KTM Super Duke 1290 R 2020: Συνεχίζονται τα teaser! [video]

Το δεύτερο και τρίτο video της KTM
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

22/10/2019

Η ΚΤΜ μπήκε πρόσφατα στο χορό των teaser video, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα που είχε ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο Duke που θα παρουσιάσει στην EICMA. Τώρα, δημοσίευσε και άλλα video με περισσότερες λεπτομέρειες και πλέον είναι σίγουρο ότι πρόκειται για το Super Duke 1290 R. Τα πλάνα από το πιο πρόσφατο δεν αποκαλύπτουν περισσότερα στοιχεία από αυτά που ήδη γνωρίζουμε! Μάλιστα, τα “μπουμπουνητά” που ακούγονται στο teaser επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για τον V2 κινητήρα των 1290cc, όπως και το pit board που εμφανίζεται σε ένα καρέ, που λέει στον αναβάτη του 1290 να χρησιμοποιήσει το Map 8!

Δελιτε εδώ το τρίτο video που έδωσε στην δημοσιότητα η ΚΤΜ:

Η εταιρεία παραμένει πιστή στη Ready To Race φιλοσοφία της και συνεχίζει την εξέλιξη του Super Duke 1290 R, με την πίστα να αποτελεί το φυσικό του περιβάλλον. Θα είναι πλούσιο σε εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας τις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της WP και στα μπροστινά φρένα έχει τις δαγκάνες Stylema της Brembo. Ακόμη, αναμένεται να διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο τομέα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων –όπως φάνηκε απ’ το μήνυμα στο pit board- αλλά παραμένει άγνωστο αν θα έχει και το radar που εξελίσσει η ΚΤΜ σε συνεργασία με την Bosch. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό με μονόμπρατσο ψαλίδι, ενώ το υποπλαίσιο πλέον είναι αλουμινένιο, όπως είχε παρουσιαστεί και παλιότερα στο Super Duke 1290 R καθώς και στο 1290 Adventure. Η ναυαρχίδα της σειράς Duke θα διαθέτει και αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ πολλά τμήματά της θα είναι κατασκευασμένα από carbοn. Έτσι, η ΚΤΜ μπαίνει δυναμικά στο μονοπάτι των αεροδυναμικών βοηθημάτων για τις naked, όπως έκανε πρόσφατα και η MV Agusta η οποία χρησιμοποιήσε την τεχνογνωσία της στη δημιουργία του Brutale 1000 Serie Oro, ενώ έπειτα ακολούθησε η Ducati με τη Streetfighter V4 στη κατηγορία των γυμνών.

Το δεύτερο teaser video της KTM
 

 

Ετικέτες

Morbidelli F125 – Streetfighter με δυνατό εξοπλισμό σε άριστη τιμή

Μετά το scrambler NR125X η Morbidelli φέρνει στην Ελλάδα και ένα ασφάλτινο σπορ γυμνό προδιαγραφών Α1
morbidellil f125
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Χτισμένο πάνω στην ίδια βάση με το NR125X, το F125 μοιράζεται τον ίδιο κινητήρα, πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα με το scrambler μοντέλο, σε μια υλοποίηση με πιο ασφάλτινη και επιθετική εμφάνιση steetfighter.

morbidelli f125

Ο μονοκύλινδρος του F125 αποδίδει 14,7 ίππους και 1.2 χιλιογραμμόμετρα μέσω μονόδρομου συμπλέκτη και εξατάχυτου κιβωτίου, σε μια μοτοσυκλέτα που δηλώνει 143 υγρά κιλά, συμπεριλαμβανομένου ενός γεμάτου ρεζερβουάρ 14 λίτρων.

morbidelli f125

Το F125 διακρίνεται από τον ίδιο εξοπλισμό με το NR125X, ήτοι αναρτήσεις με ανεστραμμένο πιρούνι 33 mm και διαδρομή 130 mm, αμορτισέρ με μοχλικό Pro Link και ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου, δικάναλο ABS της Bosch, οθόνη LCD στα όργανα και δύο παροχές φόρτισης USB-A και USB-C.

morbidelli f125

Η Morbidelli φέρνει το F125 στην Ελλάδα σε δύο χρώματα, μαύρο και γκρι, με πολύ ανταγωνιστική λιανική τιμή στα 2.650 ευρώ.

Ετικέτες