EICMA 2024: UM Motorcycles - Με δύο παγκόσμιες πρεμιέρες 

Σύντομα και στην Ελλάδα τα σκούτερ που θα παρουσιαστούν στο Μιλάνο
UM Motorcycles Rockville 2025 - EICMA 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/11/2024

Η UM Motorcycles θα έχει την δική της παρουσία στη διεθνή έκθεση του Μιλάνου όπου θα παρουσιάσει καινούργια μοντέλα, μεταξύ των οποίων και ένα adventure αισθητικής scooter.

Όπως μας πληροφόρησε η ΤΕΟΡΕΝ ΜΟΤΟΡΣ Α.Ε., η ελληνική αντιπροσωπεία της UM Motorcycles στην Ελλάδα, στο Μιλάνο η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στο κοινό τουλάχιστον δύο νέα σκούτερ, τα οποία ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες και έρχονται να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες.

UM Motorcycles Rockville 2025 - EICMA 2024

Το πρώτο είναι το Wynwood 125, φέρει τροχούς 16 ιντσών έχει επίπεδο πάτωμα και φέρει κινητήρα 11 ίππων. Κάτω από τη σέλα του χωρά ένα jet κράνος, ενώ χρησιμοποιεί για την πέδησή του δισκόφρενα και στα δύο άκρα.

Στο περίπτερο της UM Motorcycles, θα είναι και το Rockville, το οποίο θα βρίσκεται επίσης σύντομα και στην ελληνική αγορά. Με adventure σχεδίαση το Rockville θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες στα 125 και 300 κυβικά, με απόδοση στους 12,9 και 24,5 ίππους αντίστοιχα. 

UM Motorcycles Rockville 2025 - EICMA 2024

Το μοντέλο της UM φέρει οθόνη TFT με δυνατότητα σύνδεσης με smartphone, θύρα USB, keyless σύστημα εκκίνησης και ζελατίνα που ρυθμίζεται σε ύψος σε δύο θέσεις. Στον στάνταρ εξοπλισμό του ανήκει επίσης και το traction control και για τις δύο εκδόσεις κυβισμού.

Honda CB1000F: Το οδηγήσαμε στο Goodwood Festival of Speed! Σύντομα στο ΜΟΤΟ

Ο Άγγλος συνεργάτης μας, Adam ‘Chad’ Child, άδραξε την ευκαιρία
Honda CB1000F Adam at Goodwood
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/7/2026

Στις αρχές Ιουλίου ανακοινώθηκε η τιμή του CB1000F για την ελληνική αγορά, ωστόσο ως τώρα δεν είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε, καθώς η Honda δεν έχει κάνει ακόμη τη σχετική δημοσιογραφική παρουσίαση.

Στο μεταξύ ωστόσο ήταν δεδομένο πως στο πρόσφατο Goodwood Festival of Speed (9-12/7) το CB1000F θα έκανε μια από τις πρώτες εμφανίσεις του επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά την EICMA του περασμένου Νοέμβρη, αφετέρου γιατί ήταν ήδη γνωστό πως εκεί θα έδινε το παρών ο Freddie Spencer με την αγωνιστική CB750F που ενέπνευσε το σχέδιο του σύγχρονου μοντέλου.

Ακόμη περισσότερο όμως, το ενδιαφέρον κορυφώθηκε με τη δυνατότητα κάποιων επιλεγμένων δημοσιογράφων να οδηγήσουν το νέο Honda CB1000F στο Goodwood, κάτι που φυσικά αφορά και τον Adam.

Λίγη υπομονή λοιπόν ακόμη, καθώς ο συνεργάτης μας έγινε ένας από τους πολύ λίγους Ευρωπαίους που έχουν καβαλήσει το CB1000F και η οδηγική του ανταπόκριση αναμένεται σύντομα, σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη του περιοδικού ΜΟΤΟ.

Μείνετε συντονισμένοι!