EICMA 2022: YADEA Keeness VDS και VoltGuard VFV 2023 Επέκταση γκάμας στις μοτοσυκλέτες

Δύο νέα μοντέλα για την πόλη
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

10/11/2022

Με δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα επεκτείνει την γκάμα της για το 2023 η YADEA, το ένα στην κατηγορία της Α1 κατηγορίας μοτοσυκλετών και το άλλο στην κατηγορία των μικρών scooter πόλης.

Το YADEA Keeness VFD θέλει να γίνει το τέλειο μοτοσυκλετάκι για τους νέους αναβάτες, διαθέτοντας διπλή μπαταρία 72V32Ah, χάρη στην οποία προσφέρει εξαιρετικές επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει.

Ο ηλεκτροκινητήρας του ονομάζεται VFD-10KW και είναι τοποθετημένος στο κέντρο της μοτοσυκλέτας για ισορροπημένη κατανομή βάρους και εύκολο χειρισμό. Το Keeness VDS μπορεί να επιταχύνει έως τα 100km/h, επιτρέποντας την ασφαλή κίνηση και στους πιο ανοιχτούς δρόμους της πόλης.

Από την άλλη μεριά, το Yadea VoltGuard VFV είναι ένα scooter με αναβαθμισμένη διπλή μπαταρία 72V27Ah η κάθε μία, προσφέροντας μεγαλύτερη αυτονομία και μικρότερο βάρος σε σχέση με τις κοινές μπαταρίες που χρησιμοποιούνται συνήθως σε αυτή την κατηγορία.

Τόσο το Keeness VDS όσο και το VoltGuard VFV είναι συμβατά με το App της YADEA το οποίο ενημερώνει μέσω του smartphone του αναβάτη για όλες τις λειτουργίες και φυσικά για την αυτονομία και την κατάσταση των μπαταριών.

 

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες