Ο μαχαραγιάς του Jaipur και το νέο Royal Enfield Classic 350 [VIDEO]

Βασιλικότερο του Βασιλέως το εξεζητημένο αισθητικά βίντεο, με αριστοκρατικά Βρετανικά και Ινδικά στοιχεία
Ο Μαχαραγιάς του Jaipur και το Royal Enfield Classic 350
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/8/2024

Η κατοχή της Ινδίας από τους Άγγλους άφησε ανεξίτηλο σημάδι στη δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, εμποτίζοντας σχεδόν τα πάντα με ένα μοναδικό μείγμα κουλτούρας. Κάπως έτσι το προωθητικό βίντεο της νέας Royal Enfield  Classic 350 συνδυάζει αριστοκρατικό Βρετανό-Ινδικό στιλ χρησιμοποιώντας ρούχα και αξεσουάρ εποχής, ενώ γυρίστηκε στο ανάκτορο του Windsor στη Βρετανία, με πρωταγωνιστή εκτός από την κλασική μοτοσυκλέτα τον Ινδό γαλαζοαίματο Padmanabh Singh, ανεπίσημο μαχαραγιά του Jaipur!

Στο βίντεο ο Padmanabh Singh, δισέγγονος του τελευταίου Μαχαραγιά του Jaipur, ανεπίσημος Μαχαραγιάς ο ίδιος (οι τίτλοι ευγενείας έχουν καταργηθεί στην Ινδία από το 1971), διάσημος παίχτης polo και μέλος της high-society της Ινδίας, ποζάρει στο αρχοντικό του Windsor, ενώ δίπλα στα αρχοντικά αξεσουάρ του, βρίσκεται σε εξέχουσα θέση και η νέα Royal Enfield Classic 350 που κάνει το ντεμπούτο της την 1η Σεπτεμβρίου του 2024.

Royal Enfield Classic 350

Η νέα Classic 350 έχει δεχθεί μικρή αναβάθμιση συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο που εμφανίστηκε το 2021, με αισθητικό φρεσκάρισμα και νέα χρώματα, full-LED φώτα, ρυθμιζόμενες μανέτες, USB θύρα φόρτισης, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις Stealth και Emerald διαθέτουν το Tripper που προσφέρει Turn-by-turn πλοήγηση στον στάνταρ εξοπλισμό. Ο αερόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας των 349 κ.εκ. και των 20,2 hp παραμένει ως είχε.

Ετικέτες

Bimota BX 450 – Μπαίνει στην παραγωγή η πρώτη της Off-Road μοτοσυκλέτα

Σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένα κομμάτια
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

20/3/2026

Πρόκειται για ένα “παλιό” νέο, αφού η Bimota BX 450 παρουσιάστηκε πρώτη φορά στην EICMA του 2022 και το 2024 συμμετείχε στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Enduro, κατακτώντας τον τίτλο στην κατηγορία Raid TT. Τώρα η ιταλική εταιρεία μπαίνει στην τελική φάση του project με την παραγωγή της μοτοσυκλέτας.

Η πρώτη Off-Road μοτοσυκλέτα της Bimota βασίζεται στον κινητήρα και το πλαίσιο της KX 450 της Kawasaki, εταιρείας που κατέχει ποσοστό 49,9% της ιταλικής φίρμας από το 2019. Ο τετράχρονος υγρόψυκτος κινητήρας είναι χωρητικότητας 449 κυβικών και συνδυάζεται με 5τάχυτο κιβώτιο, ενώ το πλαίσιο είναι αλουμινένιο και περιμετρικό.

Bimota

Η BX 450 φέρει μπροστά ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 49 mm με διαδρομή 305 mm και μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ με διαδρομή 307 mm πίσω που συνεργάζεται με ρυθμιζόμενο μοχλικό σύστημα Uni-Trak.

Στο σύστημα πέδησης βρίσκουμε δίσκο 270 mm που συνδυάζεται με διπίστονη δαγκάνα της Brembo μπροστά και δίσκο 240 mm με μονοπίστονη δαγκάνα πίσω. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 110,2 κιλά χωρίς υγρά, με το ντεπόζιτο να είναι χωρητικότητας 10,7 λίτρων.

Bimota

Στο θέμα του εξοπλισμού η Bimota διαθέτει δύο διαφορετικούς χάρτες, 10 επίπεδα traction control, launch control και σύστημα εξάτμισης Akrapovic. Η μοτοσυκλέτα αναμένεται να είναι διαθέσιμη σε περιορισμένα κομμάτια από τον Μάϊο και η τιμή της δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ετικέτες