Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MV Agusta Brutale 1000 Serie Oro: Ξεκίνησε η παραγωγή [video]

Η πιο ισχυρή naked μοτοσυκλέτα

Η Brutale 1000 Serie Oro παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρσι το Νοέμβριο στην EICMA και προκάλεσε αρρυθμίες σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης, που την ψήφισαν ως “Η Ομορφότερη Μοτοσυκλέτα της Έκθεσης”. Κάτι απόλυτα λογικό αν αναλογιστούμε το πόσο αρμονικά δένουν μεταξύ τους οι γραμμές της σιλουέτας της. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και η "χρυσή" έκδοση της Brutale 1000 Serie Oro μπήκε στη γραμμή παραγωγής. Μόλις βγουν τα 300 αντίτυπα, θα σταματήσει η παραγωγή της Oro και θα ξεκινήσει εκείνη της πιο ‘προσιτής’ έκδοσης, που θα κοστίζει στην Ιταλία κάτω από €30.000.

Η Brutale 1000 Serie Oro θα βρίσκεται στις αντιπροσωπείες της MV Agusta, απ’ τον ερχόμενο Οκτώβριο και όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες έχει ξεκινήσει η δημιουργία των μοντέλων προπαραγωγής. Μέχρι τη στιγμή που θα βγει απ’ τη γραμμή παραγωγής η Ducati Streetfighter V4S (πάνω στην οποία έχασε τη ζωή του ο Carlin Dunne στο Pikes Peak και η διοργάνωση αποφάσισε του χρόνου να μην τρέξουν μοτοσυκλέτες στην ανάβαση) και να επιβεβαιωθεί η ιπποδύναμής της, η naked μοτοσυκλέτα της MV Agusta θα έχει τα σκήπτρα της δυνατότερης της κατηγορίας της με την ισχύ της να φτάνει στους 212 ίππους στις 13.450 στροφές μόλις εξοπλιστεί με το αγωνιστικό κιτ! Η Brutale 1000 Serie είναι ένα πραγματικό κόσμημα τόσο εμφανισιακά όσο και τεχνολογικά, καθώς διαθέτει τον επανασχεδιασμένο τετρακύλινδρο κινητήρα της MV Agusta, με νέο σύστημα λίπανσης.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brian Gillen (@brian.gillen73) στις

 

Επίσης, στο τομέα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων το μενού του είναι υπερπλήρες, ώστε να χαλιναγωγηθεί καλύτερα η τεράστια ιπποδύναμη, κάτι που είναι πλέον εφικτό απ’ τη χρήση της μονάδας IMU και του ride by wire ψεκασμού. Το πακέτο των ηλεκτρονικών βοηθημάτων περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο traction control οκτώ επιπέδων, σύστημα ελέγχου φρένου του κινητήρα, anti-wheel control, το οποιό δοκιμάζει στο video ο Brian Gillen, Τεχνικός Διευθυντής της MV Agusta, powershifter και cornering ABS 9 Plus Race Mode της Bosch. Στο τεύχος Σεπτεμβρίου του ΜΟΤΟ που θα κυκλοφορήσει, θα έχουμε το αναλυτικό άρθρο απ’ την παρουσίαση της πανίσχυρης naked της MV Agusta.