Royal Enfield Himalayan 450 – Το πρώτο επίσημο teaser VIDEO

Έτοιμο για την έκθεση της EICMA τον Νοέμβριο
Royal Enfield Himalayan 450
Από το

motomag

21/8/2023

Με ένα μικρής διάρκειας βίντεο η Royal Enfield μας προετοιμάζει για την έλευση του επερχόμενου Himalayan 450, για το οποίο είχατε διαβάσει στο περιοδικό MOTO.

Η Royal Enfield εδώ και αρκετό διάστημα εξελίσσει το επερχόμενο Himalayan 450, το οποίο κατά καιρούς έχει φωτογραφηθεί κατά τη διάρκεια δοκιμών. Πλέον εκτός από spy pics έχουμε και βίντεο έστω και μικρής διάρκειας από το νέο αυτό μοντέλο της βρετανικής εταιρείας. Στο teaser βίντεο βλέπουμε δύο μοτοσυκλέτες RE Himalayan 450 να κατευθύνονται στην πόλη Manali -οι συντεταγμένες 32.2432° N 77.1892° E οδηγούν σε αυτό το σημείο στον χάρτη- της Βόρειας Ινδίας εκεί όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και το Himalayan 411.

Royal Enfield Himalayan 450

Μπορεί να μην αναφέρονται τεχνικά χαρακτηριστικά ωστόσο γνωρίζουμε πως το Royal Enfield Himalayan 450, θα έχει υγρόψυκτο κινητήρα που έχει κλίση προς τα εμπρός και θα αποδίδει περίπου 40 ίππους σε σχέση με τους 24 που αποδίδει το τωρινό αερόψυκτο Himalayan 411. Το νέο μοντέλο θα έχει ανεστραμμένο πιρούνι το οποίο για πρώτη φορά θα μπει σε μοτοσυκλέτα της RE, με τις διαδρομές των αναρτήσεων να είναι μεγάλες για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην εκτός δρόμου χρήση. Οι ακτινωτοί τροχοί είναι 21 και 17 ιντσών ενώ εκατέρωθεν του ρεζερβουάρ βρίσκουμε προστατευτικά κάγκελα τα οποία με την διάταξη που έχουν θα μπορούν να φορτωθούν από τον αναβάτη, προστατευτική ποδιά στον κινητήρα δεν υπάρχει ενώ δεν βλέπουμε να υπάρχει ούτε σχάρα ωστόσο είμαστε σίγουροι πως αυτές οι προσθήκες θα είναι διαθέσιμες στο μοντέλο που θα βγει στην παραγωγή.

Το ρεζερβουάρ αναμένεται να έχει αυξημένη χωρητικότητα από τα 15 λίτρα του Himalayan 411, ενώ δείχνει να επεκτείνεται και κάτω από τη σέλα του αναβάτη η οποία είναι ξεχωριστή για αναβάτη και συνεπιβάτη, ενώ δεν δείχνει ιδιαίτερα ψηλή. Το Royal Enfield Himalayan 450 απέκτησε και αυτό ψηλό φτερό –όπως το Himalayan 411- καθώς το είχαμε δει σε κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μόνο με χαμηλό φτερό, νέα είναι και η εξάτμιση με κοντό και χοντρό σιγαστήρα, ενώ ο καταλύτης φροντίζει να συμμορφώνεται το μοντέλο με τις Euro 5 προδιαγραφές. Τα όργανα συμβαδίζουν με τα πρότυπα του Himalayan 411 δηλαδή έχουμε μια μεγάλη στρογγυλή οθόνη, ενώ η μοτοσυκλέτα θα διαθέτει σίγουρα Turn-by-turn πλοήγηση όπως και ο προκάτοχος της.

Royal Enfield Himalayan 450

Καθώς περνούν οι μέρες θα έχουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες για το νέο αυτό μοντέλο της Royal Enfield, ενώ μένει να δούμε αν το Himalayan 450 θα αντικαταστήσει το Himalayan 411, ή αν θα αποτελέσει το ακριβότερο και πιο ικανό μοντέλο εκτός δρόμου κυρίως, με το 411 να παραμένει στη γκάμα της εταιρείας ως το βασικό μοντέλο της σειράς.

 

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες