EICMA 2023: Yadea Kemper - 53 hp, τελική 160 χλμ/ώρα, και φόρτιση 0-80% σε μόλις 10 λεπτά...

Εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, άγνωστο όμως το πότε θα δούμε την κινέζικη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στην παραγωγή
motomag EICMA 2023: Yadea Kemper – Με 53 ίππους, 160 χιλιόμετρα τελικής και φόρτιση από το 0 έως το 80% σε μόλις δέκα λεπτά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/11/2023

Στην EICMA η Yadea παρουσίασε τη νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της με την ονομασία Kemper η οποία εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και με τον μικρό χρόνο φόρτισης.

Το 2022 η Yadea με το Keeness επέκτεινε την γκάμα της στην Α1 κατηγορία μοτοσυκλετών με την κινεζική εταιρεία τώρα με το Kemper να κάνει το επόμενο βήμα στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 40 kW (53,6 ίπποι) και 58.1 kgm ροπής, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του σύμφωνα με την Yadea αγγίζει τα 160 χλμ./ώρα. Το Kemper χρησιμοποιεί μία μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου 320 V και 20 Ah. Το αξιοσημείωτο είναι πως η μπαταρία μπορεί να φορτίσει στο 80% μόλις σε δέκα λεπτά σε ταχυφορτιστή -κρατάμε μια μικρή επιφύλαξη για τον ισχυρισμό αυτό- ενώ υπάρχουν δύο υποδοχές φόρτισης στο νέο μοντέλο της Yadea, ένας Type 2 και ένας CCS Combo 2. Περιέργως η Yadea ΔΕΝ ανακοινώνει αυτονομία για το Kemper, ούτε και βάρος, και περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα κάποια στιγμή αργότερα.

EICMA 2023: Yadea Kemper – Με 53 ίππους, 160 χιλιόμετρα τελικής και φόρτιση από το 0 έως το 80% σε μόλις δέκα λεπτά

Το Kemper χρησιμοποιεί ανεστραμμένο πιρούνι της KYB, έχοντας μονό αμορτισέρ πίσω επίσης της KYB, την πέδηση αναλαμβάνει η Brembo με ένα δισκόφρενο εμπρός και ένα πίσω, το πακέτο των φρένων συμπληρώνει το ABS της Bosch, ενώ έχουμε και traction control. Οι ζάντες είναι 17 ιντσών με τους τροχούς να έχουν διαστάσεις 110/70 εμπρός και 150/60 πίσω, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Diablo Rosso της Pirelli.

EICMA 2023: Yadea Kemper – Με 53 ίππους, 160 χιλιόμετρα τελικής και φόρτιση από το 0 έως το 80% σε μόλις δέκα λεπτά

Επιπρόσθετα ο αναβάτης του Kemper μέσω της οθόνης TFT 7 ιντσών μπορεί να ελέγχει την κατάσταση της μπαταρίας, τη θερμοκρασία των ελαστικών καθώς και να κάνει διαγνωστικό έλεγχο της μοτοσυκλέτας. Παράλληλα, μέσω ενός διακόπτη στο αριστερό γκριπ θα μπορεί να επιλέγει το cruise control αλλά και την όπισθεν. Κάτω από την οθόνη στο Yadea Kemper υπάρχει και μία dash-cam ανάλυσης 1080P μέσω της οποίας ο αναβάτης μπορεί να καταγράψει τις διαδρομές του. Το σύγχρονο ηλεκτρονικό πακέτο συμπληρώνει η εφαρμογή για smartphone Yadea Smart Assistant η οποία παρέχει στον αναβάτη μία μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων όπως ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω GPS, έξυπνο κλείδωμα, κ. α. Όταν βγει στην παραγωγή (ακόμα δεν ανακοινώνει το πότε), το Yadea Kemper θα διατίθεται σε τέσσερις χρωματικούς συνδυασμούς: ασημί-κόκκινο, ασημί-πράσινο, μαύρο-κόκκινο και ασημί-πορτοκαλί.

Ετικέτες

Benelli TRK 552X - Στην αγορά της Κίνας η αναβαθμισμένη έκδοση του μεσαίου On-Off

Πάτησε τις ρόδες της στους δρόμους της Ασίας
motomagBenelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/5/2024

Το Benelli TRK 552X έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, ερχόμενο να αντικαταστήσει στις αγορές της Ασίας το δημοφιλές TRK 502, αποκτώντας περισσότερα κυβικά και ισχύ από τον προκάτοχό του, μαζί με πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό, όμως σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία δεν πρέπει να το περιμένουμε στην Ελλάδα.

Το νέο TRK 552X είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Απριλίου, χάρη σε φωτογραφίες που έκαναν την εμφάνισή τους, πριν την παρουσίαση του μοντέλου από την εταιρεία. Όπως είχαμε δει και τότε, η εμφάνιση του νέου μοντέλου δεν διαφέρει πολύ από αυτή που γνωρίζουμε εμείς εδώ από το TRK 502, κρατώντας την ίδια σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας της Benelli.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στον κινητήρα, με τον δικύλινδρο εν σειρά να έχει δεχτεί μία αύξηση στα 550 κυβικά. Η απόδοση ανακοινώνεται στους 61 ίππους στις 8.500 στροφές και τα 5,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, για τις χώρες όπου δεν έχουν κάποιο περιορισμό αντίστοιχο με την Α2 κατηγορία στην Ευρώπη. Για τη μεταφορά της δύναμης στον δρόμο φροντίζει ένας συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης, ο οποίος συνεργάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό, με το ψαλίδι να είναι πλέον αλουμινένιο.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Το ρεζερβουάρ παραμένει στα 20 λίτρα, με το ύψος της σέλας να είναι λίγο πιο χαμηλά από το TRK 502 και σημαντικά πιο κάτω από την έκδοση X, στα 825 χιλιοστά. Αρχικά, η Benelli παρουσίασε την έκδοση με τους ακτινωτούς τροχούς και τον μπροστινό των 19 ιντσών, όμως αναμένεται ότι δίπλα του θα δούμε και μία ακόμη με χυτούς τροχούς με μπράτσα, 17 ιντσών μπροστά και πισω, περισσότερο προσανατολισμένη στην ασφάλτινη οδήγηση. Για την πρώτη το βάρος ανακοινώνεται στα 246 κιλά, ενώ για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς, το βάρος πέφτει στα 228 κιλά.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Αναβαθμισμένος είναι και ο εξοπλισμός του TRK 552X, με αναρτήσεις και φρένα να υιοθετούν επώνυμες λύσεις. Το τυπικά για Benelli μεγάλο σε διάμετρο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά είναι της Marzocchi, όπως και το μονό αμορτισέρ πίσω, ενώ αμφότερες οι αναρτήσεις είναι ρυθμιζόμενες. Το όνομα της Benelli στις δαγκάνες που έχουμε στο TRK 502 έχει αντικατασταθεί στο TRK 552X με αυτό της J.Juan, με το δικάναλο ABS να ολοκληρώνει το πακέτο της πέδησης.

Benelli TRK 552X – Παρουσιάστηκε στην Κίνα η αναβαθμισμένη έκδοση

Μέσα από τους φωτιζόμενους διακόπτες, ο αναβάτης μπορεί να περιηγηθεί στο μενού της έγχρωμης TFT οθόνης των 5 ιντσών, στο οποίο θα βρει την επιλογή για την ενεργοποίηση των θερμαινόμενων grip και σέλας. Η οθόνη προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας με το smartphone του αναβάτη για διαχείριση κλήσεων και μουσικής, αλλά και πλοήγηση. Στις ενδείξεις περιλαμβάνεται και αυτή της πίεσης των ελαστικών σε πραγματικό χρόνο, χάρη στο σύστημα TPMS, που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Τα φωτιστικά σώματα είναι παντού LED, με το traction control να ολοκληρώνει το πακέτο του πλούσιο εξοπλισμού.

Καλά όλα αυτά, όμως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Benelli,  Motoway Γ. Καμπράνης Α.Ε., το νέο TRK 552X δεν αναμένεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ευρώπη.

Ετικέτες