Royal Enfield HNTR 450 - Υγρόψυκτος και με... διπλάσια ιπποδύναμη ο επερχόμενος αδελφός του HNTR 350

Πιάστηκε σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες, χρησιμοποιώντας τον μονοκύλινδρο κινητήρα “Sherpa” 450 κυβικών, που είδαμε στο Himalayan 450
motomagRoyal Enfield HNTR 450 – Έρχεται ο μεγάλος αδελφός του HNTR 350
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/1/2024

Η Royal Enfield φαίνεται ότι θέλει να μεγαλώσει την γκάμα των μοντέλων της που χρησιμοποιούν τον ολοκαίνουργιο κινητήρα με την κωδική ονομασία “Sherpa”, ξεκινώντας με τον μεγάλο αδελφό του HNTR 350, διατηρώντας τη μονοκύλινδρη διάταξη, αλλά με περισσότερα κυβικά, αυξημένη ισχύ και υγρόψυξη.

Σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έρχονται από την Ινδία, βλέπουμε ότι η Royal Enfield δοκιμάζει ένα νέο μοντέλο, το οποίο χρησιμοποιεί τον υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα των 451,6 κυβικών, το οποίο αναμένεται να ονομάζεται HNTR 450. Ο συγκεκριμένος κινητήρας αποτελεί την πιο προηγμένη μονάδα που έχουμε δει να φέρνει στην παραγωγή η ινδική εταιρεία και η πρώτη που χρησιμοποιεί Ride-by-Wire ψεκασμό, με την απόδοση να φτάνει τους 39,5 ίππους στις 8.000 στροφές και τα 4 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 5.500 στροφές. Επομένως, αποτελεί μία σημαντική αναβάθμιση από τους 20,2 ίππους στις 6.100 στροφές και τα 2,75 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 4.000 στροφές του αερόψυκτου μονοκύλινδρου HNTR 350. Το νέο HNTR 450 αναμένεται να είναι φθηνότερο από το Himalayan 450, καθιστώντας το ταυτόχρονα μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική πρόταση στην κατηγορία του.

Σχεδιαστικά, όπως βλέπουμε από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, δανείζεται πολλά στοιχεία από το HNTR 350, με τον στρογγυλό προβολέα και τους επίσης στρογγυλούς καθρέπτες να παραμένουν ως είχαν. Το ίδιο ισχύει και για την ενιαία μονοκόμματη σέλα, ενώ και το ρεζερβουάρ μοιάζει να έχει κοινά στοιχεία με του μικρότερου αδελφού. Οι χυτοί τροχοί με μπράτσα αναμένεται να είναι 17 ιντσών μπροστά και πίσω, χωρίς τη χρήση σαμπρέλας. Από τις φωτογραφίες δεν διακρίνεται καθαρά αν το στρογγυλό όργανο θα είναι το ίδιο με του HNTR 350, ή αν η RE θα εφοδιάσει το νέο μοντέλο με τη στρογγυλή έγχρωμη TFT οθόνη 4 ιντσών που βρίσκουμε στο Himalayan 450. Αυτό που σίγουρα έρχεται από το adventure μοντέλο της ινδικής εταιρείας είναι το πίσω τμήμα, με το φανάρι να ενσωματώνεται στα φλας, δημιουργώντας μία πιο καθαρή ουρά. Αυτό υποδηλώνει ότι τουλάχιστον τα πίσω φωτιστικά σώματα θα είναι LED, τεχνολογία που πιθανότατα θα δούμε και στον προβολέα. Το HNTR 350, το οποίο έχουμε στο περιοδικό στα πλαίσια δοκιμής μακράς διάρκειας, μας έχει εκπλήξει με τον εύχρηστο χαρακτήρα του και την λειτουργικότητά του, όμως ο προβολέας του είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία για τα οποία μπορούμε να παραπονεθούμε. Η δέσμη του δεν φωτίζει επαρκώς το δρόμο, ειδικά στις υψηλές ταχύτητες, επομένως μία αναβάθμιση σε αυτόν τον τομέα, είναι ευπρόσδεκτη.

Royal Enfield HNTR 450 – Έρχεται ο μεγάλος αδελφός του HNTR 350

Σε αντίθεση με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι που βρίσκουμε στο Himalayan 450, εκτενής δοκιμή του οποίου έχει δημοσιευτεί στο τ.650, το πρώτο για το 2024, στο HNTR 450 βλέπουμε ότι η RE έχει επιλέξει ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι. Οι φυσούνες που έχουν τοποθετηθεί στα καλάμια, δίνουν πόντους στην ρετρό εμφάνιση, προστατεύοντας ταυτόχρονα και από τις σκόνες. Πίσω, βλέπουμε ότι σε αντίθεση με τον μικρότερο αδελφό, το επερχόμενο HNTR 450 υιοθετεί τη λύση του μονού αμορτισέρ, η οποία έρχεται από το adventure μοντέλο, με μικρότερη ωστόσο διαδρομή από εκείνο. Στις φωτογραφίες βλέπουμε ότι ο κινητήρας έχει επίσης και μία προστατευτική ποδιά στο κάτω μέρος του, χωρίς όμως να είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει και στο μοντέλο παραγωγής. Στον τομέα της πέδησης βρίσκουμε έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, οι οποίοι όπως συνηθίζεται στα μοντέλα της RE, πιθανότατα θα έρχονται από την ByBre. Το ABS θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό, όμως για την ώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το αν θα μπορεί να απενεργοποιηθεί, τουλάχιστον για τον πίσω τροχό.

Royal Enfield HNTR 450 – Έρχεται ο μεγάλος αδελφός του HNTR 350

Γενικότερα, ο σχεδιασμός του HNTR 450 φαίνεται να γέρνει προς τη roadster κατηγορία, ακολουθώντας τα πρότυπα του μικρότερου αδερφού. Επομένως, το τιμόνι έρχεται κοντά στον αναβάτη, προσφέροντας μία αρκετά όρθια στάση οδήγησης, που δεν κουράζει τα χέρια και τους πήχεις. Χάρη στη μικρότερη διαδρομή των αναρτήσεων, η απόσταση της σέλας από το έδαφος αναμένεται να βρίσκεται κοντά στα 800 χιλιοστά, καθιστώντας το HNTR 450 μία εύκολα προσβάσιμη μοτοσυκλέτα, ανεξαρτήτως αναστήματος. Το χαμηλό ύψος σέλας σε συνδυασμό με τις μαζεμένες διαστάσεις και την όρθια στάση οδήγησης, διευκολύνει επίσης τον χειρισμό και τις επιτόπιες μανούβρες, σημαντικό χαρακτηριστικό σε μία μοτοσυκλέτα που το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της θα το περάσει εντός των αστικών τειχών.

Το νέο HNTR 450 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2024, ενώ από θέμα τιμής αναμένεται να βρεθεί κάπου ανάμεσα στο HNTR 350 και το Himalayan 450, με την Royal Enfield να διατηρεί την παράδοση που έχει στο να προσφέρει ολοκληρωμένες μοτοσυκλέτες σε προσιτές τιμές. Αναμένουμε να δούμε αν η Enfield διατηρήσει και το αερόψυκτο 350, ως entry-level μοντέλο στην οικογένεια.

Ετικέτες

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες