Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Υπερτροφοδοτούμενο Kawasaki Z: Παρουσιάζεται εντός έδρας! [video]

Το απόλυτο "Ζ"

Τον περασμένο μήνα η Kawasaki τάραξε τα νερά στη λίμνη των streetfighter μοτοσυκλετών και έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video, προμηνύοντας τον ερχομό μιας νέας Z1000 με υπερτροφοδότηση! Όπως είναι γνωστό αυτά τα video αντί να λύνουν απορίες δημιουργούν περισσότερες, ωστόσο η Kawasaki πριν από λίγες ώρες ανέβασε άλλο ένα video στο διαδίκτυο, δίνοντας με το σταγονόμετρο νέες πληροφορίες για την υπερτροφοδοτούμενη μοτοσυκλέτα της.

New Ultimate Z

Αρχικά, το νέο teaser επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε: Ότι η μοτοσυκλέτα θα παρουσιαστεί στο Tokyo Motor Show, μια μέρα πριν η έκθεση ανοίξει την πόρτα της για το κοινό. Επίσης, παρατηρούμε πως η streetfighter της Kawasaki υιοθετεί αρκετά στοιχεία απ’ το H2, στο οποίο βασίστηκε, πέρα από τον κινητήρα και το πλαίσιο χωροδικτύωμα. Η “γυμνή” έκδοση φέρει το λογότυπο της Kawasaki Heavy Industries –όπως και τα υπόλοιπα μέλη της σειράς Η2- θυμίζοντάς μας πως για τη δημιουργία κυρίως του κινητήρα αλλά και της υπόλοιπης μοτοσυκλέτας, συνεργάστηκαν πολλά τμήματα του Ομίλου, όπως αυτό που είναι υπεύθυνο για την κατασκευή διαστημικών πυραύλων.

Η εισαγωγή του ram-air, που έχουν όλα τα H2, έχει μετακομίσει στην αριστερή πλευρά του "Z", κάνοντας πιο "άγρια" τη σχεδίασή του, όπως αρμόζει στις μοτοσυκλέτες της κατηγορίας. Τα όργανα αποτελούνται από μια έγχρωμη οθόνη και το streetfighter της Kawasaki αναμένεται να έχει όλα τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που διαθέτουν στο “οπλοστάσιό” τους τα H2. Επίσης, το πιθανότερο είναι να διαθέτει και σύστημα συνδεσιμότητας με smartphone, όπως το Kawasaki Versys 1000, παρέχοντας πληροφορίες στον αναβάτη για την κατανάλωση, το πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει, το μέρος που είναι σταθμευμένη η μοτοσυκλέτα αλλά και τις διαδρομές που έχει κάνει.

Το μούτρο εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα και οι προβολείς θυμίζουν περισσότερο αυτούς των Ζ900 και Ζ400 και όχι τους τέσσερις χαρακτηριστικούς LED του Z1000 του 2016. Όπως φαίνεται η Kawasaki θέλει όλα τα μοντέλα της σειράς της να έχουν κοινά στοιχεία στη σχεδίασή τους, ώστε να ξεχωρίζει από μακριά η εταιρική ταυτότητα.

Απομένουν 22 μέρες μέχρι την επίσημη παρουσίαση του νέου υπερτροφοδοτούμενου "Z" στο Tokyo Motor Show και η Kawasaki δεν αναφέρεται καθόλου στην ιπποδύναμη που θα έχει η μοτοσυκλέτα της. Επειδή όμως πρόκειται για ένα μοντέλο της “πράσινης” εταιρείας, που ανέκαθεν κατασκεύαζε μοτοσυκλέτες με τη μεγαλύτερη ισχύ στην κατηγορία τους, έχουμε μεγάλες προσδοκίες για την μοτοσυκλέτα και περιμένουμε να είναι στην κορυφή της λίστας των Streetfighter από πλευράς ιπποδύναμης.

Για να τα καταφέρει θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια στρατιά από “σκληροπυρηνικές” streetfighter όπως τα KTM Super Duke 1290, Aprilia Tuono 1100 Factory, Ducati Streetfighter V4S και MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro. Μάλιστα, οι εταιρείες των δύο τελευταίων έχουν αρχίσει ήδη να “κονταροχτυπιούνται” με ηχηρές δηλώσεις, πως έχουν τα σκήπτρα της πιο δυνατής Streetfighter. Το εργοστάσιο από το Akashi έχει τη δυνατότητα να βάλει το "Ζ" πάνω από αυτά, με περίσσεια ευκολία, αφού με μια απλή ρύθμιση της μονάδας ελέγχου, η ιπποδύναμη μπορεί φτάσει και τους 231 ίππους που έχει αυτή τη στιγμή το H2 SX… Ωστόσο, αυτό δεν είναι το απόλυτο κριτήριο για το ποια είναι καλύτερη.

Τώρα, το πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά θα το μάθουμε σε λίγες μέρες, όμως δεδομένου ότι βασίζεται στη σειρά H2 που είναι χρόνια στην αγορά, είναι πολύ πιθανό να το δούμε στον κατάλογο της Kawasaki το 2020.

Tags: