Kawasaki Ninja e-1 και Z e-1 - Το Akashi μπαίνει στα ηλεκτρικά με μοτοσυκλέτες και όχι scooter

Τα πρώτα ηλεκτρικά μέλη των οικογενειών Ninja και Ζ, με στόχο το αστικό commuting
Kawasaki Ninja e-1 και Z e-1
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/9/2023

 

Η Kawasaki ξεκινά το ηλεκτρικό δίτροχο ταξίδι της με τρόπο που αρμόζει στο Akashi, δηλαδή όχι με scooter αλλά με δυο -μικρές- μοτοσυκλέτες, που αποτελούν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα μέλη των εμβληματικών οικογενειών Ninja και Z, αποσκοπούν στο αστικό commuting και αναμένονται στους dealer μέσα στον Οκτώβριο του 2023.

Οι δυο Α1 μοτοσυκλέτες μοιράζονται την ίδια βάση, και τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα των 6,7 hp (με μέγιστη ισχύ 12 hp για μικρά διαστήματα), και με αφαιρούμενες ελαφριές μπαταρίες, οι οποίες έχουν παράλληλη σύνδεση για πιο αποδοτική φόρτιση.

Kawasaki Ninja e-1 και Z e-1

Η μετάδοση είναι αυτόματη, χωρίς ταχύτητες και συμπλέκτη, ενώ ο αναβάτης έχει δυο Riding Modes στη διάθεση του (Road και Eco), μαζί με κουμπίe-boost” που δίνει το μέγιστο της ιπποδύναμης για μικρό χρονικό διάστημα, χρήσιμο χαρακτηριστικό για προσπεράσεις, ενώ μέσω του e-boost η τελική ταχύτητα φτάνει τα 99 χλμ/ώρα.

Kawasaki Ninja e-1 και Z e-1

Η Kawasaki έχει προσθέσει στις 2 μικρές μοτοσυκλέτες και “walk mode”, που μάλλον κρίνεται υπερβολικό καθώς δεν μιλάμε για βαριά δίκυκλα, σύστημα που προωθεί αργά τη μοτοσυκλέτα είτε με όπισθεν είτε προς τα εμπρός, για τη διευκόλυνση του αναβάτη που δεν χρειάζεται έτσι να κατεβαίνει και να σπρώχνει.

Kawasaki Ninja e-1 και Z e-1

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα, τα φρένα οι μοτοσυκλέτες έρχονται εξοπλισμένες με δυο δισκόφρενα και ABS.

Kawasaki Ninja e-1 και Z e-1

Στα όργανα έχουμε ψηφιακής TFT οθόνη με συνδεσιμότητα, με ενδείξεις κατάστασης μοτοσυκλέτας, αυτονομίας, διαθεσιμότητας e-boost, Riding Mode, κ.α.

Kawasaki Ninja e-1 και Z e-1

Ίδια είναι η διχρωμία των δυο μοτοσυκλετών, ασημί και lime πράσινο, η οποία θα αποτελέσει την ηλεκτρική υπογραφή του Akashi και στα μελλοντικά EV μοντέλα.

Στα αξεσουάρ περιλαμβάνονται διαφορετικές σέλες, ψηλότερες ή χαμηλότερες κατά 30 mm

KAWASAKI EV

 

Τις μοτοσυκλέτες αυτές τις είχαμε δεί από κοντά και στην Έκθεση της EICMA όπου είχαμε λάβει την ενημέρωση πως θα βγουν στην παραγωγή και δεν είναι απλά concept μοντέλα που φτιάχτηκαν για να δείξουν τον βαθμό εξέλιξης της τεχνολογίας!

 

KAWASAKI EV

 

Ετικέτες

Kawasaki Vulcan S 2024: Με νέους χρωματισμούς

Χρησιμοποιώντας τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Versys 650
motomag Kawasaki Vulcan S 2024: Με νέους χρωματισμούς
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

To μεσαίου κυβισμού cruiser Vulcan S της Kawasaki για το 2024 παραμένει δίχως αλλαγές όσον αφορά τα μηχανικά του μέρη, ωστόσο αποκτά ακόμη έναν χρωματικό συνδυασμό φτάνοντας πλέον τους τρεις.

Η Kawasaki η οποία παρουσίασε το Versys 650 του 2024 το οποίο δεν έχει καμία αλλαγή στα μηχανικά μέρη παρά μόνο χρωματικές αλλαγές, έδωσε στη δημοσιότητα και το Vulcan S της νέας χρονιάς το οποίο χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Versys 650 και -όπως μπορείτε να μαντέψετε- έχει και αυτό μονάχα αλλαγές στα χρώματα για το 2024. Στους δύο χρωματισμούς Metallic Flat Spark Black και Metallic Matte Carbon Gray/Ebony έρχεται να προστεθεί ο νέος Pearl Matte Sage Green/Metallic Flat Spark Black, με τους υποψήφιους πελάτες να έχουν πλέον ακόμη μία επιλογή για να καλύψει το γούστο τους.

Kawasaki Vulcan S 2024

Όσον αφορά τον κινητήρα αυτός είναι ο δικύλινδρος εν σειρά χωρητικότητας 649 κ. εκ. απόδοσης 61 ίππων, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει το Kawasaki Ergo-Fit -το τιμόνι και η θέση της σέλας μπορούν να ρυθμιστούν σε τρεις θέσεις-, το παράκεντρα τοποθετημένο μονό πίσω αμορτισέρ με μοχλικό καθώς και το δικάναλο ABS. Η Kawasaki ταυτόχρονα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα έξτρα εξοπλισμού για το Vulcan S.

Kawasaki Vulcan S 2024
Ετικέτες