EICMA 2023: Moto Morini Calibro 650 Bagger - Με ταξιδιωτικές ανησυχίες

Έρχεται να προστεθεί στη βασική έκδοση Calibro 650, με διαφορές στον εξοπλισμό
motomagEICMA 2023: Moto Morini Calibro 650 Bagger – Με περισσότερες ταξιδιωτικές ανησυχίες
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

11/11/2023

Η Moto Morini παρουσίασε στην EICMA 2023 την έκδοση Bagger του Calibro 650, η οποία έχει δεχθεί τις κατάλληλες προσθήκες με επίκεντρο την ταξιδιωτική χρήση και την κάλυψη πολλών χιλιομέτρων.

Φαίνεται ότι η εταιρεία πήρε φορά, καθώς μετά από αποχή 34 ετών από την κατηγορία των cruiser μοτοσυκλετών, έρχεται τώρα να προσφέρει δύο διαφορετικές εκδόσεις καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα αναβατών. Έτσι, δίπλα στο Calibro 650, το οποίο είδαμε λίγο πριν την έναρξη της EICMA 2023, η Moto Morini επέλεξε το Μιλάνο και τη μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας στον κόσμο για να παρουσιάσει από κοντά και την έκδοση Bagger.

Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά των 649 πραγματικών κυβικών που χρησιμοποιεί τόσο το Calibro 650, όσο και τα X-Cape 650 και Seiemmezzo. Έτσι, η μέγιστη απόδοση φτάνει τους 61 ίππους στις 8.250 στροφές και τα 5,5 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.000 στροφές Η Moto Morini, ωστόσο, μας έχει ήδη ενημερώσει ότι θα υπάρξουν οι κατάλληλες αλλαγές στη χαρτογράφηση προκειμένου η απόκριση του κινητήρα να ταιριάζει στην cruiser φιλοσοφία, κάτι που ίσως αλλάξει ελαφρώς τα νούμερα.

EICMA 2023: Moto Morini Calibro 650 Bagger – Με περισσότερες ταξιδιωτικές ανησυχίες

Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο του Calibro 650 Bagger βασίζεται σε αυτό του Calibro 650, έχοντας τις ίδιες διαστάσεις και απόσταση σέλας από το έδαφος στα 720 χιλιοστά, καθιστώντας το ιδανικό και για βραχύσωμους αναβάτες. Το ίδιο συμβαίνει και με τις αναρτήσεις, με διαδρομή 140 και 110 χιλιοστών μπροστά και πίσω, αντίστοιχα, αλλά και με τα φρένα με δίσκο 320 χιλιοστών μπροστά και έναν ακόμα στα 255 πίσω.

EICMA 2023: Moto Morini Calibro 650 Bagger – Με περισσότερες ταξιδιωτικές ανησυχίες

Οι διαφορές εντοπίζονται στον βασικό εξοπλισμό, καθώς στην έκδοση Bagger βλέπουμε μία batwing μάσκα στον προβολέα, στα πρότυπα αντίστοιχων μοντέλων που μας έρχονται από την Αμερική. Μαζί, βλέπουμε δύο σκληρές πλαϊνές βαλίτσες, οι οποίες κάνουν πιο εύκολη τη μεταφορά αντικειμένων, τα οποία ωστόσο περιορίζονται από το σχήμα της βαλίτσας.

Στις φωτογραφίες από το περίπτερο της Moto Morini βλέπουμε ότι το Calibro 650 Bagger έρχεται σε full-black χρωματισμό και σέλα μόνο για τον αναβάτη στον βασικό εξοπλισμό. Βέβαια, η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει έναν μακρύ κατάλογο από επιπλέον αξεσουάρ, προκειμένου ο κάθε αναβάτης να το φέρει στα μέτρα τους.

EICMA 2023: Moto Morini Calibro 650 Bagger – Με περισσότερες ταξιδιωτικές ανησυχίεςEICMA 2023: Moto Morini Calibro 650 Bagger – Με περισσότερες ταξιδιωτικές ανησυχίεςEICMA 2023: Moto Morini Calibro 650 Bagger – Με περισσότερες ταξιδιωτικές ανησυχίες
Ετικέτες

ARIIC 318 GT-S: Νέο σκούτερ 33,5 ίππων έρχεται στη γκάμα της Gemini

Αποκαλύφθηκε στην κινέζικη έκθεση CIMAMotor 2026
ariic 318 gt-s
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

28/9/2026

Η γνωστή μας Gemini, εταιρεία που εντάσσεται στη Mototrend (KYMCO, Voge, Cyclone, Yadea), ετοιμάζεται να ανεβάσει σημαντικά το ταβάνι της γκάμας της, η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει μοντέλα 50 και 125 κυβικών εκατοστών. Η εταιρεία που κατασκευάζει τα μοντέλα της Gemini, ARIIC, παρουσίασε στην έκθεση CIMAMotor το νέο της σκούτερ 318 GT-S, με μονοκύλινδρο κινητήρα 369 cc και μέγιστη απόδοση 33,5 hp και 3,9 kgm, για ονοματική μέγιστη ταχύτητα 138 km/h.

Πρόκειται για ένα σκούτερ με πλουσιοπάροχη GT σιλουέτα που κυλά σε τροχούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, δηλώνοντας υγρό βάρος 208 κιλών, με το μεγάλο ρεζερβουάρ των 15 λίτρων γεμισμένο βενζίνη.

Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει δύο δίσκους με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά (!) και δικάναλο ABS, ενώ στο πακέτο ασφάλειας περιλαμβάνεται και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, traction control.

ariic 318 gt-s

Το 318 GT-S διαθέτει έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα Bluetooth, δύο κάμερες που καταγράφουν μπροστά και πίσω, με την οπίσθια να υποστηρίζει και έλεγχο νεκρών σημείων (blind spot detection), θερμαινόμενα γκριπ ρυθμιζόμενης έντασης, καθώς και ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος ανεμοθώρακα.

Στην Κίνα παρουσιάστηκε με λιανική τιμή 25.980 γιουάν, ή περίπου 3.400 ευρώ (ισοτιμία 28/9/2026), διαθέσιμο σε τρία χρώματα: το εικονιζόμενο μαύρο, μια δεύτερη μαύρη παραλλαγή με χρυσές λεπτομέρειες και μια που αποκαλείται λευκή αλλά έχει ουσιαστικά την τριχρωμία της ιταλικής σημαίας (λευκό-κόκκινο-πράσινο).

Το νέο 318 GT-S θα έρθει και στην Ελλάδα μέσω της Gemini και πλέον περιμένουμε να μάθουμε χρόνους και φυσικά την τιμή για την αγορά μας.