EICMA 2024: UM Motorcycles - Με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες 

Σύντομα και στην Ελλάδα τα σκούτερ που θα παρουσιαστούν στο Μιλάνο
UM Motorcycles Rockville 2025 - EICMA 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/11/2024

Η UM Motorcycles θα έχει την δική της παρουσία στη διεθνή έκθεση του Μιλάνου όπου θα παρουσιάσει καινούργια μοντέλα, μεταξύ των οποίων και ένα adventure αισθητικής scooter.

Όπως μας πληροφόρησε η ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., η ελληνική αντιπροσωπεία της UM Motorcycles στην Ελλάδα, στο Μιλάνο η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στο κοινό τουλάχιστον δύο νέα σκούτερ, τα οποία ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες και έρχονται να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες.

UM Motorcycles Rockville 2025 - EICMA 2024

Το πρώτο είναι το Wynwood 125, φέρει τροχούς 16 ιντσών έχει επίπεδο πάτωμα και φέρει κινητήρα 11 ίππων. Κάτω από τη σέλα του χωρά ένα jet κράνος, ενώ χρησιμοποιεί για την πέδησή του δισκόφρενα και στα δύο άκρα.

Στο περίπτερο της UM Motorcycles, θα είναι και το Rockville, το οποίο θα βρίσκεται επίσης σύντομα και στην ελληνική αγορά. Με adventure σχεδίαση το Rockville θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες στα 125 και 300 κυβικά, με απόδοση στους 12,9 και 24,5 ίππους αντίστοιχα. 

UM Motorcycles Rockville 2025 - EICMA 2024

Το μοντέλο της UM φέρει οθόνη TFT με δυνατότητα σύνδεσης με smartphone, θύρα USB, keyless σύστημα εκκίνησης και ζελατίνα που ρυθμίζεται σε ύψος σε δύο θέσεις. Στον στάνταρ εξοπλισμό του ανήκει επίσης και το traction control και για τις δύο εκδόσεις κυβισμού.

Vespa: Γιορτάζει τα 80 χρόνια της με δύο νέες εκδόσεις

Στα πλαίσια του εορτασμού βγάζει και σειρά ρουχισμού
Vespa
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/4/2026

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια ιστορίας, αφού το 1946 “γεννήθηκε” η Vespa 98, ένα ιστορικό δίκυκλο που δημιουργήθηκε με σκοπό να μετακινεί οικονομικά τον ιταλικό λαό και σήμερα η εταιρεία το γιορτάζει με δύο νέες εκδόσεις και σειρά ρουχισμού.

Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η Piaggio κατάφερε να ξαναλειτουργήσει τις κατεστραμμένες μονάδες παραγωγής της στην Ποντετέρα, όπου αρχικά κατασκεύαζε μαχητικά αεροσκάφη. Ο Enrico Piaggio, γιος του ιδρυτή Rinaldo Piaggio, αποφάσισε να εγκαταλείψει την αεροναυπηγική και προσπαθεί να ξεκινήσει την παραγωγή ενός νέου, σύγχρονου και οικονομικού μεταφορικού μέσου που είχε ανάγκη τότε η Ιταλία.

Ο Ferdinando Innocenti, που πριν τον πόλεμο ήταν ιδιοκτήτης της βιομηχανίας κατασκευής σωλήνων και έπειτα ιδρυτής της Lambretta ανέθεσε στον Corradino D'Ascanio, πρώην μηχανικό αεροναυπηγικής και υπάλληλο της Piaggio, τη σχεδίαση ενός δίκυκλου που να είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει και δεύτερο επιβάτη και να μη λερώνει τα ρούχα του οδηγού του.

Ο Corradino D'Ascanio σχεδίασε ένα εντελώς ξεχωριστό όχημα που το μπροστινό ψαλίδι μιμούνταν το σύστημα προσγείωσης των αεροσκαφών, οι αλλαγές ταχυτήτων ήταν στο χέρι, ο κινητήρας ήταν τοποθετημένος στο πίσω μέρος και το μεγάλο φέρινγκ κρατούσε τον αναβάτη καθαρό. Ο D'Ascanio ήρθε σε ρήξη με τον Innocenti που ήθελε το δίκυκλο να φέρει σωληνωτό πλαίσιο και ο D'Ascanio πήγε τα σχέδια στον Enrico Piaggio και κάπως έτσι το 1946 γεννήθηκε η πρώτη Vespa με το όνομα 98.

Vespa

Αυτά τα 80 χρόνια, έχουν δημιουργηθεί πάνω από 160 μοντέλα Vespa και ο εορτασμός της επετείου επικεντρώνεται στη νέα Vespa 80th, η οποία διατίθεται σε εκδόσεις Primavera και GTS. Οι δύο εκδόσεις θα έρχονται σε χρώμα παστέλ πράσινο των πρώτων Vespa του 1946 και οι ζάντες αντλούν έμπνευση  από τη Vespa 98 του 1946, και φέρουν την επιγραφή "Est. 1946", ενώ τα σήματα “80th” και το σήμα “80 years of Vespa Est. 1946” κοσμούν την ποδιά.

Παράλληλα με τις νέες εκδόσεις έρχεται και η συλλογή ρούχων “80TH ANNIVERSARY”, που περιλαμβάνει από μπουφάν, φούτερ, t-shirt, έως και τσάντες, αυτοκόλλητα και κράνος jet.