Νέο Kawasaki Z1000 2020 με υπετροφοδότηση! [VIDEO]

Ένα γυμνό H2 για τρελές σούζες!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

17/9/2019

Η Kawasaki μας έχει συνηθίσει σε teaser video, που όταν τα παρακολουθείς σου αφήνουν περισσότερα ερωτηματικά απ’ ότι δίνουν απαντήσεις, όμως αυτή τη φορά κατάφερε μέσα σε έντεκα δευτερόλεπτα να δώσει όλες τις σημαντικές πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Ένα τεράστιο “Z” μας λέει πως η νέα μοτοσυκλέτα θα είναι γυμνή και η φτερωτή του υπερσυμπιεστή μας ξεκαθαρίσει πως ο κινητήρας θα είναι από την οικογένεια των H2. Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι πως στην έκθεση του Τόκιο, απέναντι στο νέο Honda CBR 1000 RR, η Kawasaki θα έχει το νέο Z 1000 με τουλάχιστον 200 “υπερτροφοδοτούμενους” ίππους.

Λέμε “τουλάχιστον 200” διότι ακόμα δεν ξέρουμε αν θα έχει την έκδοση με τα 200 άλογα της τουριστικής SX ή την έκδοση του street legal H2 με τα 231 άλογα. Έτσι κι αλλιώς, χάρη στον μηχανικό υπερσυμπιεστή με πλανητικό κιβώτιο, είναι εύκολο για την Kawasaki να βγάλει όσα άλογα θέλει με μια απλή ρύθμιση της πίεσης. Το σίγουρο είναι πως η πράσινη εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της και κυρίως στη βελτίωση αυτής της τεχνολογίας. Από το 2015 που είχαμε οδηγήσει το H2R έως και σήμερα, η Kawasaki έχει επανασχεδιάσει πολλές λεπτομέρειες στην τροφοδοσία των H2. Από τα 200 άλογα της πρώτης Η2, φτάσαμε στα 231 στο μοντέλο του 2019, ενώ προστέθηκε και η έκδοση των 200 ίππων της τουριστικής SX, που έχει διαφορετικούς εκκεντροφόρους και γενικά διαχειρίζεται την ροή του αέρα στην κεφαλή με σκοπό την οικονομία κατανάλωσης καυσίμου.    

  

Το αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον, για να δούμε πώς θα σταθεί απέναντι στους υπόλοιπους εκπροσώπους των streetfighter, των μεγάλων γυμνών μοτοσυκλετών. Μία κατηγορία καθαρά "Ευρωπαϊκή" που οι πωλήσεις της σημειώνονται κυρίως εδώ...

Bimota BX 450 – Μπαίνει στην παραγωγή η πρώτη της Off-Road μοτοσυκλέτα

Σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένα κομμάτια
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Πρόκειται για ένα “παλιό” νέο, αφού η Bimota BX 450 παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην EICMA του 2022 και το 2024 συμμετείχε στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Enduro, κατακτώντας τον τίτλο στην κατηγορία Raid TT. Τώρα η ιταλική εταιρεία μπαίνει στην τελική φάση του project με την παραγωγή της μοτοσυκλέτας.

Η πρώτη Off-Road μοτοσυκλέτα της Bimota βασίζεται στον κινητήρα και το πλαίσιο της KX 450 της Kawasaki, εταιρείας που κατέχει ποσοστό 49,9% της ιταλικής φίρμας από το 2019. Ο τετράχρονος υγρόψυκτος κινητήρας είναι χωρητικότητας 449 κυβικών και συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο, ενώ το πλαίσιο είναι αλουμινένιο και περιμετρικό.

Bimota

Η BX 450 φέρει μπροστά ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 49 mm με διαδρομή 305 mm και μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ με διαδρομή 307 mm πίσω που συνεργάζεται με ρυθμιζόμενο μοχλικό σύστημα Uni-Trak.

Στο σύστημα πέδησης βρίσκουμε δίσκο 270 mm που συνδυάζεται με διπίστονη δαγκάνα της Brembo μπροστά και δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 110,2 κιλά χωρίς υγρά, με το ντεπόζιτο να είναι χωρητικότητας 10,7 λίτρων.

Bimota

Στο θέμα του εξοπλισμού η Bimota διαθέτει δύο διαφορετικούς χάρτες, 10 επίπεδα traction control, launch control και σύστημα εξάτμισης Akrapovic. Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε περιορισμένα κομμάτια από τον Μάϊο και η τιμή της δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ετικέτες