MV Agusta - Τα μοντέλα του 2024

Επίσημο έγγραφο τεχνικών προδιαγραφών δείχνει τα επερχόμενα μοντέλα της MV Agusta
MV Agusta 2024
Από το

motomag

5/5/2023

Έγγραφο που κατατέθηκε στις Η.Π.Α. και στη National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), αποκάλυψε τα μελλοντικά μοντέλα της MV Agusta για το 2024.

Είχατε διαβάσει στο ΜΟΤΟ, πως στις 29 Δεκεμβρίου του 2022, το δικαστήριο του Varese εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η MV Agusta έχει πληρώσει όλα τα χρέη της, και έχει καλύψει όλες τις υποχρεώσεις που είχε στους πιστωτές της. Υπό την ηγεσία του CEO Timur Sardarov, πλέον η MV Agusta η οποία έχει ως στρατηγικό συνεργάτη την KTM AG ατενίζει το μέλλον πιο αισιόδοξα και αυτό φαίνεται και από ένα έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας το οποίο αποκαλύπτει τη μελλοντική γκάμα της εταιρείας.

MV Agusta 2024

Πιο συγκεκριμένα, έγγραφο που κατατέθηκε στην Εθνική Υπηρεσία NHTSA, που είναι υπεύθυνη μεταξύ άλλων για τις τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας οχημάτων, και για την έγκριση της κυκλοφορίας τους, φανερώνει τα μελλοντικά σχέδια της MV Agusta.

Dragster RR

Στο εν λόγω έγγραφο βλέπουμε στη σειρά "B1" (naked / fighter μοντέλα) να υπάρχουν δύο νέες μοτοσυκλέτες με ονομασία Brutale 950 και Dragster 950. Αυτά τα δύο μοντέλα, θα συμπληρώσουν τα γνωστά τρικύλινδρα μοντέλα Brutale Rosso, Dragster Rosso, Brutale RR και Dragster RR. Δεδομένου ότι τα τρέχοντα τρικύλινδρα μοντέλα Brutale και Dragster χρησιμοποιούν τον κινητήρα των 798 κ. εκ., το όνομα "950" αποκαλύπτουν τη χρήση κινητήρα μεγαλύτερου κυβισμού. Η MV Agusta η οποία έχει ήδη παρουσιάσει έναν τρικύλινδρο κινητήρα 931 κ. εκ. απόδοσης 124 ίππων, ο οποίος εφοδιάζει το Lucky Explorer 9.5. Παρόλο που η μέγιστη ιπποδύναμη είναι μικρότερη από τους 140 hp των πιο δυνατών Dragster και Brutale 800 μοντέλων, ο κινητήρας είχε πιο ήπια ρύθμιση για τον χαρακτήρα του Explorer. Έτσι αναμένουμε διαφορετική ρύθμιση και μεγαλύτερη ιπποδύναμη για τα νέα 950 μοντέλα. Αν και δεν υπάρχει καμία αναφορά για μια σπορ μοτοσυκλέτα F3 950 ή για τις εκδόσεις "950" της Superveloce ή της Turismo Veloce, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι και οι δύο θα αποκτήσουν μια παρόμοια αναβάθμιση κινητήρα στο μέλλον.

Superveloce

Στη συνέχεια στο έγγραφο παρατηρούμε ακόμη ένα νέο μοντέλο στη σειρά F1 (sport μοντέλα), με ονομασία Superveloce 98 Edizione Limitata το οποίο θα συμπληρώσει τα Superveloce 800, Superveloce Alpine και Superveloce Ago. Η ονομασία 98 Edizione Limitata πιθανότατα να παραπέμπει στην αναγέννηση της MV Agusta 25 χρόνια πριν με την F4 του 1998. Αν είναι έτσι, αναμένουμε να δούμε τη μοτοσυκλέτα σε κόκκινη-ασημί διχρωμία, όπως του εμβληματικού μοντέλου του Tamburini.

Lucky Explorer 9.5

Στη σειρά Ε1 (Enduro / On-Off) έχουμε εκπλήξεις, καθώς αν θυμάστε από τη συνέντευξη του Stefan Pierer στον συνεργάτη του ΜΟΤΟ Alan Cathcart, ο ισχυρός άνδρας του Pierer Group είχε δηλώσει πως η MV Agusta δεν πρόκειται να βγάλει το μικρό Lucky Explorer 5.5 στην παραγωγή, ενώ το Lucky Explorer 9.5 θα έμπαινε στον πάγο “γιατί η αγορά δεν χρειάζεται αυτή την στιγμή ακριβές Adventure μοτοσυκλέτες που επικεντρώνονται στο χώμα, αλλά κυρίως όμως δεν το χρειάζεται η MV Agusta στην γκάμα της, αν αυτή η γκάμα δεν επεκταθεί πρώτα καλύπτοντας τους παραδοσιακούς τομείς ενασχόλησης της MV Agusta”. Θυμίζουμε πως η PIERER Mobility AG πλέον κατέχει το 25.1% της MV Agusta, ενώ παράλληλα δυο μέλη της ΚΤΜ βρίσκονται στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας από το Βαρέζε.

Κι αν ο Pierer διατεινόταν πως τα Explorer μοντέλα των Ιταλών δεν είχαν θέση στη γκάμα τους, να τώρα που η MV Agusta καταθέτει έγγραφα όχι για μία αλλά για τρεις εκδόσεις του Lucky Explorer 9.5 στις Η.Π.Α.! Εδώ κρύβεται σίγουρα ένα power-play / μπρα ντε φερ μεταξύ των Pierer & Sardarov, και αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην “οικογενειακή” αυτή κόντρα.

