Felo FW-03: Το πιστό αντίγραφο του Honda Cub EZ-9 - Video

Ακόμη και σήμερα το φουτουριστικό crossover scooter της Honda EZ-9 βρίσκει μιμητές
Felo FW-03: Το πιστό αντίγραφο του Honda Cub EZ-9
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/9/2023

Είχαμε έμπνευση όταν θυμόμασταν το EZ-09 της Honda πριν λίγες ημέρες, διότι ορίστε τώρα που έρχεται στην επικαιρότητα. Το EZ-09 γράφαμε πως θα ήταν πρακτικό και διασκεδαστικό ακόμη και σήμερα από την στιγμή που ήταν μπροστά από την εποχή του, αποτελώντας τον γενάρχη της κατηγορίας Adventure scooter. Ορίστε τώρα που αποκτά συνέχεια η προχωρημένη σχεδίαση της εποχής εκείνης αν και με ηλεκτρικό πρόσημο.

Στην έκθεση μοτοσυκλέτας CIMAMOTOR της Κίνας, η ιαπωνική εταιρεία FELO παρουσίασε το ηλεκτρικό scooter FW-03 το οποίο είχαμε δει για πρώτη φορά το 2022, και στην EICMA. Το FW-03 αποτελεί επί της ουσίας ένα πιστό αντίγραφο του EZ-09 της Honda το οποίο παρουσιάστηκε το 1991. Εμφανισιακά το FW-03 δεν έχει καμία διαφορά από το EΖ-09 της Honda, με τους Ιάπωνες να αφήνουν όμοιο και τον χρωματισμό καθώς αν θυμάστε καλά το βασικό χρώμα του EZ-09 ήταν το λευκό.

FW-03

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του FW-03, το crossover scooter της FELO, διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα 6 kW -8 hp-, με την μπαταρία λιθίου 48V 30Ah να χρειάζεται 7-8 ώρες για πλήρη φόρτιση. Η τελική ταχύτητα του FW-03 αγγίζει τα 80 χλμ./ώρα, με την αυτονομία σύμφωνα με τη FELO να φτάνει τα 120 χιλιόμετρα.

Οι τροχοί είναι 12 ιντσών μπροστά και 10 πίσω και εφοδιασμενοι με  ελαστικά με τακούνια, με το crossover scooter να μην λέει όχι για μια βόλτα στο χώμα, όντας και αρκετά ελαφρύ στα 125 κιλά. Για την πέδηση χρησιμοποιείται ένα δισκόφρενο εμπρός και ένα πίσω, ενώ το ABS ολοκληρώνει το πακέτο των φρένων.

FW-03

Το scooter της FELO διαθέτει επίσης LED φωτιστικά σώματα, οθόνη LCD με τις απαραίτητες ενδείξεις, ενώ ο χρήστης έχει στη διάθεση του και smart key. Το FW-03 βγαίνει σε τρεις χρωματισμούς, Vintage, White και Yellow, με την εταιρεία να δίνει 8 χρόνια εγγύηση για την μπαταρία.

Ετικέτες

Leoncino Bobber 400 – Η πρώτη V2 μοτοσυκλέτα της Benelli έφτασε Ελλάδα [Τιμή]

Νέα cruiser μοτοσυκλέτα με 33,5 ίππους στα 165 κιλά χωρίς υγρά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/12/2025

Η Leoncino Bobber 400 είναι μία cruiser μοτοσυκλέτα μικρομεσαίων κυβικών με V2 κινητήρα, που μάλιστα είναι ο πρώτος στην ιστορία της Benelli.

Να αναφέρουμε εδώ πως την μοτοσυκλέτα την είχαμε δει από κοντά στην έκθεση EICMA του 2024. Ο V2 κινητήρας 60 μοιρών 385 κυβικών είναι υγρόψυκτος και 8-βάλβιδος και αποδίδει 33,5 ίππους στις 8.000 στροφές και 3,57 kg.m ροπής στις 5.000 στροφές, ενώ το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό.

Την ανάρτηση αναλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι με διαδρομή 125 mm και δύο αμορτισέρ με διαδρομή 100 mm. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε μονό δίσκο 300 mm με τετραπίστονη ακτινική δαγκάνα μπροστά και μονό δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω.

Leoncino

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 165 κιλά χωρίς υγρά, με την χωρητικότητα του ρεζερβουάρ καυσίμου να είναι στα 15 λίτρα. Το ύψος της σέλας είναι στα 730mm και το μεταξόνιο στα 1.520 mm, ενώ εντύπωση προκαλεί η διάσταση του μπροστινού ελαστικού που είναι 130/90 με τους τροχούς να είναι 16 ιντσών τόσο μπροστά, όσο και πίσω.

Ο εξοπλισμός της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει Traction Control με δυνατότητα απενεργοποίησης, καθρέπτες bar-end και ABS της Bosch.

Η μοτοσυκλέτα είναι διαθέσιμη σε χρώματα Desert Tan και Midnight Black και η τιμή της έχει οριστεί στα 5.690 ευρώ.