Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Νmoto Nostalgia: Έργο τέχνης! [Video]

Σε περιορισμένο αριθμό η παραγωγή του

Μετά το επιτυχημένο ντεμπούτο της στο International Motorcycle Show της Νέας Υόρκης, η Nmoto Nostalgia μπαίνει στην παραγωγή, έστω και σε περιορισμένο αριθμό κομματιών. Η ανταπόκριση του κοινού στην Έκθεση της Νέας Υόρκης ήταν μαζική, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδρυτή της Nmoto, Alexander Niznik. Το ενδιαφέρον από τα μέσα και το κοινό ήταν τεράστιο, με εξαιρετικά θετική απήχηση, ενώ είναι αρκετοί αυτοί που έκαναν ήδη παραγγελία, μεταξύ των οποίων ο πολύ γνωστός τραγουδιστής Billy Joel και o διάσημος ιστορικός της BMW, Peter Nettesheim.


Η Nmoto Nostalgia είναι μια μοναδική μοτοσυκλέτα, εμπνευσμένη από το θρυλικό BMW R7, που έχει ως βάση της ένα R NineT στο οποίο προσαρμόστηκαν 96 χειροποίητα εξαρτήματα, προκειμένου να δημιουργηθεί αυτό το αποτέλεσμα. Ολόκληρο το κοστούμι είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου, με σχεδίαση που ακολουθεί τα πρότυπα της Art Deco, καταφέρνοντας έτσι να διαθέτει μικρότερο συνολικό βάρος (205kg) τόσο από το R NineT όσο και από το πρωτότυπο R7 του 1934. Ο κινητήρας των 1.170cc του αποδίδει 110 ίππους και η τελική ταχύτητα που ανακοινώνει η Nmoto φτάνει τα 225km/h.


Η σέλα είναι ρυθμιζόμενη σε τέσσερις θέσεις (από 737mm έως 813mm), ενώ παρά την vintage εμφάνιση, η Nostalgia βρίθει σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων, όπως είναι το ABS, ο keyless διακόπτης, τα LED φλας και πίσω φωτιστικό σώμα, οι ψηφιακές ενδείξεις που συνδυάζονται αρμονικά με το ρετρό όργανο, το σταμπιλιζατέρ τιμονιού και οι τετραέμβολες δαγκάνες της Brembo. Το διάστημα που μεσολάβησε από την κατασκευή του πρωτότυπου μέχρι την ανακοίνωση για την έναρξη της παραγωγής ήταν μόλις εννέα μήνες, ένα πραγματικά εντυπωσιακό νούμερο αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλά από τα εξαρτήματα (74 τον αριθμό) κατασκευάστηκαν από την ίδια την Nmoto. Σ' αυτά συμπεριλαμβάνονται το αλουμινένιο ρεζερβουάρ των 12 λίτρων και οι εξατμίσεις που θυμίζουν μια παραλλαγή των αντίστοιχων "fish tail". Επίσης, ολόκληρο το κύκλωμα των ηλεκτρικών έπρεπε να επανασχεδιαστεί, ενώ η Nmoto είναι η μοναδική μέχρι στιγμής εταιρεία που έχει καταφέρει να χρησιμοποιεί τα στάνταρ ηλεκτρικά του R NineT σε συνδυασμό με after market χειριστήρια στο τιμόνι.


Πέρα όμως από το εντυπωσιακό ολόκληρης της κατασκευής, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που δεν αφήνουν το μάτι να ξεκολλήσει πάνω από την Nostalgia, όπως η δερμάτινη σέλα που ταιριάζει απόλυτα με τα επίσης δερμάτινα γκριπ, τα οποία ακολουθούν το ίδιο πατρόν στις ραφές. Οι ανάποδες μανέτες προσθέτουν μια ακόμη ρετρό πινελιά, ενώ το ρυθμιζόμενο αμορτισέρ είναι πολύ καλά κρυμμένο πίσω από το αλουμινένιο κοστούμι.
Δείτε το video της παρουσίασης του Nostalgia με όλες τις εντυπωσιακές λεπτομέρειές του:

Nostalgia Motorcycle BMW R nineT BMW R7 by Nmoto Design

Για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν μια… παραγγελία, η Nmoto ανακοινώνει ότι η τιμή της Nostalgia ανέρχεται στα 49.500 δολάρια (43.793 ευρώ) και υπάρχει αναμονή από τρεις έως έξι μήνες προκειμένου να φτάσει στα χέρια σας η μοτοσυκλέτα, η οποία διατίθεται σε 11 διαφορετικούς, χρωματικούς συνδυασμούς.
Στο παρακάτω video μπορείτε να απολαύσετε το Nostalgia στο… φυσικό του περιβάλλον:

Nostalgia in motion