EICMA 2023: Moto Morini Calibro 650 Bagger - Με ταξιδιωτικές ανησυχίες

Έρχεται να προστεθεί στη βασική έκδοση Calibro 650, με διαφορές στον εξοπλισμό
motomagEICMA 2023: Moto Morini Calibro 650 Bagger – Με περισσότερες ταξιδιωτικές ανησυχίες
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

11/11/2023

Η Moto Morini παρουσίασε στην EICMA 2023 την έκδοση Bagger του Calibro 650, η οποία έχει δεχθεί τις κατάλληλες προσθήκες με επίκεντρο την ταξιδιωτική χρήση και την κάλυψη πολλών χιλιομέτρων.

Φαίνεται ότι η εταιρεία πήρε φορά, καθώς μετά από αποχή 34 ετών από την κατηγορία των cruiser μοτοσυκλετών, έρχεται τώρα να προσφέρει δύο διαφορετικές εκδόσεις καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα αναβατών. Έτσι, δίπλα στο Calibro 650, το οποίο είδαμε λίγο πριν την έναρξη της EICMA 2023, η Moto Morini επέλεξε το Μιλάνο και τη μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο για να παρουσιάσει από κοντά και την έκδοση Bagger.

Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά των 649 πραγματικών κυβικών που χρησιμοποιεί τόσο το Calibro 650, όσο και τα X-Cape 650 και Seiemmezzo. Έτσι, η μέγιστη απόδοση φτάνει τους 61 ίππους στις 8.250 στροφές και τα 5,5 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.000 στροφές Η Moto Morini, ωστόσο, μας έχει ήδη ενημερώσει ότι θα υπάρξουν οι κατάλληλες αλλαγές στη χαρτογράφηση προκειμένου η απόκριση του κινητήρα να ταιριάζει στην cruiser φιλοσοφία, κάτι που ίσως αλλάξει ελαφρώς τα νούμερα.

EICMA 2023: Moto Morini Calibro 650 Bagger – Με περισσότερες ταξιδιωτικές ανησυχίες

Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο του Calibro 650 Bagger βασίζεται σε αυτό του Calibro 650, έχοντας τις ίδιες διαστάσεις και απόσταση σέλας από το έδαφος στα 720 χιλιοστά, καθιστώντας το ιδανικό και για βραχύσωμους αναβάτες. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αναρτήσεις, με διαδρομή 140 και 110 χιλιοστών μπροστά και πίσω, αντίστοιχα, αλλά και με τα φρένα με δίσκο 320 χιλιοστών μπροστά και έναν ακόμα στα 255 πίσω.

EICMA 2023: Moto Morini Calibro 650 Bagger – Με περισσότερες ταξιδιωτικές ανησυχίες

Οι διαφορές εντοπίζονται στον βασικό εξοπλισμό, καθώς στην έκδοση Bagger βλέπουμε μία batwing μάσκα στον προβολέα, στα πρότυπα αντίστοιχων μοντέλων που μας έρχονται από την Αμερική. Μαζί, βλέπουμε δύο σκληρές πλαϊνές βαλίτσες, οι οποίες κάνουν πιο εύκολη τη μεταφορά αντικειμένων, τα οποία ωστόσο περιορίζονται από το σχήμα της βαλίτσας.

Στις φωτογραφίες από το περίπτερο της Moto Morini βλέπουμε ότι το Calibro 650 Bagger έρχεται σε full-black χρωματισμό και σέλα μόνο για τον αναβάτη στον βασικό εξοπλισμό. Βέβαια, η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει έναν μακρύ κατάλογο από επιπλέον αξεσουάρ, προκειμένου ο κάθε αναβάτης να το φέρει στα μέτρα τους.

EICMA 2023: Moto Morini Calibro 650 Bagger – Με περισσότερες ταξιδιωτικές ανησυχίεςEICMA 2023: Moto Morini Calibro 650 Bagger – Με περισσότερες ταξιδιωτικές ανησυχίεςEICMA 2023: Moto Morini Calibro 650 Bagger – Με περισσότερες ταξιδιωτικές ανησυχίες
Ετικέτες

ZXMOTO: Ετοιμάζει δικύλινδρο adventure scooter 350 κυβικών [Photos]

Με φουλ εξοπλισμό και αλυσίδα αντί για ιμάντα
ZXMOTO
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/4/2026

Ο πρώην ηγέτης της Kove, Zhang Xue, που δημιούργησε τη ZXMOTO το 2024 και έχει βαλθεί να τρελάνει τον μοτοσυκλετιστικό κόσμο, ετοιμάζει το πρώτο δικύλινδρο adventure scooter της εταιρείας.

Η κινέζικη εταιρεία αναπτύσσεται με γεωμετρική πρόοδο και από ό,τι φαίνεται δεν μένει στα πολλά νέα μοντέλα που παρουσίασε, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τρικύλινδρη adventure, 450 Rally, τετρακύλινδρη 500αρα Supersport, όπως και τετρακύλινδρη 800άρα Supersport που μάλιστα πέτυχε διπλή νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μόλις στη δεύτερή της εμφάνιση και τώρα ετοιμάζει ένα δικύλινδρο Adventure Scooter.

Αυτό θα φέρει δικύλινδρο κινητήρα 350 κυβικών που αποδίδει περίπου 45 ίππους και πρόκειται για διαφορετικό δίκυκλο από αυτό που σας είχαμε ενημερώσει λίγες ημέρες πριν. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν την Haojue - που είναι μακροχρόνιος συνεργάτης της Suzuki στην Κίνα – να έχει εμπλακεί στην εξέλιξη του κινητήρα.

ZXMOTO

Η εμφάνιση του scooter είναι αρκετά επιθετική, ενώ φέρει ψηλό φτερό και η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα. Το scooter είναι στημένο γύρω από ένα εμφανές ατσάλινο χωροδικτύωμα, εξοπλισμένο με κάγκελα προστασίας, ανεστραμμένο μπροστινό πιρούνι, monoshock αμορτισέρ πίσω και ακτινωτές ζάντες διαστάσεων 15 ιντσών μπροστά και 14 πίσω.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει οθόνη TFT με δυνατότητα πλοήγησης και συνδεσιμότητας, σύστημα Keyless, θερμαινόμενα γκριπ, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, cruise control, TPMS, TCS, κ.α.

ZXMOTO

Πληροφορίες θέλουν την τιμή του να κυμαίνεται γύρω στα 30.000 γουάν στην αγορά της Κίνας, δηλαδή κάτι λιγότερο από 3.800 ευρώ. Μένει να δούμε τις τεχνικές λεπτομέρειες του scooter όταν αυτές ανακοινωθούν, καθώς και το πότε και σε ποιες χώρες θα είναι διαθέσιμο.