Ducati Multistrada V4 – Pikes Peak: Πρώτη φωτογραφία με 17’’ τροχό και μονόμπρατσο

Η «Λαϊκή εντολή» για την Ducati
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/3/2021

Το γράφαμε στο ΜΟΤΟ του περασμένου Δεκεμβρίου, το ξανά λέμε και τώρα. Η Ducati δεν είχε έτοιμη μία Multistrada V4 με 17 ιντσών εμπρός τροχό, αλλά είχαμε από τότε την επιβεβαιωμένη πληροφορία πως ξεκινούσε τις διαδικασίες για να ετοιμάσει κάτι τέτοιο.

Τον Φεβρουάριο, πριν από ένα μήνα, έρχεται άλλη μία επιβεβαίωση για την Pikes Peak έκδοση όσο οι διαδικασίες στην Ducati προχωρούν. Και καθώς έχουμε πιάσει το θέμα αυτό από πολύ νωρίς, γράφουμε στο motomag για το «μυστικό που το ήξεραν σχεδόν όλοι».

Τώρα είναι και το μυστικό που σχεδόν όλοι μπορούν και να δουν. Οι συνάδελφοι στο Moto.it πέτυχαν μία έκδοση Pikes Peak που πραγματοποιεί δοκιμές στον δρόμο και που ξεκάθαρα φαίνεται ο διαφορετικός τροχός.

Γεγονός παραμένει, έχοντας μιλήσει προσωπικά με τους ανθρώπους πίσω από την εξέλιξη της Multistrada, πως θεωρούν την έκδοση με τον 19άρη μπροστινό τροχό μία ολοκληρωμένη πρόταση με μεγάλο εύρος δράσης, κυρίως για την εξέλιξη των ελαστικών που υπάρχει στην διάσταση αυτή, και ακόμη πιο συγκεκριμένα, στα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης που έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για την Multistrada V4.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα φτιάξουν και μία έκδοση με 17άρη τροχό από την στιγμή που υπάρχει ζήτηση αλλά και για να έρθουν έτσι σε απευθείας αντιπαράθεση με το BMW S1000XR.

Ο εμπρός τροχός στις 17 ίντσες έχει δεχτεί και επιρροές από το Streetfighter V4 όπως φαίνεται από την τοποθέτηση των Stylema της Brembo ενώ επιστρέφει και το μονόμπρατσο ψαλίδι.

Στο μονόμπρατσο ψαλίδι της Multistrada V4 συγκεντρώνεται η ειρωνεία που χαρακτηρίζει το ίντερνετ, από την στιγμή που κάποτε υπήρχαν σχόλια πως είναι «απαράδεκτο» για μία Adventure μοτοσυκλέτα να έχει μονόμπρατσο ψαλίδι. Κι όταν ήρθε η V4 υπήρχαν σχόλια για το γεγονός πως είναι «απαράδεκτο» που δεν το έχει…

Ορίστε λοιπόν, από εδώ και πέρα θα υπάρχουν και οι δύο. Περισσότερες επιλογές θα καλύψουν περισσότερο κόσμο, αφήνοντας έξω βέβαια εκείνους που ήθελαν οπωσδήποτε δεσμοδρομικό σύστημα για την οδήγηση των βαλβίδων. Η Ducati είναι ξεκάθαρη ως προς αυτό: Το δεσμοδρομικό σύστημα δεν ανήκει στο μέλλον της Multistrada V4 για όλους αυτούς τους λόγους που έχουμε αναλύσει και στο ΜΟΤΟ.

Η νέα έκδοση αναμένεται την επόμενη χρονιά, κι αν γίνει η έκθεση EICMA όπως είναι προγραμματισμένο, ίσως να το δούμε εκεί για πρώτη φορά από κοντά.

 

 

Ετικέτες

Leoncino Bobber 400 – Η πρώτη V2 μοτοσυκλέτα της Benelli έφτασε Ελλάδα [Τιμή]

Νέα cruiser μοτοσυκλέτα με 33,5 ίππους στα 165 κιλά χωρίς υγρά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η Leoncino Bobber 400 είναι μία cruiser μοτοσυκλέτα μικρομεσαίων κυβικών με V2 κινητήρα, που μάλιστα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Benelli.

Να αναφέρουμε εδώ πως την μοτοσυκλέτα την είχαμε δει από κοντά στην έκθεση EICMA του 2024. Ο V2 κινητήρας 60 μοιρών 385 κυβικών είναι υγρόψυκτος και 8-βάλβιδος και αποδίδει 33,5 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,57 kg.m ροπής στις 5.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Την ανάρτηση αναλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 100 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο 300 mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Leoncino

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 165 κιλά χωρίς υγρά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 730mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm, ενώ εντύπωση προκαλεί η διάσταση του μπροστινού ελαστικού που είναι 130/90 με τους τροχούς να είναι 16 ιντσών τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, καθρέπτες bar-end και ABS της Bosch.

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε χρώματα Desert Tan και Midnight Black και η τιμή της έχει οριστεί στα 5.690 ευρώ.