Νέο Kawasaki Z1000 2020 με υπετροφοδότηση! [VIDEO]

Ένα γυμνό H2 για τρελές σούζες!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

17/9/2019

Η Kawasaki μας έχει συνηθίσει σε teaser video, που όταν τα παρακολουθείς σου αφήνουν περισσότερα ερωτηματικά απ’ ότι δίνουν απαντήσεις, όμως αυτή τη φορά κατάφερε μέσα σε έντεκα δευτερόλεπτα να δώσει όλες τις σημαντικές πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Ένα τεράστιο “Z” μας λέει πως η νέα μοτοσυκλέτα θα είναι γυμνή και η φτερωτή του υπερσυμπιεστή μας ξεκαθαρίσει πως ο κινητήρας θα είναι από την οικογένεια των H2. Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι πως στην έκθεση του Τόκιο, απέναντι στο νέο Honda CBR 1000 RR, η Kawasaki θα έχει το νέο Z 1000 με τουλάχιστον 200 “υπερτροφοδοτούμενους” ίππους.

Λέμε “τουλάχιστον 200” διότι ακόμα δεν ξέρουμε αν θα έχει την έκδοση με τα 200 άλογα της τουριστικής SX ή την έκδοση του street legal H2 με τα 231 άλογα. Έτσι κι αλλιώς, χάρη στον μηχανικό υπερσυμπιεστή με πλανητικό κιβώτιο, είναι εύκολο για την Kawasaki να βγάλει όσα άλογα θέλει με μια απλή ρύθμιση της πίεσης. Το σίγουρο είναι πως η πράσινη εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της και κυρίως στη βελτίωση αυτής της τεχνολογίας. Από το 2015 που είχαμε οδηγήσει το H2R έως και σήμερα, η Kawasaki έχει επανασχεδιάσει πολλές λεπτομέρειες στην τροφοδοσία των H2. Από τα 200 άλογα της πρώτης Η2, φτάσαμε στα 231 στο μοντέλο του 2019, ενώ προστέθηκε και η έκδοση των 200 ίππων της τουριστικής SX, που έχει διαφορετικούς εκκεντροφόρους και γενικά διαχειρίζεται την ροή του αέρα στην κεφαλή με σκοπό την οικονομία κατανάλωσης καυσίμου.    

  

Το αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον, για να δούμε πώς θα σταθεί απέναντι στους υπόλοιπους εκπροσώπους των streetfighter, των μεγάλων γυμνών μοτοσυκλετών. Μία κατηγορία καθαρά "Ευρωπαϊκή" που οι πωλήσεις της σημειώνονται κυρίως εδώ...

CFMOTO 675NK - Νέο χρώμα εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά GP

Τα χρώματα της εκλεκτής έκδοσης 675NK GP εξαπλώνονται και στη βασική γκάμα του μοντέλου.
cfmoto-675nk
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/6/2026

Η CFMOTO ανακοίνωσε έναν νέο χρωματισμό για το 675ΝΚ, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στους δύο υπάρχοντες, τον λευκό (Glacier White) και τον γκρίζο (Tundra Grey).

Η νέα απόχρωση έχει ως βάση το μαύρο χρώμα σε συνδυασμό με γαλάζιο, δηλαδή τα χρώματα που χαρακτηρίζουν τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της CFMOTO σε Moto2 και Moto3.

cfmoto 675nk gp
Το πρωτότυπο CFMOTO 675NK GP όπως είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA

Πέραν της εμφάνισης δεν προκύπτει καμιά άλλη διαφορά στο μοντέλο, ενώ ο χρωματισμός αυτός εμφανώς βασίζεται στο πρωτότυπο 675NK GP που είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην EICMA, χωρίς βέβαια τα εκλεκτά καλούδια που έλαμπαν πάνω του, όπως οι δαγκάνες GP4-MotoGP της Brembo και οι αναρτήσεις της Ohlins. Διατηρεί πάντως το λογότυπο Aspar Team στα πλανά του ψυγείου, δηλώνοντας ευθέως τη διασύνδεση με τα αγωνιστικά χρώματα του MotoGP.

CFMOTO

Προς το παρόν δεν γίνεται αναφορά στο πότε θα περάσει στην παραγωγή αυτό το νέο χρώμα, καθώς ακόμη δεν έχει ενταχθεί ούτε στην κινέζικη ιστοσελίδα της CFMOTO. Πιθανότατα θα ενταχθεί στη γκάμα του μοντέλου κάποια στιγμή αργότερα φέτος στην Κίνα, για να έρθει στα μέρη μας από το 2027.

 

Ετικέτες