BMW R 1300 GS 2024: Οι πρώτες φωτογραφίες μετά από διαρροή

Δύο εκδόσεις και τουλάχιστον τρεις χρωματισμοί
BMW R1300GS Πρώτες φωτογραφίες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/9/2023

Συνεχίζεται η διαρροή για το νέο GS, η τελευταία προέκυψε εχθές σε γερμανικό forum της BMW και είναι και η πληρέστερη αυτή την στιγμή καθώς δείχνει και την συνολική εικόνα της νέας μοτοσυκλέτας. Το τελευταίο διάστημα έχετε διαβάσει στο MOTO για το πως θα είναι η τελική μορφή του νέου BMW R 1300 GS 2024 το οποίο θα το δούμε να παρουσιάζεται στις 28 Σεπτεμβρίου, ενώ σε επόμενο άρθρο πήρατε μια πρώτη γεύση από τον ήχο του boxer κινητήρα του βαυαρικού μοντέλου. Στη συνέχεια διέρρευσε μέσω του online configurator του Αμερικάνικου site της BMW η τιμή η οποία θα πωλείται η ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρείας στις Η.Π.Α., ενώ τώρα στο σήριαλ αποκάλυψης BMW R 1300 GS 2024 ήρθαν να προστεθούν φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν το μοντέλο σε δράση καθώς και διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

Στις φωτογραφίες διακρίνουμε καλύτερα τον νέο σχεδιασμό του BMW R 1300 GS 2024, με το εμπρός φωτιστικό σώμα σχήματος Χ να μην έχει καμία ομοιότητα με αυτό των παλαιότερων εκδόσεων. Ο ανεμοθώρακας ο οποίος καλείται να προστατέψει τον αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης, φαίνεται να είναι μικρός σε διαστάσεις ωστόσο πρέπει να αποδειχθεί στην πράξη αν κάνει καλά τη δουλειά του.

BMW R1300 GS Πρώτες φωτογραφίες
Το Χ κρύβεται από το πλάι... 

Στις φωτογραφίες βλέπουμε την νέα σχεδιαστική γραμμή του BMW R 1300 GS 2024, με το ρεζερβουάρ να είναι πιο στενό και μακρύ. Στις φωτογραφίες που διέρρευσαν όπως μπορείτε να δείτε οι εκδόσεις του νέου μοντέλου είναι δύο καθώς το ένα είναι με χυτές ζάντες και το άλλο με ακτίνες. Επίσης βλέπουμε πως θα υπάρχουν σίγουρα τρεις τουλάχιστον διαθέσιμοι χρωματισμοί αυτοί του λευκού, μπλε και πράσινου χρώματος. Στην φωτογραφία μάλιστα με το πράσινο χρώμα το νέο μοντέλο βλέπουμε να εφοδιάζεται πιθανόν με όλον τον εξτρά εξοπλισμό της γερμανικής εταιρείας καθώς υπάρχει και το τριβάλιτσο κιτ.

Επόμενη της παρουσίασής του στο τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι η δημοσιογραφική του παρουσίαση που έρχεται στο τέλος Οκτωβρίου με τις πρώτες οδηγικές εντυπώσεις

Ετικέτες

Cyclone RT400 – Νέο σκούτερ με τον δικύλινδρο κινητήρα του Voge SR450X

Η Cyclone προαναγγέλλει στην Κίνα ένα GT σκούτερ 43 ίππων με τροχούς 14 ιντσών
cyclone-rt400
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/7/2026

Η εταιρεία που ήρθε στα τέλη της περασμένης χρονιάς στην Ελλάδα μέσω της Mototrend (KYMCO, Voge, Yadea, TGB, Gemini) ετοιμάζεται να λανσάρει στην Κίνα ένα ολοκαίνουργιο σκούτερ, το μεγαλύτερο σε κυβισμό ως τώρα στη γκάμα της.

Το νέο της μοντέλο ονομάζεται RT400 και χτίζεται γύρω από τον υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα της Loncin με χωρητικότητα 398cc που χρησιμοποιείται και στο Voge SR450X με μέγιστη απόδοση 43 ίππων.

Σε αντίθεση με το σκούτερ της Voge ωστόσο, που στρέφεται σε μια on-off/adventure σχεδίαση και φορά μεγάλο μπροστινό τροχό 17 ιντσών, η υλοποίηση της Cyclone προτιμά μια καθαρά ασφάλτινη λογική και βάζει στο στόχαστρο τη GT κατηγορία και μοντέλα όπως το Honda Forza 350.

Με σχετικά μακρύ (για την κατηγορία του) μεταξόνιο 1.410 χιλιοστών και υγρό βάρος 215 kg (220 δηλώνει το Voge SR450X), το σκούτερ της Cyclone απολαμβάνει ένα μεγάλο ρεζερβουάρ βενζίνης 20.5 λίτρων για αχόρταγα ταξίδια και επενδύεται με πλουσιότατο εξοπλισμό: ηλεκτρικά ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας, αλλά και σταντ και καθρέπτες που ανοίγουν μέσω κουμπιών με ηλεκτρικά μοτέρ, κάμερα (dash cam) μπροστά και θερμαινόμενα γκριπ μας δίνουν μια ιδέα των ανέσεων που προτείνει η κινέζικη εταιρεία.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ακόμη ακτινική τετραπίστονη δαγκάνα στο μπροστινό φρένο, δικάναλο ABS και σύστημα ραντάρ, για το οποίο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν αφορά και τις δύο άκρες του σκούτερ, μπροστά και πίσω, ή μόνο μπροστά - πάντως η ύπαρξή του προδιαθέτει και για άλλες ανέσεις, όπως το adaptive cruise control που μένει να επιβεβαιωθεί.

Το σκούτερ έχει ήδη κατατεθεί και εγκριθεί από το κινέζικο υπουργείο Βιομηχανίας, κάτι που σημαίνει πως η επίσημη παρουσίασή του είναι προ των πυλών και τότε θα μάθουμε περισσότερα για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό του.

Προφανώς πρόκειται για ένα σκούτερ με πολλές πιθανότητες να το δούμε και στη χώρα μας, όπου η Cyclone φέρνει ήδη τον βενιαμίν της οικογένειας σκούτερ της, RT1 με κινητήρα 125 κυβικών εκατοστών.