Kawasaki ZH2: Το τρίτο video στη σειρά! [video]

Μένουν 13 μέρες μέχρι την επίσημη παρουσίαση
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

10/10/2019

Την πάγια τακτική που ακολουθούν πλέον οι περισσότερες εταιρείες, με τη δημοσίευση αρκετών teaser video πριν την επίσημη παρουσίαση ενός νέου μοντέλου, ακολουθεί και η Kawasaki που μας δίνει νέες πληροφορίες σχετικά με την υπερτροφοδοτούμενη streetfighter που ετοιμάζει. Αυτή τη φορά, το εργοστάσιο από το Akashi αποφάσισε να δώσει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα σχετικά με την εμφάνιση του ΖΗ2, πέρα απ’ το επίσημο όνομα του μοντέλου.

Σχεδιαστικά, το ΖΗ2 ακολουθεί την φιλοσοφία της σειράς Ζ, όμως ο προβολέας διαφοροποιείται ελαφρώς καθώς δείχνει πιο ογκώδης, ενώ διαθέτει και μια μικρή ζελατίνα. Επίσης, το υπερτροφοδοτούμενο Streetfighter της Kawasaki έχει και σέλα για το συνεπιβάτη, τουλάχιστον για όσους είναι αρκετά γενναίοι για να κάτσουν και να τους πάει κάποιος βόλτα...

Είναι ήδη γνωστό, από το προηγούμενο video, πως το ZH2 θα έχει τον κινητήρα και το πλαίσιο που χρησιμοποιούν όλες οι εκδόσεις του Η2, όμως η Kawasaki ούτε τώρα αναφέρθηκε στις επιδόσεις του. Μάλλον κρατά το καλύτερο για το τέλος και θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν το ΖΗ2 θα βρεθεί στην κορυφή από πλευράς ιπποδύναμης κόντρα στις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας της. H Kawasaki πάντως στην περιγραφή του video αναφέρει πως η 23η Οκτωβρίου (η ημερομηνία παρουσίασής του στο Tokyo Motor Show) θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για τα Ζ.

UPDATE:

Το Supercharged “streetfighter” φωτογραφήθηκε στο κουτί του

 

Ετικέτες

Ducati Formula 73: Νέα μοτοσυκλέτα για τα 100 χρόνια της εταιρείας

Φόρος τιμής στην 750 Supersport Desmo
Ducati
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/12/2025

Η Ducati ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο μοντέλο με την ονομασία Formula 73 για το 2026, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 100ή επέτειό της. Το Formula 73 θα βασίζεται στο Ducati Scrambler και όπως υποδηλώνει το όνομά του αναμένεται να είναι ένα αφιερωμένο στο 750 Supersport Desmo που έκανε το ντεμπούτο του το 1973.

Η απόδειξη της ύπαρξης του νέου αυτού μοντέλου μας έρχεται από το California Air Resources Board (CARB), το οποίο πιστοποίησε το Ducati Scrambler του 2026, όμως στην ίδια λίστα βλέπουμε και το Ducati Formula 73 που διακρίνεται στο όνομα με ένα “T”, που υποδηλώνει εκδόσεις που κατασκευάζονται στην Ταϊλάνδη αντί για την Ιταλία.

Ducati

Η μοτοσυκλέτα θα φέρει τον ίδιο V δικύλινδρο κινητήρα 803 κυβικών με του Scrambler, όμως ενδέχεται να έχει διαφορετική εμφάνιση που θα μοιάζει με εκείνη της 750 Supersport Desmo του 1973.

Desmo

Η Ducati ανέπτυξε τη 750 SS Desmo μετά την κατάκτηση της πρώτης και δεύτερης θέσης από τους Paul Smart και Bruno Spaggiari στον πρώτο αγώνα Imola 200 το 1972. Οι Smart και Spaggiari αγωνίστηκαν με μοτοσυκλέτες αγώνων 750 Imola Desmo, τις πρώτες Ducati V-Twin με δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων. Η 750 Supersport Desmo ήταν τότε το πρώτο μοντέλο παραγωγής που χρησιμοποίησε αυτό που θα γινόταν το χαρακτηριστικό σύστημα βαλβίδων της Ducati. Το 1973, ο αγώνας Imola 200 ήταν ο πρώτος γύρος της σειράς FIM Formula 750, εξού και η σύνδεση με το όνομα Formula '73.

Πιθανότατα η Formula '73 θα είναι μία μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής, που ίσως παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες για τα 100ά γενέθλια της Ducati. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει πιθανώς στις αρχές του 2026.

Ετικέτες