Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Νέο KTM Super Duke 1290R 2019/2020

Ετοιμάζεται για Euro5

Κατασκοπευτικές φωτογραφίες ενός νέου Super Duke 1290R, που πραγματοποιεί δοκιμές στους Αυστριακούς δρόμους αυτές τις μέρες, δείχνουν πως μάλλον ετοιμάζεται για τους Euro5 κανονισμούς, από τώρα. Διάφορα site τις φιλοξενούν με το motorcycle.com  να είναι από τους πρώτους. Δεν είναι πρόωρη μία ετοιμασία για τους Euro5 από τώρα, αντιθέτως απόλυτα λογική, αν δεχτούμε πως η KTM θα θέλει να κρατήσει την εκρηκτική ιπποδύναμη αμετάβλητη, χωρίς να κόψει ούτε μισό άλογο.

Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν και οι αλλαγές που φαίνονται στις εξατμίσεις, με τους λαιμούς να ακολουθούν διαφορετική πορεία, αντί για απόλυτα ευθεία που ήταν οι προηγούμενοι, ώστε να δημιουργηθεί διαδρομή και να φιλοξενηθεί ο τεράστιος πλέον συλλέκτης και καταλύτης. Ταυτόχρονα και το ψυγείο είναι αρκετά μεγαλύτερο. Αυτό χρειαζόταν στο 1290 έτσι κι αλλιώς, ενώ τώρα μπορεί να ευνοεί με την σειρά του και τις εκπομπές ρύπων. Πάντος οι λεπτομέρειες δείχνουν ξεκάθαρα πως ο καταλύτης αυτή την στιγμή έχει το σχήμα και το μέγεθος που του επιτρέπει το στάδιο εξέλιξης που βρίσκεται τώρα, δηλαδή είναι εκεί μονάχα για δοκιμές και σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές πριν το στάδιο παραγωγής που απέχει ακόμη.

Η προσπάθεια που έχει κάνει η KTM, να κρύψει από τα μάτια του κόσμου τις λεπτομέρειες είναι πρωτοφανής, και δεν το συνηθίζει σε αυτό τον βαθμό. Ως πρόσφατο παράδειγμα είναι το 790 Duke, που οι πρώτες κατασκοπευτικές του φωτογραφίες, είχαν λιγότερα καλυμμένα τμήματα, απ’ ότι τώρα το 1290 Super Duke. Αυτό κάνει την φαντασία μας, που διακατέχεται κι από την επιθυμία για μία από τις αγαπημένες μας μοτοσυκλέτες, να φαντάζεται ένα σωρό λόγους, όπως ο μεταβλητός χρονισμός.

Το πλαίσιο είναι επίσης νέο, όπως και το υποπλαίσιο που μοιάζει αλλά δεν ακολουθεί την φιλοσοφία του 790, καθώς εκεί το υποπλαίσιο –όπως και κάθε τι άλλο στην νέα μοτοσυκλέτα- έχει πολλαπλάσιες λειτουργίες. Εδώ δεν μοιάζει να είναι μία τέτοια περίπτωση, με το 790 που πρόσφατα οδηγήσαμε αποκλειστικά στα Κανάρια Νησιά.

Το μονόμπρατσο με μοχλικό είναι επίσης ένα νέο στοιχείο, κι ακόμα κι αν υποθέσουμε πως ο κινητήρας παραμένει σε παρόμοια κατάσταση με τον τωρινό, με αναγκαστικές αλλαγές στην χαρτογράφηση (και στις βαλβίδες αν τελικά υπάρχει μεταβλητός χρονισμός) ακόμα κι έτσι λοιπόν, το Super Duke είναι ήδη αρκετά αλλαγμένο!

Τώρα το θέμα είναι πότε θα το δούμε στην παραγωγή. Υπάρχει μία αρκετά δυνατή πιθανότητα, το μοντέλο να παραμείνει χωρίς αλλαγές, μιας και άλλαξε πολύ πρόσφατα, για ακόμη ένα χρόνο. Μπορεί λοιπόν μέσα στο 2018 να το δούμε ακόμα περισσότερες φορές σε διαφορετικά στάδια εξέλιξης, όχι όμως στο τελικό του στάδιο, μέχρι να έρθει το 2019, ως μοντέλο του 2020. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, πέρα από το γεγονός πως περιμένουμε την KTM να μην απαγοητεύσει με τα νούμερα, κρατώντας το «Θηρίο»… ανήμερο!