EICMA 2024: Yamaha MT-03 και ΜΤ-125 - Euro 5+ και μικρές αλλαγές

Βελτιώσεις και στη συνδεσιμότητα με smartphone - Και νέο χρώμα
Yamaha MT-03 2025 και ΜΤ-125 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/11/2024

Τα δύο μικρότερα ΜΤ, τα ΜΤ-125 και ΜΤ-03 δέχτηκαν επίσης κάποιες μικρές αλλαγές ακολουθώντας τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας.

Το 2025 δεν είναι μια χρονιά ριζικών αλλαγών για το 125άρι και το "300άρι" MT με τη Yamaha να περιοριζεται για την περίπτωσή τους στα απολύτως απαραίτητα.

Yamaha MT-03 2025 και ΜΤ-125 2025

Για τη νέα χρονιά η Υamaha επίφύλαξε για το MT-03 ένα μικρό ρετούς, το οποίο και εντοπίζεται στα ανασχεδιασμένα πλαστικά της ουράς του, ενώ ελαφρώς διαφορετική παρουσιάζεται στο τελείωμά της και η σέλα του συνεπιβάτη.

Επίσης, η LCD οθόνη του προσφέρει πλέον και υποτυπώδη συνδεσιμότητα με κινητό, με τον αναβάτη να λαμβάνει ειδοποιήσεις για εισερχόμενες κλήσεις και μηνύματα.

Yamaha MT-03 2025 και ΜΤ-125 2025

Από την άλλη το MT-125 προσφέρει πλέον περισσότερη συνδεσιμότητα με smartphone και η Yamaha αναφέρει ότι τώρα η οθόνη του μπορεί να προβάλλει και πλοήγηση στροφή-στροφή, ενώ προσφέρετε και έλεγχος μουσικής αλλά και πληροφορίες για τον καιρό.

 

Κοινές αλλαγές και στις δύο μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες της Yamaha είναι η συμμόρφωση των κινητήρων τους με τις προδιαγραφές Euro 5+ όπως και το νέο χρώμα "Ice Storm" με το οποίο θα είναι διαθέσιμα, με ανοιχτό μπλε χρώμα για τις ζάντες και πολύ ανοιχτό γκρι για τα πλαστικά και το πάνω μέρος του LED φωτιστικού σώματος.

Taro ATS-402T Rally: Δικύλινδρο σκούτερ με 17ιντσο μπροστινό από τη συνεργάτιδα της Thrust Motor

Αυγατίζουν τα δικύλινδρα adventure σκούτερ με μια νέα πρόταση που περιμένουμε και στην Ελλάδα
taro cima
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/9/2026

Η Taro Motor ίσως δεν είναι ευθέως γνωστή στο ελληνικό κοινό, ωστόσο κάποια μοντέλα της είναι παραπάνω από οικεία στην αγορά μας, καθώς διατίθενται με τα λογότυπα της Thrust Motor, εταιρεία της Δ. Γκουντούφας ΙΚΕ.

Στην πρόσφατη έκθεση CIMAMotor η Taro παρουσίασε ένα νέο σκούτερ ονόματι ATS-402T Rally, σχεδιασμένο σε on-off αισθητική. Στο κέντρο του βρίσκουμε έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 398 cc με μέγιστη απόδοση 40 hp και 4,3 kg μέσω αυτόματης CVT μετάδοσης. Ο κινητήρας αυτός αναλαμβάνει να κινήσει μια μάζα 205 κιλών, στην οποία προσμετράται το μεγάλο ρεζερβουάρ των 17,5 λίτρων γεμάτο με βενζίνη - τοποθετημένο στο πάτωμα για να κρατά το κέντρο βάρους χαμηλά.

taro cima

Δομικό του χαρακτηριστικό είναι ο μεγάλος μπροστινός τροχός 17 ιντσών (110/70) που συνδυάζεται με έναν φαρδύ 14άρη πίσω (150/70), ενώ η Taro επενδύει το σκούτερ της με αναρτήσεις της Marzocchi – ανεστραμμένο πιρούνι και δύο αμορτισέρ piggyback – τις οποίες συνοδεύει με την αναφορά σε “μακριά διαδρομή”, χωρίς ωστόσο και δίνει και τα ανάλογα νούμερα μεταξύ των στοιχείων που αποκάλυψε στην κινέζικη έκθεση.

Αυτή η βάση υποστηρίζει το σχέδιο που η ίδια η Taro περιγράφει ως Σκούτερ Παντός Εδάφους, ή All-Terrain Scooter που σχηματίζει τα αρχικά ATS στο όνομά του.

taro cima

Το σκούτερ της Taro σταματά με έναν δίσκο 300 χιλιοστών μπροστά και 240 πίσω, υποστηρίζεται από δικάναλο σύστημα ABS και traction control – χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν υπάρχουν δυνατότητες απενεργοποίησης, κάτι που θα περιμέναμε σε ένα σκούτερ που δηλώνει παντός εδάφους.

Ο εξοπλισμός του ATS-402T Rally περιλαμβάνει κάθετα τοποθετημένη έγχρωμη TFT οθόνη με συνδεσιμότητα, keyless χειρισμό, αισθητήρες πίεσης ελαστικών, ενώ επενδύει ακόμη σε πλευρικά προστατευτικά κάγκελα, χούφτες τιμονιού και ψηλό ανεμοθώρακα.

Αναμένουμε το νέο σκούτερ της Taro να έρθει και στα μέρη μας μέσω της Thrust Motor και απομένει να ενημερωθούμε για το χρονικό πλαίσιο και φυσικά την τιμή του όταν με το καλό εμφανιστεί.