός / Πίσω δαγκάνα  J.Juan
  • IMU 6 Αξόνων
  • Cornering ABS και TCS
  • 8” TFT Έγχρωμη Οθόνη
  • Bluetooth και Wi-Fi Συνδεσιμότητα
  • Keyless Σύστημα 3ης Γενιάς
  • Κάμερα Καταγραφής
  • 20 L Ρεζερβουάρ με Ηλεκτρονικό Κλείδωμα
  • Ηλεκτρικά Ρυθμιζόμενη Ζελατίνα
  • Full LED & Φώτα Ομίχλης
  • Θερμαινόμενα Γκριπ και Σέλα Αναβάτη
  • Χούφτες με Ενσωματωμένα Φλας
  • Ανοξείδωτα Προστατευτικά Κάγκελα
  • Σχάρα Αποσκευών
  • Διπλή Θύρα USB A/C Ταχείας Φόρτισης έως 30W

 

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά – Σε αναμονή τελικής επιβεβαίωσης:

 

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

Τετράχρονος
Υγρόψυκτος
699cc

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ/ΒΑΛΒΙΔΕΣ

3 εν σειρά – DOHC / 12

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ x ΔΙΑΔΡΟΜΗ

70.0 x 60.6

ΣΧΕΣΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ

13:01

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

EFI MARELLI

ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΙΠΑΝΣΗΣ

Υγρό κάρτερ

ΤΥΠΟΣ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Υγρός, Πολύδισκος

ΚΙΒΩΤΙΟ

6 Ταχύτητες

ΙΣΧΥΣ

102 ps /11.200 rpm

ΡΟΠΗ

74,5 Nm / 8.500 rpm

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ

20.0 L

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

5 L / 100km
*Εκκρεμεί η ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.

ΠΛΑΙΣΙΟ

Περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)

2.095 x 880 x 1.280 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΡΟΧΩΝ

1.480 mm

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΔΑΦΟΣ

160 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

805 mm

ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)

206 kg

ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ

2 Πλευστοί Δίσκοι
Ακτινικές Δαγκάνες Nissin

ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ

Δίσκος
Mε Δαγκάνα J.Juan

ABS

Cornering ABS

ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Marzocchi Πλήρως Ρυθμιζόμενο Ανεστραμμένο Πιρούνι

ΟΠΙΣΘ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανάρτηση Πολλαπλών Συνδέσμων με Υδραυλική Ρύθμιση Προφόρτισης και Ρύθμιση Απόσβεσης Επαναφοράς

ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

120/70 ZR17
MICHELIN ROAD 6

ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.

180/55 ZR17
MICHELIN ROAD 6

 

Ετικέτες