EICMA 2023: Royal Enfield HIM-E - Ηλεκτρικό Himalayan με πιθανή έλευση στην παραγωγή το 2025

Χωρίς βιασύνες καθώς η Royal Enfield θέλει να παρουσιάσει μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα η οποία θα έχει αξιόλογες εκτός δρόμου δυνατότητες
motomag Χωρίς βιασύνες καθώς η Royal Enfield θέλει να παρουσιάσει μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα η οποία θα έχει αξιόλογες εκτός δρόμου δυνατότητες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/11/2023

Στην EICMA εκτός από το νέο Himalayan 452 η Royal Enfield έδειξε στο κοινό το ηλεκτρικό Himalayan ή αλλιώς HIM-E το οποίο βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών.

Με εμφάνιση η οποία έχει επιρροές από το αδερφάκι του Himalayan 452 (που με την απόσυρση του 411 θα αποκαλείται σκέτα Himalayan), το ηλεκτρικό HIM-E αναμφίβολα είναι πιο σπαρτιάτικο και ταυτόχρονα πιο φουτουριστικό. Με τροχούς 21 και 17 ιντσών με ακτινωτές ζάντες και μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων της Ohlins (τουλάχιστον στην concept μορφή του, όπου οι περισσότερες εταιρείες φορτώνουν τα μοντέλα τους με θεαματικά πλην πανάκριβα για την παραγωγή περιφερειακά) το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Royal Enfield έχει βλέψεις για εκτός δρόμου περιπέτειες. Το εμπρός μέρος του HIM-E παραπέμπει επίσης στο Himalayan 452, ενώ στη θέση του θερμικού κινητήρα βλέπουμε να βρίσκεται ο ηλεκτρικός ο οποίος έχει μεγάλες διαστάσεις.

Όσον αφορά τις μπαταρίες η Royal Enfield συνεργάζεται με τις εταιρείες Panasonic, Samsung και LG χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει με ποια εκ των τριών θα συνεργαστεί καθώς βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών με κάθε μία από αυτές. Άλλη μία πληροφορία που λάβαμε στην EICMA από τους ανθρώπους της εταιρείας είναι πως οι μπαταρίες θα κατασκευάζονται in house και όχι από κάποια άλλη εταιρεία. Επιπρόσθετα το HIM-E βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών με το ηλεκτρικό μοντέλο να δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες, ωστόσο σύμφωνα με την RE δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα όσον αφορά την τελική παραγωγή του. Η Royal Enfield θέλει το HIM-E να αποτελέσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο περιπέτειας το οποίο θα έχει αξιόλογες εκτός δρόμου δυνατότητες ακολουθώντας τα χνάρια του προγενέστερου Himalayan 411 και του νέου Himalayan 452.

Royal Enfield HIM-E 2024
Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες