KTM Super Duke 1290 R 2020: Συνεχίζονται τα teaser! [video]

Το δεύτερο και τρίτο video της KTM
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

22/10/2019

Η ΚΤΜ μπήκε πρόσφατα στο χορό των teaser video, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα που είχε ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο Duke που θα παρουσιάσει στην EICMA. Τώρα, δημοσίευσε και άλλα video με περισσότερες λεπτομέρειες και πλέον είναι σίγουρο ότι πρόκειται για το Super Duke 1290 R. Τα πλάνα από το πιο πρόσφατο δεν αποκαλύπτουν περισσότερα στοιχεία από αυτά που ήδη γνωρίζουμε! Μάλιστα, τα “μπουμπουνητά” που ακούγονται στο teaser επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για τον V2 κινητήρα των 1290cc, όπως και το pit board που εμφανίζεται σε ένα καρέ, που λέει στον αναβάτη του 1290 να χρησιμοποιήσει το Map 8!

Δελιτε εδώ το τρίτο video που έδωσε στην δημοσιότητα η ΚΤΜ:

Η εταιρεία παραμένει πιστή στη Ready To Race φιλοσοφία της και συνεχίζει την εξέλιξη του Super Duke 1290 R, με την πίστα να αποτελεί το φυσικό του περιβάλλον. Θα είναι πλούσιο σε εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας τις πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της WP και στα μπροστινά φρένα έχει τις δαγκάνες Stylema της Brembo. Ακόμη, αναμένεται να διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο τομέα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων –όπως φάνηκε απ’ το μήνυμα στο pit board- αλλά παραμένει άγνωστο αν θα έχει και το radar που εξελίσσει η ΚΤΜ σε συνεργασία με την Bosch. Το πλαίσιο παραμένει ατσάλινο σωληνωτό με μονόμπρατσο ψαλίδι, ενώ το υποπλαίσιο πλέον είναι αλουμινένιο, όπως είχε παρουσιαστεί και παλιότερα στο Super Duke 1290 R καθώς και στο 1290 Adventure. Η ναυαρχίδα της σειράς Duke θα διαθέτει και αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ πολλά τμήματά της θα είναι κατασκευασμένα από carbοn. Έτσι, η ΚΤΜ μπαίνει δυναμικά στο μονοπάτι των αεροδυναμικών βοηθημάτων για τις naked, όπως έκανε πρόσφατα και η MV Agusta η οποία χρησιμοποιήσε την τεχνογνωσία της στη δημιουργία του Brutale 1000 Serie Oro, ενώ έπειτα ακολούθησε η Ducati με τη Streetfighter V4 στη κατηγορία των γυμνών.

Το δεύτερο teaser video της KTM
 

 

Ετικέτες

CFMOTO 750GT – Η τετρακύλιδρη sport touring που κανείς δεν περίμενε

Εμφάνιση-έκπληξη στην Κίνα για ένα νέο μοντέλο με τον κινητήρα του 750SR-S
cfmoto-750-gt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/6/2026

Η μοτοσυκλετιστική είδηση της ημέρας στην Κίνα είναι δίχως άλλο η εμφάνιση εντός βίντεο που δείχνει δύο πρωτότυπα 550ΜΤ σε δοκιμές εξέλιξης στο εργοστάσιο της CFMOTO, αλλά στη σκιά της αναδύεται μια ακόμη ενδιαφέρουσα αποκάλυψη.

Ο λόγος για την εικονιζόμενη sport touring μοτοσυκλέτα, που σύμφωνα με τα κινέζικα δημοσιεύματα που συναντάμε, ονομάζεται 750GT παρότι στα φέρινγκ αναγράφει SR.

Οι πληροφορίες μιλούν για ένα μοντέλο-έκπληξη με άγνωστα τεχνικά χαρακτηριστικά και το οποίο δεν έχει υπονοηθεί με κανέναν επίσημο τρόπο από τη CFMOTO. Ο κινητήρας που θα κινεί αυτή τη μοτοσυκλέτα είναι πιθανότατα ο τετρακύλινδρος σε σειρά του 750SR-S, ενός νέου σχετικά σπορ μοντέλου που δεν έχει εισαχθεί στην Ευρώπη ακόμη, με μέγιστη ισχύ 110 ίππων και ροπή 8,1 kgm.

Η ύπαρξη αυτής της μοτοσυκλέτας πάντως δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρη, καθώς στην Κίνα τα νέα μοντέλα έχουν προηγουμένως κατατεθεί στο υπουργείο Βιομηχανίας, τα επίσημα έγγραφα του οποίου δημοσιοποιούνται κάθε μήνα, οπότε η απουσία σχετικής πληροφορίας για το 750GT προκαλεί κάποιες υποψίες.

Επιπλέον, η αναγραφή SR στα φέρινγκ και όχι GT επίσης τροφοδοτεί αμφιβολίες, αν και δεν θα ήταν απίθανο ένα όνομα ως το 750SR GT. Περισσότερο θα περιμέναμε πάντως το συντομότερο 750GT, θυμίζοντας τον πρόσφατο πρόγονο 650GT που κυκλοφόρησε και στην ελληνική αγορά δίπλα στο 650ΜΤ με τον δικύλινδρο σε σειρά απόγονο του Kawasaki Versys 650, που πρακτικά μας είχε συστήσει τη CFMOTO στην Ελλάδα χρόνια πριν την εισροή της νέας γενιάς κατασκευαστών από την Κίνα.

Από την άλλη, είναι μια εύκολη υπόθεση για τους Κινέζους να δημιουργήσουν ένα ακόμη μοντέλο βασισμένο στο 750SR-S με πιο πρακτικές ικανότητες, γεγονός που προσδίνει ρεαλισμό στην ενδεχόμενη δημιουργία του 750GT.

 

 

Ετικέτες