Royal Enfield Himalayan 450 – Το πρώτο επίσημο teaser VIDEO

Έτοιμο για την έκθεση της EICMA τον Νοέμβριο
Royal Enfield Himalayan 450
Από το

motomag

21/8/2023

Με ένα μικρής διάρκειας βίντεο η Royal Enfield μας προετοιμάζει για την έλευση του επερχόμενου Himalayan 450, για το οποίο είχατε διαβάσει στο περιοδικό MOTO.

Η Royal Enfield εδώ και αρκετό διάστημα εξελίσσει το επερχόμενο Himalayan 450, το οποίο κατά καιρούς έχει φωτογραφηθεί κατά τη διάρκεια δοκιμών. Πλέον εκτός από spy pics έχουμε και βίντεο έστω και μικρής διάρκειας από το νέο αυτό μοντέλο της βρετανικής εταιρείας. Στο teaser βίντεο βλέπουμε δύο μοτοσυκλέτες RE Himalayan 450 να κατευθύνονται στην πόλη Manali -οι συντεταγμένες 32.2432° N 77.1892° E οδηγούν σε αυτό το σημείο στον χάρτη- της Βόρειας Ινδίας εκεί όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και το Himalayan 411.

Royal Enfield Himalayan 450

Μπορεί να μην αναφέρονται τεχνικά χαρακτηριστικά ωστόσο γνωρίζουμε πως το Royal Enfield Himalayan 450, θα έχει υγρόψυκτο κινητήρα που έχει κλίση προς τα εμπρός και θα αποδίδει περίπου 40 ίππους σε σχέση με τους 24 που αποδίδει το τωρινό αερόψυκτο Himalayan 411. Το νέο μοντέλο θα έχει ανεστραμμένο πιρούνι το οποίο για πρώτη φορά θα μπει σε μοτοσυκλέτα της RE, με τις διαδρομές των αναρτήσεων να είναι μεγάλες για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην εκτός δρόμου χρήση. Οι ακτινωτοί τροχοί είναι 21 και 17 ιντσών ενώ εκατέρωθεν του ρεζερβουάρ βρίσκουμε προστατευτικά κάγκελα τα οποία με την διάταξη που έχουν θα μπορούν να φορτωθούν από τον αναβάτη, προστατευτική ποδιά στον κινητήρα δεν υπάρχει ενώ δεν βλέπουμε να υπάρχει ούτε σχάρα ωστόσο είμαστε σίγουροι πως αυτές οι προσθήκες θα είναι διαθέσιμες στο μοντέλο που θα βγει στην παραγωγή.

Το ρεζερβουάρ αναμένεται να έχει αυξημένη χωρητικότητα από τα 15 λίτρα του Himalayan 411, ενώ δείχνει να επεκτείνεται και κάτω από τη σέλα του αναβάτη η οποία είναι ξεχωριστή για αναβάτη και συνεπιβάτη, ενώ δεν δείχνει ιδιαίτερα ψηλή. Το Royal Enfield Himalayan 450 απέκτησε και αυτό ψηλό φτερό –όπως το Himalayan 411- καθώς το είχαμε δει σε κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μόνο με χαμηλό φτερό, νέα είναι και η εξάτμιση με κοντό και χοντρό σιγαστήρα, ενώ ο καταλύτης φροντίζει να συμμορφώνεται το μοντέλο με τις Euro 5 προδιαγραφές. Τα όργανα συμβαδίζουν με τα πρότυπα του Himalayan 411 δηλαδή έχουμε μια μεγάλη στρογγυλή οθόνη, ενώ η μοτοσυκλέτα θα διαθέτει σίγουρα Turn-by-turn πλοήγηση όπως και ο προκάτοχος της.

Royal Enfield Himalayan 450

Καθώς περνούν οι μέρες θα έχουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες για το νέο αυτό μοντέλο της Royal Enfield, ενώ μένει να δούμε αν το Himalayan 450 θα αντικαταστήσει το Himalayan 411, ή αν θα αποτελέσει το ακριβότερο και πιο ικανό μοντέλο εκτός δρόμου κυρίως, με το 411 να παραμένει στη γκάμα της εταιρείας ως το βασικό μοντέλο της σειράς.

 

Ετικέτες

VOGE SR250GT PLAY - Στην παραγωγή η ασιατική έκδοση του επερχόμενου στην Ευρώπη SR3 [VIDEO]

GT Scooter με κορυφαίο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ακόμα και… AI αναγνώριση φωνής!
VOGE SR250GT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/11/2023

Το SR250GT αποτελεί την ασιατική έκδοση του SR3 που είδαμε στην EICMA 2023, και πέρα από τον αυξημένο κυβισμό του ευρωπαϊκού μοντέλου, μοιράζεται εμφάνιση και εξοπλισμό μαζί του. Αν τώρα το SR1 της VOGE έχει κάνει πάταγο στη χώρα μας, με τον κορυφαίο συνδυασμό τιμής / εξοπλισμού του, αναμένουμε ανάλογη εμπορική πορεία και από το SR3.

Πρόκειται για ένα GT Scooter με τροχούς 14 και 13 ιντσών, και με έναν υγρόψυκτο, τετραβάλβιδο και ψεκαστό (Bosch) κινητήρα 244 κ.εκ. στην ασιατική έκδοση, με απόδοση 25,47 hp / 8.250 rpm και ροπή 2,34 kgm / 6.500 rpm. Η VOGE κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 125+ χλμ/ώρα, επιτάχυνση 0-60 χλμ/ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα και ρεζερβουάρ 14 λίτρων που χαρίζει στο scooter αυτονομία… 400+ χιλιομέτρων!

To βάρος του SR250GT ανακοινώνεται στα μόλις 165 κιλά, με την VOGE να έχει κάνει εκτενείς προσπάθειες για συγκράτηση του βάρους χαμηλά σε όλους τους τομείς του scooter.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 770 mm, ενώ στον πλούσιο -όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία- εξοπλισμό του scooter περιλαμβάνονται δικάναλο ABS και Traction Control, full-LED φώτα, DRL LED φωτιστικά σώματα, φωτιζόμενο αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα με χώρο για 2 κράνη, keyless σύστημα, τεράστια TFT οθόνη οργάνων με T-Box (συνδεσιμότητα με τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση), ρυθμιζόμενη ψηλή ζελατίνα, υποστήριξη μέσης αναβάτη, μεγάλο μεταξόνιο 1.525 mm που δημιουργεί μεγάλους χώρους για άνετη διαβίωση δυο μεγαλόσωμων ατόμων πάνω στο scooter, USB θύρα φόρτισης μικροσυσκευών, κάμερα μπροστά για βίντεο και φωτογραφίες, ακόμα και… AI σύστημα φωνητικής επικοινωνίας του αναβάτη με το scooter, με ακρίβεια 99,9% -όπως υποστηρίζει η VOGE.

Αναμένουμε τώρα περισσότερες πληροφορίες για το SR3, χρόνος άφιξης και τιμή του στην Ελλάδα.