Lucky Explorer

Επιστρέφοντας στα μοντέλα της MV Agusta για το 2024, στην κατηγορία On-Off, βλέπουμε χαρτιά για τη βασική έκδοση του Lucky Explorer 9.5, ενώ δίπλα της βρίσκονται δύο νέες εκδόσεις με υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού και ονομασίες LXP Orioli και LXP Premium. Η πρώτη έκδοση Lucky Explorer Orioli παραπέμπει στον θρυλικό αγωνιζόμενο Edi Orioli που είχε κερδίσει 4 φορές το Rally Dakar, δυο εξ αυτών με οποίος είναι ένας θρύλος των δύο τροχών καθώς έχει κερδίσει τον διάσημο αγώνα τέσσερις φορές, δυο εξ αυτών με Cagiva Elefant με χορηγό τη Lucky Strike, τη μοτοσυκλέτα που “γέννησε” το MV Agusta Lucky Explorer 9.5. Η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται να διαθέτει περισσότερο σκληροπυρηνικό εξοπλισμό με στόχο την εκτός δρόμου απόδοση, ενώ η έκδοση Lucky Explorer Premium αναμένεται να έρχεται φορτωμένη με μπόλικο επίσημο έξτρα εξοπλισμό.

Superveloce Serio Oro

Στη σειρά Β7, στην οποία υπάρχουν οι τετρακύλινδρες προτάσεις 1.000 κ. εκ. της MV Agusta θα βρούμε δύο νέες προτάσεις, τις Superveloce 1000 R και Superveloce 1000 S. Αυτές οι δύο εκδόσεις θα πλαισιώσουν τις Brutale 1000 RR, Brutale 1000 RS, Brutale 1000 RR Nurburgring, Rush, Rush 1000 και τη Superveloce 1000 Serie Oro που παρουσιάστηκε στην EICMA 2022 σε μορφή προ-παραγωγής. Όσον αφορά στην Superveloce 1000 Serie Oro (το κορυφαίο ρετρό σπορ μοντέλο της φίρμας με τετρακύλινδρο κινητήρα και 208 hp!), αυτή βρίσκεται στα χαρτιά που κατέθεσε στην NHTSA η MV Agusta, ως μοντέλο παραγωγής.

921S

Στην τελευταία σειρά του εγγράφου αυτή της J1, βλέπουμε δύο μοντέλα με ονομασία 921 S και 921 GT τα οποία θα είναι δύο νέα ρετρό (tech-retro τα αποκαλεί η ίδια η εταιρεία) μοντέλα.

921 engine

Η μονόσελη 921 S η οποία παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο πέρυσι, διαθέτει μια νέα έκδοση του τετρακύλινδρου κινητήρα 921 κ. εκ., ενώ το στυλ της μοτοσυκλέτας αποτίει φόρο τιμής στην 750S της δεκαετίας του 1970. Η 921 GT θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα, αλλά με σχεδίαση που θα είναι πιο κοντά στην παλιά 750 GT του 1972-74. Ουσιαστικά, είναι πιθανό να είναι μια έκδοση της 921 S με σέλα συνεπιβάτη καθώς και κάγκελα προστασίας.

Ετικέτες

Kawasaki Vulcan S 2024: Με νέους χρωματισμούς

Χρησιμοποιώντας τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Versys 650
motomag Kawasaki Vulcan S 2024: Με νέους χρωματισμούς
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/10/2023

To μεσαίου κυβισμού cruiser Vulcan S της Kawasaki για το 2024 παραμένει δίχως αλλαγές όσον αφορά τα μηχανικά του μέρη, ωστόσο αποκτά ακόμη έναν χρωματικό συνδυασμό φτάνοντας πλέον τους τρεις.

Η Kawasaki η οποία παρουσίασε το Versys 650 του 2024 το οποίο δεν έχει καμία αλλαγή στα μηχανικά μέρη παρά μόνο χρωματικές αλλαγές, έδωσε στη δημοσιότητα και το Vulcan S της νέας χρονιάς το οποίο χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Versys 650 και -όπως μπορείτε να μαντέψετε- έχει και αυτό μονάχα αλλαγές στα χρώματα για το 2024. Στους δύο χρωματισμούς Metallic Flat Spark Black και Metallic Matte Carbon Gray/Ebony έρχεται να προστεθεί ο νέος Pearl Matte Sage Green/Metallic Flat Spark Black, με τους υποψήφιους πελάτες να έχουν πλέον ακόμη μία επιλογή για να καλύψει το γούστο τους.

Kawasaki Vulcan S 2024

Όσον αφορά τον κινητήρα αυτός είναι ο δικύλινδρος εν σειρά χωρητικότητας 649 κ. εκ. απόδοσης 61 ίππων, με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει το Kawasaki Ergo-Fit -το τιμόνι και η θέση της σέλας μπορούν να ρυθμιστούν σε τρεις θέσεις-, το παράκεντρα τοποθετημένο μονό πίσω αμορτισέρ με μοχλικό καθώς και το δικάναλο ABS. Η Kawasaki ταυτόχρονα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα έξτρα εξοπλισμού για το Vulcan S.

Kawasaki Vulcan S 2024
Ετικέτες