Ducati Multistrada V4 Pikes Peak 2021: Ένα μυστικό που το ήξεραν σχεδόν όλοι

Ήταν θέμα χρόνου
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/2/2021

Η πιο “ασφάλτινη” και “Hardcore” έκδοση του νέου Multistrada V4 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στα έγγραφα της EPA, όπου οι κατασκευαστές καταθέτουν την απαραίτητη χαρτούρα για να πάρουν τις εγκρίσεις τύπου. Πρόκειται για ένα “μυστικό” που το ξέραμε ήδη από την παρουσίαση του “κανονικού” στην Ιταλία και δεν χρειαζόταν να έχεις ιδιαίτερη φαντασία για να καταλάβεις πως κάποια στιγμή η Ducati θα το πρόσθετε στην γκάμα, αφού το BMW S 1000 XR, KTM Superduke GT αλλά και το Yamaha Tracer 900 έχουν δημιουργήσει την δική τους υποκατηγορία, σημειώνοντας πολύ καλές πωλήσεις. Άλλωστε η Multistrada ήταν εξ αρχής η μοτοσυκλέτα που είχε τον πιο street χαρακτήρα από όλα τα “τύπου” mega on-off και η BMW δημιούργησε το S 1000 XR ακριβώς για να πάρει πελάτες από την Ducati!

Ως εκ τούτου, η έκδοση Pikes Peak θα έχει λογικά τροχούς 17” εμπρός-πίσω με σφυρήλατες ζάντες  και ημί-ενεργητικές αναρτήσεις της Ohlins.

Εμφανισιακά, οι εκδόσεις Pikes Peak είχαν μέχρι τώρα αρκετό carbon, χαμηλότερη φιμέ ζελατίνα και supersport ελαστικά. Με δεδομένο πως στη νέα γενιά των V4 Multistrada δεν υπάρχει βασική έκδοση με τροχούς 17”, υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε αυτή τη φορά δύο διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού για την Pikes Peak ή και περισσότερες. Θυμίζουμε πως η νέα Multistrada V4 έχει ουσιαστικά τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, χωρίς να υπολογίζουμε τα έξτρα που μπορεί να τοποθετήσει ο ιδιοκτήτης τους μετά την αγορά. Τα 160 άλογα του ιταλικού V4 φτάνουν και περισσεύουν για να δώσουν κορυφαίες επιδόσεις σε αυτή την κατηγορία, οπότε δεν περιμένουμε τεράστιες διαφορές στην απόδοση της έκδοσης Pikes Peak σε αυτόν τον τομέα.

Leoncino Bobber 400 – Η πρώτη V2 μοτοσυκλέτα της Benelli έφτασε Ελλάδα [Τιμή]

Νέα cruiser μοτοσυκλέτα με 33,5 ίππους στα 165 κιλά χωρίς υγρά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η Leoncino Bobber 400 είναι μία cruiser μοτοσυκλέτα μικρομεσαίων κυβικών με V2 κινητήρα, που μάλιστα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Benelli.

Να αναφέρουμε εδώ πως την μοτοσυκλέτα την είχαμε δει από κοντά στην έκθεση EICMA του 2024. Ο V2 κινητήρας 60 μοιρών 385 κυβικών είναι υγρόψυκτος και 8-βάλβιδος και αποδίδει 33,5 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,57 kg.m ροπής στις 5.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Την ανάρτηση αναλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 100 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο 300 mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Leoncino

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 165 κιλά χωρίς υγρά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 730mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm, ενώ εντύπωση προκαλεί η διάσταση του μπροστινού ελαστικού που είναι 130/90 με τους τροχούς να είναι 16 ιντσών τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, καθρέπτες bar-end και ABS της Bosch.

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε χρώματα Desert Tan και Midnight Black και η τιμή της έχει οριστεί στα 5.690 ευρώ.