Τα ηλεκτρικά Kawasaki Z EV και Ninja EV έρχονται τον Οκτώβριο!

Με απόδοση 12 ίππων, 2 αφαιρούμενες μπαταρίες και επιλογή "e-boost" και "walk mode"
Kawasaki EV
Από το

motomag

2/8/2023

Η Kawasaki ετοιμάζεται να μπει στην παραγωγή των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών καθώς τον Οκτώβριο αναμένεται να λανσάρει τα δύο πρώτα της EV μοντέλα τα Z EV και Ninja EV.

Στις 4 Οκτωβρίου του 2022 στο σαλόνι της Intermot, η Kawasaki είχε αποκαλύψει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος σε πρωτότυπη έστω μορφή την πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θα έβγαινε στην παραγωγή, με το συγκριμένο EV μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας να κάνει το ντεμπούτο του σε γύρο επίδειξης στις 8 ώρες της Suzuka εκείνης της χρονιάς. Ωστόσο οι άνθρωποι του Akashi πιθανότατα τον Οκτώβριο του 2023 θα λανσάρουν όχι ένα αλλά δύο ηλεκτρικά μοντέλα τα Kawasaki Z EV και Ninja EV που απευθύνονται στην Α1 κατηγορία. Μπορεί η ιαπωνική εταιρεία να μην έχει κάνει λόγο για τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο στις αρχές Αυγούστου εμφανίστηκαν έγγραφα και φωτογραφίες για την έγκριση τύπου των δυο μοντέλων στην Αυστραλία. Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά, και τα δύο μοντέλα θα εφοδιάζονται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 9kW κάτι που μεταφράζεται σε 12 ίππους, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα παροχής μεγαλύτερης ισχύος για μικρό χρονικό διάστημα, για ασφαλείς προσπεράσεις κοντά στην τελική των 100 χλμ./ώρα. Για την ώρα δεν έχουμε πληροφορίες για την αυτονομία των δύο μοντέλων.

Kawasaki EV

Σύμφωνα με την Kawasaki, τα Z EV και Ninja EV θα εφοδιάζονται με δύο αποσπώμενες μπαταρίες 3kWh οι οποίες θα ζυγίζουν 12 κιλά η κάθε μία, με τους χρήστες να έχουν επιπρόσθετα τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε την επιλογή "e-boost" για βραχυπρόθεσμη υψηλότερη απόδοση είτε την επιλογή "walk mode" για αργούς ελιγμούς εμπρός και πίσω. Το μεταξόνιο και στα δύο μοντέλα είναι στα 1.370 χλστ., με το βάρος του Ζ EV να αγγίζει τα 135 κιλά, ενώ το Ninja EV είναι πέντε κιλά βαρύτερο, με το συνολικό βάρος να φτάνει τα 140 κιλά. Οι διαστάσεις των ελαστικών είναι 100/80/17 εμπρός και 130/70/17 πίσω. 

Kawasaki EVKawasaki EVKawasaki EV

 

Ετικέτες

Harley-Davidson Pan America 350 - Crossover entry-level μοντέλο

Με βάση το X350, παραμένει άγνωστο ακόμα αν θα το δούμε και Ευρώπη
Harley-Davidson X350RA
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2023

Το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine ανακάλυψε στο εγχειρίδιο χρήσης του Harley-Davidson X350 μια επερχόμενη νέα μικρή μοτοσυκλέτα της Harley-Davidson, με τα αρχικά X350RA, ενώ όπως φαίνεται πρόκειται για ένα επερχόμενο Pan America 350, που με τροχούς 17 ιντσών θα κάνει είσοδο στην κατηγορία των μικρών Crossover.

Η Harley-Davidson λάνσαρε φέτος στην Κίνα το naked μοντέλο X350, που βασίζεται στις μικρές μοτοσυκλέτες της QJ Motor. Η μοτοσυκλέτα κατόπιν εξήχθη στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και άλλες αγορές, αποτελώντας την πιο προσιτή entry-level επιλογή για τους φαν της Harley-Davidson,

Πρόσφατα, τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανακάλυψαν ότι το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης της X350 στην Ιαπωνία κρύβει ένα ακόμα, επερχόμενο, μοντέλο, που όπως φαίνεται ίσως είναι ένα μικρό Pan America με Crossover στιλ.

Harley-Davidson X350RA

Όπως συμβαίνει με εγχειρίδια που έχουν φτιαχτεί για δύο ή τρία μοντέλα που χρησιμοποιούν την ίδια βάση, έτσι κι εδώ, δίπλα στο X350 βλέπουμε να γίνεται αναφορά και σε ένα X350RA, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Harley-Davidson X350RA

Στο manual βλέπουμε πως τα δυο μοντέλα έχουν αρκετές διαφορές, με τη μέγιστη ιπποδύναμη του X350RA να εμφανίζεται αρκετά μειωμένη, από τους 36 hp / 9.000 rpm σε 23 hp / 7.000 rpm, με αντίστοιχη μείωση ροπής από 3,16 kgm / 7.000 rpm στα 2,9 kgm / 5.000 rpm -βλέπουμε πως έχει αλλάξει εντελώς η απόδοση, με έμφαση στη χαμηλόστροφη και πιο ροπάτη απόδοση.

Harley-Davidson X350RA

Επιπλέον, στα 200 ανακοινώισμα κιλά βάρους, η X350RA ζυγίζει 8 kg περισσότερα από την X350 (βλ. τοποθέτηση φαίρινγκ, όπως στη μεγαλύτερη Pan America), και έχει ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων από 120/70-ZR17 και 160/60-ZR17 σε 110/70-17 και 150/60-17, με τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης να είναι τα PIRELLI ANGEL GT.

Harley-Davidson X350RA

Βρισκόμαστε σε αναμονή για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το μυστηριώδες X350RA, και περιμένουμε να δούμε αν όντως θα αφορά μια μικρή Pan America, και τέλος αν μετά την έλευση του στην κινέζικη αγορά το δούμε να εξάγεται και σε άλλες αγορές, όπως σε αυτή της Ευρώπης.