Ducati Multistrada V4 Pikes Peak 2021: Ένα μυστικό που το ήξεραν σχεδόν όλοι

Ήταν θέμα χρόνου
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/2/2021

Η πιο “ασφάλτινη” και “Hardcore” έκδοση του νέου Multistrada V4 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στα έγγραφα της EPA, όπου οι κατασκευαστές καταθέτουν την απαραίτητη χαρτούρα για να πάρουν τις εγκρίσεις τύπου. Πρόκειται για ένα “μυστικό” που το ξέραμε ήδη από την παρουσίαση του “κανονικού” στην Ιταλία και δεν χρειαζόταν να έχεις ιδιαίτερη φαντασία για να καταλάβεις πως κάποια στιγμή η Ducati θα το πρόσθετε στην γκάμα, αφού το BMW S 1000 XR, KTM Superduke GT αλλά και το Yamaha Tracer 900 έχουν δημιουργήσει την δική τους υποκατηγορία, σημειώνοντας πολύ καλές πωλήσεις. Άλλωστε η Multistrada ήταν εξ αρχής η μοτοσυκλέτα που είχε τον πιο street χαρακτήρα από όλα τα “τύπου” mega on-off και η BMW δημιούργησε το S 1000 XR ακριβώς για να πάρει πελάτες από την Ducati!

Ως εκ τούτου, η έκδοση Pikes Peak θα έχει λογικά τροχούς 17” εμπρός-πίσω με σφυρήλατες ζάντες  και ημί-ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins.

Εμφανισιακά, οι εκδόσεις Pikes Peak είχαν μέχρι τώρα αρκετό carbon, χαμηλότερη φιμέ ζελατίνα και supersport ελαστικά. Με δεδομένο πως στη νέα γενιά των V4 Multistrada δεν υπάρχει βασική έκδοση με τροχούς 17”, υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε αυτή τη φορά δύο διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού για την Pikes Peak ή και περισσότερες. Θυμίζουμε πως η νέα Multistrada V4 έχει ουσιαστικά τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, χωρίς να υπολογίζουμε τα έξτρα που μπορεί να τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης τους μετά την αγορά. Τα 160 άλογα του ιταλικού V4 φτάνουν και περισσεύουν για να δώσουν κορυφαίες επιδόσεις σε αυτή την κατηγορία, οπότε δεν περιμένουμε τεράστιες διαφορές στην απόδοση της έκδοσης Pikes Peak σε αυτόν τον τομέα.

Zontes 125Χ: Η νέα γενιά με αλουμινένιο πλαίσιο έφτασε στην Ευρώπη – Ανταγωνιστικότατη τιμή στην Ισπανία

Στην EICMA η Zontes είχε αποκαλύψει το δίδυμο των 125Χ και 125V
Zontes_125X
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Η Zontes συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα και δύο εξ αυτών έκαναν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους στην EICMA 2025 πριν μερικούς μήνες.

Τα 125Χ και 125V έρχονται για να τα βάλουν με τα ορόσημα της κατηγορίας τους, Honda PCX και Yamaha NMAX, φέρνοντας τον συνήθη πλουσιότατο εξοπλισμό που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Zontes, αλλά και μια ουσιώδη καινοτομία: αλουμινένιο πλαίσιο!

Zontes_125X

Χάρη σε αυτό δηλώνουν στεγνό βάρος 108 κιλών, κάτι που με τα 11 λίτρα βενζίνης, ή περίπου 8 κιλά, μας κάνουν ένα τελικό ζύγι της τάξης των 116 κιλών, διατηρώντας μια χορταστική απόσταση από τα 130+ που ζυγίζει ο ανταγωνισμός τους.

Στην Ισπανία κάνει αυτόν τον καιρό το ντεμπούτο του το 125Χ, το πρώτο εκ των δύο μοντέλων που πατάει επί ευρωπαϊκού εδάφους και δη το πιο πλούσια εξοπλισμένο εκ των δύο.

Zontes_125X

Ο υγρόψυκτος τετραβάλβιδος μονοκύλινδρος κινητήρας αποδίδει αναμενόμενα 15 ίππους στις 8.700 σ.α.λ. και ροπή 1,3 kgm στις 6.500 σ.α.λ., ενώ κυλούν σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω.

Η λίστα του βασικού εξοπλισμού του 125Χ πάντως είναι αυτή που κλέβει την παράσταση, καθώς περιλαμβάνει:

  • Έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με συνδεσιμότητα Bluetooth και δυνατότητα πλοήγησης και mirroring του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη
  • Traction control με επιλογή απενεργοποίησης
  • Αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας ελαστικών
  • Keyless κεντρικό διακόπτη
  • Σύστημα start-stop
  • Χώρο για δύο full-face κράνη κάτω από τη σέλα
  • Δύο ντουλαπάκια στην ποδιά
  • Πλαϊνό και κεντρικό σταντ
  • LED φωτιστικά σώματα
  • Φώτα ημέρας DRL
  • Φώτα ειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος
  • Παροχή φόρτισης USB
  • Προεγκατάσταση για τοποθέτηση καμερών (dash cam).
Zontes 125X

Εξίσου γευστική είναι και η τιμή με την οποία λανσάρεται στην Ισπανία το νέο 125Χ: στα 2.688 ευρώ προτάσσει ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των βαριών χαρτιών της κατηγορίας αυτής, που στη χώρα μας παίζουν αρκετά πάνω από τα 3.000.

Γνωρίζοντας ήδη πως και στην Ελλάδα αναμένονται σύντομα τα νέα αλουμινένια 125άρια σκούτερ της Zontes, πλέον περιμένουμε να μάθουμε την τιμή τους στην αγορά μας.

Ετικέτες