Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Teaser video για νέο ΚΤΜ Duke 2020 [video]

Ποιο νέο Duke αφορά!

Απ' ό,τι φαίνεται, αυτή η προ-EICMA περίοδος είναι η περίοδος των teaser videos. Σχεδόν όλα τα εργοστάσια έχουν δώσει στην δημοσιότητα μικρά βίντεο που υπονοούν, προετοιμάζουν και αποκαλύπτουν μικρές λεπτομέρειες, για τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάσουν στην EICMA, η οποία ανοίγει τις πύλες της σε λιγότερο από ένα μήνα. Μετά λοιπόν το τρίτο –κατά σειρά- βίντεο της Kawasaki για to ΖΗ2, ήταν η σειρά της ΚΤΜ να κυκλοφορήσει το δικό της video για το νέο Duke που θα δούμε στο Μιλάνο.

H αυστριακή εταιρεία μας προσκαλεί να… Dukeοποιηθούμε (!) (#GetDuked είναι ο τίτλος του βίντεο), δείχνοντάς μας τα διάφορα στάδια από την διαδικασία συναρμολόγησης της καινούργιας μοτοσυκλέτας. Σχετικά, τώρα, με το ποιο Duke αφορά, υπάρχουν αρκετές υποψηφιότητες, καθώς το περασμένο καλοκαίρι είχε εντοπιστεί σε δοκιμές στη Γερμανία το νέο 390 Duke, ενώ λίγο αργότερα είχε εμφανιστεί και ένα ανανεωμένο 790. Πρόσφατα -όπως είχατε διαβάσει εδώ- έγινε γνωστό επίσης, ότι η ΚΤΜ δουλεύει μαζί με την Bajaj πάνω στον καινούργιο κινητήρα των 490cc, αλλά εξίσου πολλές πιθανότητες για το ποια μοτοσυκλέτα αφορά το συγκεκριμένο βίντεο, τις συγκεντρώνει το νέο 890.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Παρ' όλα αυτά, αφήνουμε κι ένα ενδεχόμενο το βίντεο να μην αφορά το Duke αλλά ένα νέο Super Duke R, καθώς αν παρατηρήσετε πιο προσεκτικά τα πλάνα θα δείτε ότι εμφανίζονται αρκετά carbon εξαρτήματα και ένα μονόμπρατσο ψαλίδι, όμοιο με αυτό που φορούσε το πρωτότυπο του Super Duke που αιχμαλώτισε ο κατασκοπευτικός φακός στις αρχές του καλοκαιριού.

Ένα από τα στοιχεία που συνηγορούν στο ότι πρόκειται για το 1290 Super Duke R, είναι το πορτοκαλί ατσάλινο χωροδικτύωμα, το οποίο διαθέτει κι ένα βαμμένο ασημί υποπλαίσιο όπως φαινόταν στις φωτογραφίες και που φαίνεται ακριβώς ίδιο και στα λίγα πλάνα που εμφανίζεται στο βίντεο.

Όπως και να έχει πάντως, η αγωνία και οι εικασίες θα τελειώσουν στις 5 Νοεμβρίου, όπως μας πληροφορεί και το τελευταίο πλάνο του video, την press day δηλαδή της EiCMA. Εμείς, φυσικά και θα είμαστε εκεί όπως πάντα, για να μαθαίνετε πρώτοι ό,τι συμβαίνει, την στιγμή που συμβαίνει.

Tags: